UMEK 2013. Április 13. Szombat Buszacsa Sportcsarnok Nyíregyháza

Toronto, New York, El Paso, Miami, Mallorca, Párizs és Prága látja vendégül napjaink egyik legnagyobb technosztárját, mielőtt április 13-án a nyíregyházi szabadidőcsarnokba érkezett. Umek fellépése hazánkban mindig kuriózum, hiszen a világszerte több mint másfélmillió facebook-követőt felmutató művész hosszú évek óta nagy kedvence a magyar technoszcénának. Közönség és szakma egyaránt tisztelője.
E sorok írásakor Umek már a tengerentúlon turnézik, pontosabban az óceánon is túl. Alighogy Chilében és Argentinában megtáncoltatta az Ultra Fesztivál látogatóit, rögtön elárasztották a Twittert és a Youtube-ot az extázist közvetítő rajongói kommentek illetve videók. Az út innen Torontóba, majd New Yorkba vezetett. Azt mondják, a 'Nagy Alma' technoközönsége alig várja a szlovén óriást, aki most először játszott a Webster Hallban. A márciusi etap végét a Miami Ultra Fesztivál jelenti Umek számára, aki ugyan nem lép fel a nagyszínpadon, mégis boldogan várta az ominózus estét: legendás kollégája, Carl Cox társaságában zenél a 'Carl Cox és Barátai' színpadon. Aztán irány újra Európa, azon belül 2013. április 13-án Magyarország: Nyíregyháza, Bújtosi Szabadidő Csarnok - az ország második legnagyobb sportcsarnokában volt a hely mindenkinek! Több ezer látogatónak köszönhetően óriási buliról maradtak le azok, akik nem jutottak be a rendezvényre
(0 szavazat)

5. Retro Fesztivál

Már mindenki tudja, hogy  Decemberben nem csak a Mikulás jön, hanem a jól megszokott Retro Fesztivál is. Idén sem volt ez másképp, hiszen 2012. december 7-én este megrendezésre került az 5. Retro fesztivál. Este 6-kor megnyíltak a Bujtosi Szabadidő csarnok kapui azok előtt, akik egy hamisítatlan retró partyra vágytak.

A bulit Szakács Tibor, a Retro Rádió ügyvezető igazgatója és egyben műsorvezetője nyitotta meg. A hétórás kezdéskor egy igazi házibuli zenekar, a Delta lépett színpadra. A Retro partyk ismerős vendégzenekara most is a legjobb hazai slágereket hozta el Nyíregyházára és ezzel kellően megalapozta a hangulatot a teltházas bulin! Az est második előadója, az X-Faktor egyik mentora, hazánk kiváló énekesnője, Keresztes Ildikó lépett a közönség elé. Saját dalai mellett, feldolgozásokat is hozott erre az estére. Őt az ország legkedveltebb énekes házaspárja, hatalmas vastaps kíséretében Korda György és Balázs Klári követte. Korda Gyuri bácsi elmondása szerint bármikor szívesen mond igent egy nyíregyházi felkérésre, hiszen nagyon kedves lett neki a megyeszékhely. A házaspár még a közönség soraiból is a színpadra hívott rajongókat egy tánc erejéig, dalaikat a jól megszokott Korda konferálás vezette fel.

A buli következő szakaszában a magyar könnyűzene kiemelkedő énekes-egyénisége, minden idők egyik legsikeresebb magyar énekesnője, Kovács Kati vette birtokba a színpadot. Kovács Kati közismert energikus színpadi előadásmódjáról, erőteljes hangjáról, hosszan tartó pályafutásáról és sokoldalúságáról, amit ezen a nagyszerű estén be is bizonyított a Retro fesztivál közönségének. Az est vége felé következett Pataky Attila, kinek neve összefonódott az Eddával. Az elmúlt 38 év legsikeresebb dalaiból hozott egy csokoral, ezúttal zenekari kíséret nélkül. Az est utolsó fellépője, egy igazi nagykoncerttel kedveskedett mindenkinek, az ország legismertebb "huligánjai" a Hooligans zárta a hajnalba nyúló estét. Csipáék hatalmas bulit csaptak, mindenki megelégedésére.

Így zajlott tehát az 5. Retro fesztivál, mely ismét teltházat produkált. A szervezők látványos színpadi fényekkel és óriási hangtechnikával spékelték meg ezt a nagyszerű estét, a retro rajongók zenei karácsonyát.
(0 szavazat)

Demjén koncert 2012.

3 év után ismét Nyíregyházán adott koncertet az idén 66 éves Demjén Ferenc.

2012.november 10-én este a Bujtosi Szabadidő Csarnok kitárta kapuit, hogy a Demjén rajongók elfoglalhassák helyüket a színpad előtt és a székeken. A 19 órára meghirdetett koncert egy 15 perces csúszással indult, a közönség már készen állt a bulira. Hatalmas taps kíséretében lépett színpadra a 2010-ben Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével, majd 2012-ben Kossuth-díjjal kitüntetett énekes-zeneszerző. Ezen az estén Rózsit 2 vokalista, a doboknál Solti János, egy ütőhangszeres, 2 billentyűs, egy basszgitáros és Menyhárt "Menyus" János(gitárok) kísérték. Az igazán jó hangulatú bulin felcsendültek a legnagyobb slágerek. A Jégszív, a Darabokra törted a szívem, az El kell, hogy engedj és még sok más dal szólalt meg a nyíregyházi koncerten. Az egy és háromnegyed órás műsor végén ráadásként jöhetett a Szerelemvonat, a Kell még egy szó (Honfoglalás) és végül a Sajtból van a Hold. Aki jegyet váltottak szombat este, hogy egy kicsit nosztalgiázzanak, azok igazán jól szórakoztak. Egy remek koncert szem és fültanúi lehettünk, hiszen Demjén Ferenc bebizonyította, hogy 66 évesen is régi fényében tündököl a színpadon.
(0 szavazat)

Fiatal Vállalkozók Hete

2012. november 12-én, hétfőn Nyíregyházán is megrendezésre került a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye FIVOSZ vezetői által szervezett szakmai program, mely remélhetőleg hozzájárul a Nyíregyházi kistérség vállalkozói kultúrájának fejlődéséhez, valamint a rendezvénysorozat országos sikeréhez. A rendezvény helyszínén (Nyíregyháza, Chloe New York (Luther utca 5.)) regisztrációt követően a résztvevők a következő szakmai tekintélyek előadásain és programokon vehetnek részt:
- Dr. Nemes Attila (Michelin gyár igazgatója): A Michelin sikertörténete élőadás
- Nagyné Varga Katalin Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára
- Kovács Ottó: Hogyan segíti a kitűnőség fejlesztés modellje a fiatal vállalkozókat
- Gyárlátogatás

További részletek: http://www.fivosz.hu

A rendezvény megnyitójáról készült képek alább megtekinthetőek!
(0 szavazat)

Móricz Kert

Hirdetés (x)

Romkocsma & Borbár.Kelet-Magyarország első romkocsmája újratöltve! Koncert minden héten, fantasztikus borok, fröccsök és TÁNC!Nyíregyháza belvárosának közkedvelt romkocsmája, a Móricz Kert 2015-ben is szeretettel várja a lazítani vágyó, fiatalokat és időseket egyaránt! Tovább olvasom

Nyíregyházi Egyetem

Hirdetés (x)

A Nyíregyházi Egyetem jogelődei több mint négy évtizedes, országos és nemzetközi tekintélynek örvendő intézmények voltak. Értékeik megőrzése mellett a XXI. század követelményeihez folyamatosan alkalmazkodó stratégiát választva. Az elmúlt években több infrasturkturális beruházás eredményeképpen új ta... Tovább olvasom

Meeting Festival 2012.

A hosszú hétvégén neves DJkkel várta a Bujtosi Szabadidő Csarnokban az elektronikus zene híveit. 2012. október 22-én, hétfőn egy fantasztikus bulin vehetett részt, aki ellátogatott a Meeting Festiválra!
(0 szavazat)

Critical Mass Nyíregyházán

Az európai autómentes napok keretében 2012.szeptember 21-én Nyíregyházán is megrendezték a kerékpáros felvonulást.

A Critical Mass résztvevői a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés, és szmog csökkenéséért demonstrálnak. Szeretnék, hogy tovább emelkedjen a kerékpárral közlekedők aránya, és ne csak a civilek, hanem a város vezetői is tegyenek ezért. Nem cél a biciklizés ráerőltetése a város polgáraira, csak a közösségi szintű gondolkodás és az ésszerű mobilitás térnyerése. Az akció olyan városlakók kezdeményezése, akik már meghozták a maguk áldozatát és a számukra ma még kedvezőtlen körülmények ellenére is elsők között változtattak. Döntésükkel már enyhítették a dugókat, átadták helyüket a tömegközlekedési eszközökön, és követhető alternatívát mutattak fel. Nyíregyházán is egyre többen ülnek kerékpárra, választják a közlekedésnek ezt a formáját. A bringások a Kossuth téren gyülekeztek, Vinnai Zsolt szervező megnyitó beszéde és a közös bringaemelés után kezdetét vette a megmozdulás. Idén új útvonalon tekerhettek a bicajosok, átszervezték és talán jobb is lett. A felvonulás természetesen rendőri segítséggel történt, biztosítva így a biztonságos közlekedést.
(0 szavazat)

Sunshine Rádió szülinapi party

Szeptember 1.-én tartotta 11. születésnapi rendezvényét a Sunshine rádió.

A Media Markt parkolóban megrendezett bulin olyan fellépők szórakoztatták a közönséget mint Majka és Curtis, Fluor, Muri Enikő, Josh és Jutta valamint Dj. Szatmári feat. Jucus és még sokan mások. Ezen az estén az X-Faktor nyertese, Kocsis Tibi is fellépett aki szintén ekkor ünnepelte születésnapját és a szervezők egy kis meglepetéssel is készültek neki. Hatalmas tömeg gyűlt össze a parkolóban, akik láthattak divatbemutatót, táncprodukciókat és a szerencsésebbek még az óriás szülinapi tortából is kaphattak egy szeletet.

Este a tortavágás után még a Kozmix zenélt, végül a tüzijátékkal zárult az éjszakába nyúló party.
(0 szavazat)

Vidor Fesztivál 2012. - 8.nap

Elérkezett amit nem vártunk, a szabadtéri programok befejeződtek a belvárosban. Kicsik és nagyok szórakoztak, nevettek, minőségi koncerteket élvezhettek egy héten át a belvárosban. Sajnos vége...

A színházban még a mai nap lesz a zárónap de a bohócokat, karikaturistákat és az akrobatákat nem láthatjuk már ha elsétálunk a Kossuth Téren vagy a Korzó sétányon. Kicsit szokatlan lesz, hogy kiürül a belváros és nem szól zene, nincs pezsgés. Utolsó napjukon is tízpercenként ajándékozták meg a modelleket a ceruzát ragadó karikaturisták, élményekkel és rengeteg mosollyal-nevetéssel a gyermekeket és szüleiket a piros orrú bohócok. Koncertjével fantasztikus hangulatot teremtett a Városalapítók szobránál a Folk Fusion, akik vastaps kíséretében búcsúztak a közönségtől.

Este két koncertet ajándékozott a VIDOR szervező gárdája a hálás közönségnek, hiszen este hétkor DAVID DELY ÉS A TUMBA Y QUEMA lépett színpadra majd a híres BUDAPEST KLEZMER BAND volt a muzsika felelős.

A Tumba y Quema tüzes afro-karibi ritmusokkal és a legkülönfélébb globális zenei hatásokkal fűszerezte koncertjét. Fellépésük latinos hangulatát a rock, reggae, hip-hop és afro-beat stílusok modern lüktetése játja át.

A VIDOR Fesztivál utolsó fellépője a több mint két évtizede működő Budapest Klezmer Band volt. Előadásuk rendkívüli élménnyé tették a tradicionális zsidó zenét. A zenekar számtalanszor turnézott már óriási sikerrel Európában és Amerikában de tegnap este Nyíregyházán hallgathattuk meg Klezmer Varázs című koncertjüket.

Idén is nagyszerű volt a VIDOR Fesztivál, hiányozni fog....

Reméljük jövőre Veled ugyanitt!
(0 szavazat)

Vidor Fesztivál 2012. - 7.nap

Az utolsó előtti zenés nap is remek időjárással párosult a VIDOR Fesztiválon, a Kossuth Tér ismét megtelt. Utcaszínházzal indult a belvárosi programsorozat, ahol a nézők részesei lehettek a daraboknak, mi alakíthattuk a történetet és dönthettünk a befejezésről.
 
A kiskoncertek helyszínein rendesen gyűltek a zenekedvelők, sokan voltak kíváncsiak a Zillers és a Pila Acoustic Band műsorára is. Az élő szobrokkal készült közös fotók száma ma is megszámlálhatatlan eredményt produkáltak, villogtak a vakuk és rögzítettek a mobiltelefonok.  A néma de annál vidámabb bohócok jókedvűen táncoltak, szórakoztatták a járókelőket és még a gyerekeket is megtáncoltatták.

A színház ma is a Kamara és a Nagyszínpad előadásaival várta a közönséget. Akik a Georges Feydeau: BOLHA A FÜLBE bohózatára voltak kíváncsiak, azok majdnem négy órát ülhettek a kényelmes székben.
 
Este a mindíg jókedvű Berecz András ezúttal barátaival lépett fel a VIDOR zenei színpadán, a nézőtér az este hét órási kezdésre megtelt. Az est fellépője úgy tartja, a mesemondó hivatása új életet lehelni a régi mesékbe. De nemcsak a régieket fényesítgeti, hanem újakat is keres. Pályája kezdetén a csángók között, később Erdélyben, Felvidéken, Somogyban, a Nagykunságban, a Nyírségben és Csuvasföldön gyűjtött meséket, dalokat. Legutóbb Gyergyóban járva székely népdalokat gyűjtött, melyek Hazakísérlek című lemezén jelentek meg és hozott el belőlük egy csokorral, melyet kiváló népzenész barátaival adott elő. Berecz András ha már itt járt, akkor megénekeltette a nyíregyházi közönséget, több száz torokból szólt az "Erdő, erdő, erdő, marosszéki kerek erdő".
(0 szavazat)

Vidor Fesztivál 2012. - 6.nap

Lassan a végéhez közeledik a fesztivál, na de ne menjünk ennyire előre. Vége a hatodik napnak, ma is remek szórakozást nyújtott mindenki számára.

A remek időjárás sok embert kicsalogatott a belvárosba, a VIDOR ma is zenei csemegékkel, vidám órákkal ajándékozta meg a fesztiválozókat. A Sugalló zenekar igazi csemege volt a zenekedvelőknek, Csocsó bohóc és társai pedig ma is elbűvölték a gyerekeket. A kötélugrók ma is bemutatták műsorukat a kíváncsi tömegnek és a Múzeum is várta a látogatókat az Antal-Lusztig gyűjteménnyel.

Este a Harmonia Garden és Szirtes Edin "Mókus" jóvoltából egy igazán hangulatos koncerten vehettünk részt. Film betétdalokat ötvöztek autentikus csárdással, bossa novával, francia manouche swinggel, tangóval, jazz-zel.

Ezután a Kossuth Téren egy Nagy Utazás-ra csábított minket Koltai Róbert, hiszen a Sose halunk meg című filmjét vetítették a mai napon.
(0 szavazat)

Vidor Fesztivál 2012. - 5.nap

Csocsó bohóc ma is tréfákkal és játékokkal szórakoztatta a járókelőket a Kossuth Téren, közben  a Zillers zenélt a Városalapítók szobránál. A Házasságkötő Terem előtt a Vidor visszajáró fellépője, a SZOMBATHELYI KÖTÉLUGRÓ KLUB mutatta meg akrobatikus elemekkel tűzdelt show műsorát.

A MÓRICZ ZSIGMOND MEGYEI KÖNYVTÁR galériájában ma is megtekinthetőek voltak BURGER BARNA portré fotói, amiket hazánk neves íróiról készített. Délután ugyanitt az Irodalmi Kávéház beszélgetésére várták az olvasóközönséget.

A színházban ma is két darab várta a nézőket. A Kamara színpadon a Bányavirág, a nagyszínpadon a Portugál című tragikomédia került bemutatásra.

Este a Kossuth Tér nagyszínpadán a 2010-ben alakult Vojasa adott koncertet, akiknek dalaikban a tradicionális oláh cigányzene mellett balkáni elemek is felcsendültek. Az éneket mandolin, gitár, basszusgitár, hegedű, ütőhangszerek és kanna kísérte.
(0 szavazat)

Vidor Fesztivál 2012. - 4.nap

Csak a már jól megszokott nyári hőség hiányzott a mai Vidor napon, viszont a móka és vidámság, na meg a remek programok nem maradhattak el Hétfőn sem.

A kissé szeles időjárás megmaradt a tegnap estéből de ez cseppet sem tántorította el azt a nagyszámú Vidor rajongót, akik a délutánjukat a belvárosban töltötték. Ma délután újra láthattuk a mozdulatlan élő szobrokat a tereken és sétáló utcában. Az akrobaták és mutatványosok viszont a jól megszokott helyeiken szórakoztatták a köréjük gyűlt tömegeket. A produkciókba érdelődőket bevonva arattak ismét hatalmas tapssal járó elismeréseket, mindenki önfeledten szórakozhatott.

Ma volt a premierje be a CSINÁLJUNK EGYÜTT SZÍNHÁZAT 3 NAP ALATT kezdeményezésnek. A KÖ-SZI, azaz, Közös Színház darabjának szerepeire olyan vállalkozó szellemű, játékos kedvű színházrajongókat verbuváltak, akik részt akartak veni egy 3 nap alatt készülő különleges utcaszínházi performanszban, amely a Monty Python csoport legendás Gyalog galopp című filmjének motívumaira épült és csak egyetlen egyszer  látható!

A Móricz Zsigmond Színház színpadán a Kaisers Tv, Ungarn és a Francia rúdugrást láthattuk.

A mai este fénypontja az 1969-ben alakult Kaláka koncertje volt. A Kaláka verseket énekelt és népzenét játszottak saját feldolgozásban. Muzsikájuk sokszínű, és a versekből következően sokstílusú. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adta.
(0 szavazat)

Vidor Fesztivál 2012. - 3.nap

A 2006-ban alakult FOLKFUSION BAND adott koncertet a Korzó színpadon, őket a Kaláka követte akik gyerekműsorral léptek fel. A Takarékpalota előtt Csocsó bohóc volt felelős a jókedvért, és az akrobaták is ketettek magukért hatalmas szaltóikkal.

A karikatúristákat már egy órával megérkezésük előtt sorban állva várták, mindenki szeretett volna egy rajzzal hazatérni. A pantomimesek rótták megszokott útvonalaikat, miközben fúvószenekar vagy éppen tamburazenekar muzsikált.

A Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán Neil Simon: FURCSA PÁR darabjának tapsolhattak a jegyet váltók, a Kamara színpadon a Lefitymálva szatírát játszották. A Kossuth tér nagyszínpadán este héttől a többszörös eMeRTon és Fonogram-díjas népdalénekesnő, Herczku Ágnes és zenekara lépett a deszkákra. Több nótát is hoztak a Tüzet viszek című új szólólemezükről, és ezen az estén kiegészültek egy ifjú népdal énekessel: Fekete Boglárkával.

A koncert után Bacsó Péter klasszikusa, a Tanú került vetítésre. Pelikán elvtárs szórakoztatta az erős szélben ücsörgő közönséget. Este tíztől még a Dumaszínház szórta a nap utolsó poénjait, míg a Vidor kertben bárki megoszthatta a mai nap szerzett élményeit.
(0 szavazat)

Vidor Fesztivál 2012. - 2.nap

A Vidor Fesztivál második napját rendezték meg a mai napon, 2012. augusztus 25-én. Délután 4 órától már az egész belváros átvette a fesztivál hangulatot. A tereken zenészek-zenekarok játszottak, a karikatúristák előtt kígyózó sorokban álltak egy-egy rajzért. A színházban a Puccs és a Buborékok darabokat játszották. A Kossuth Tér artistái és kerékpáros mutatványosok szórakoztatták a járókelőket.

Ma már megjelentek az élő szobrok is, akiknek mindíg nagy sikerük van. Titokzatos álarcosok kártyatrükkökkel kápráztatták el a kicsiket és nagyokat, a bohócok pedig jókedvet varázsoltak az arcokra. Este hétre megteltek a nézőtéren felállított padok, ma a Pannonia Allstars Ska Orchestra jött Nyíregyházára koncertezni. Már rögtön a kezdésnél felsorakoztak a színpad előtti kordonnál a rajongók. Ők már tudták, ez egy táncos buli lesz! A Hello Gagarin, a Budapest de még a Tenkes kapitánya dal is hatalmas vastapsot kapott. A koncert végén a remek közönség 3 ráadás dalt is kapott, mindenki nyugtázhatta: tökéletes buli volt!

A zene és tánc után jöhetett a pihenés, a vetítésen a Tizedes meg a többieket láthattuk. Akiknek mára még nem volt elég a szórakozásból, azok este tíztől a dumaszínházban nevethettek jókat vagy a Vidor kertben egy afterparty-n vehetett részt.
(0 szavazat)

Vidor Fesztivál 2012. - 1.nap

2012. augusztus 24-én Dr. Tasnádi Csaba színház igazgató és Dr. Kovács Ferenc polgármester úr beszéde nyitotta meg az idei fesztivált a Kossuth Tér nagyszínpadán. Ezek után ollót ragadtak a színpadon állók és a VIDOR lufik elengedésével kezdetét vette a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje.

A színpadra a Cimbaliband zenekar érkezett, akik remek muzsikával ajándékozták meg a nyíregyházi közönséget. A többnyire balkáni népzenét játszó banda természetesen magával hozott magyar népzenét is de hallhattunk ismert magyar slágereket is saját feldolgozásukban. Felcsendült az Emil Rulez Hello Touristja, tapsolhattunk Kiscsillag slágernek és énekelhettük a Nekem a Balaton a rivérát is. A Kossuth Téren felállva tapsolták vissza a zenészeket, akik ráadást is adtak a hálás nézőseregnek.

A koncert után következett a filmvetítés, a vásznon egy igazi különlegességet láthattak a filmkedvelők. A Final Cut -Hölgyeim és Uraim Pálfi György filmje, amelyet mintegy 500 különböző filmklasszikusból vágtak össze önálló alkotássá.
(0 szavazat)

Miss Alpok Adria 2012. - Döntő Nyíregyházán

Az Államalapítás Ünnepe előtti napon szabolcs legszebb lányai szálltak versenybe a Miss Alpok Adria 2012. Szépségverseny nyíregyházi döntőjében, a Sóstóserfeszt keretein belül. Bátran állíthatjuk, a korona a legjobb helyre került!

A döntőre a lányok nagyon készültek, nekünk pedig volt szerencsénk a próbákat is nyomon követni!

Tekintsd meg Te is a legjobb képeket a szépségversenyről! A győztesnek pedig szerkesztőségünk ezúton is gratulál!
(0 szavazat)

DJ Tiesto - Nyíregyháza - 2010.

Tekintsd meg Te is képes beszámolónkat DJ Tiesto fellépéséről 2010-ben, a nyíregyházi Bujtosi Szabadidőcsarnokban!
(0 szavazat)

Kovács Kati élő koncert - 2012. március 10.

Tekintsd meg Te is képes beszámolónkat a 2012. március 10-ei Kovács Kati élő koncertről!
(0 szavazat)

KGST Party - 2011. augusztus - Nyíregyháza

Tekintsd meg Te is képes beszámolónkat a 2011. augusztusában lezajlott KGST Partyról!
(0 szavazat)

HÖT Focigála - 2011. március 22.

Tekintsd meg Te is képes beszámolónkat a 2011. március 22-én, a Nyíregyházi Városi Stadionban lejátszott HÖT Focigálájáról.
(0 szavazat)

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!