Egymás után mondanak le a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) vezetői: egyetlen emberen múlik a határozatképesség.
Fucsovics-ügy: újabb elnökségi tag állt fel a szövetségbenFucsovics MártonForrás: wikipedia.org
Fucsovics Márton, és az időközben hozzá csatlakozó Babos Tímea hosszú ideje zajló vitát folytat az MTSZ-szel. Számtalan cikkben taglaltuk az összeütközés okait, eredményeit.

Mostanra odáig fajult a helyzet, hogy a szövetség pontos pénzügyi elszámolását követelő, a gazdálkodást, sőt a szövetségi kapitány személyét kritizáló Fucsovics Márton kijelentette, nem vesz részt a csehek elleni Davis Kupa play-off mérkőzéseken. Ezen felül pedig berekeszti a szövetséggel való kommunikációt, és sem ő, sem Babos nem hajlandó addig részt venni az MTSZ által szervezett rendezvényeken (a hazai Davis Kupa, vagyis válogatott mérkőzések is ilyenek), amíg nem változik az elnökség összetétele.


Ennek fényében érdekes az információ, mely kedden este a birtokunkba jutott. E szerint újabb elnökségi tag távozott a szövetség vezérkarából. Ezzel négyre csökkent az elnökség tagjainak száma, hisz korábban tudomásunk szerint Bogyó László és Lichtenberger Attila is beadta a lemondását. Úgy tudjuk, ezúttal Papp Zoltán döntött úgy, hogy nem vállal tovább közösséget a testület ügyeivel. Nehezünkre esik elhinni, hogy a lemondási hullám független volna a Fucsovicsék által görgetett ügytől.

A lemondások megerősítését korábban is kértük Richter Attila főtitkártól, de telefonon nem kívánt reagálni, és az e-mailben feltett kérdésinkre sem válaszolt. Papp Zoltán távozása felől is érdeklődtünk nála, amint válaszol, frissítjük a cikkünket.

teniszszov elnokseg

Annyit azért nem árt tudni, hogy a héttagú elnökségből így már csak egy embernek kell felállnia, és döntésképtelen lesz a testület. Ebben az esetben tisztújításra lenne szükség, s akár Fucsovicsék kívánsága is teljesülhet, hisz elindulhatna valamiféle vérfrissítés a vezetésben. Információink szerint nem Papp volt az utolsó ember, aki fontolgatta a lemondását.

(Gabay Balázs)
(3 votes)
gabay.balazs

Post Written By

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Kövess minket!

It has no sense without you...
Follow us on Facebook to always see what we've got for You!