Az EP nem piszkálja a döner kebabot

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a képviselők nem szavazták meg a kebab előállításához használt húshoz adott foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenző határozati javaslatot. Maradhat a döner kebab, amit mi tévesen gyrosnak hívunk, de hát ez már így fog maradni.

Mi az akrilamid tartalom az ételben, és miért kell csökkenteni?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2018. április 11-től kifejezetten figyel majd, hogy a gyártók féken tartsák az akrilamid tartalmat az ételekben. De mi a fene az, és milyen ételekben lehet benne?
Hirdetés

Innentől a világörökség része a nápolyi pizza

 A nápolyi pizza tényleg különleges, és össze sem hasonlítható azzal, amit mi margherita pizzaként árulunk.

Mennyit rágcsál és csokizik a magyar egy évben?

Mintegy 180 milliárd forintot tesz ki évente a belföldi édességpiac forgalma. A statisztikákról a Magyar Édességgyártók Szövetsége beszélt az MTI-nek.

Hall

Hirdetés (x)

Magyarország legnagyobb klubja Tovább olvasom

Női Vezér Fitness

Hirdetés (x)

  A Vezér Fitness filozófiája, hogy minden egyes vendége életébe változást hozzon, követhető életmódot és pozitív értékrendet teremtsen. Atmoszférája és környezete a mozgás és változás erejével egyszerre hatnak a benne lévőkre és a külvilágra is. Meggyőződésünk, hogy mindenki vágyik egy helyr... Tovább olvasom

Ha már ilyen hideg van, akkor jöhet a sütőtökkrémleves

Egyik kedvenc séfünk, Széll Tamás mutatja meg, hogyan is kell ezt profin elkészíteni.

Kiosztották a magyar turisztikai-díjakat

Az idén Tiszafüred lett az Év turisztikai települése, a békéscsabai Luxus Wellness Apartman az Év szállása és a Nyíregyházi Állatpark az Év turisztikai attrakciója.

Ennél tücsökből készült kenyeret?

Egy finn pékség belevág a tücsökből készült kenyér árusításának.

Jön az Olasz Gasztronómiai Világhét

Többek között szemináriumokkal, konferenciákkal, séftalálkozókkal, filmvetítésekkel, kóstolókkal és vacsorákkal népszerűsíti az olasz konyhát november 20. és 26. között Magyarországon is a 2. Olasz Gasztronómiai Világhét. A programok több helyszínen lesznek megrendezve, mutatjuk majd ezeket is.

Jobban szárnyal a Fornetti, mint valaha

Közel 40 százalékos növekedést ért el a Fornetti Csoport a 2015 nyarán történt tulajdonosváltása óta, így a 2017. július 31-én zárult üzleti évében 100 millió eurós, 31 milliárd forintos árbevételt ért el. A magyar péksütik már rengeteg külföldi országban érhetők el.

Óriási hiba éhgyomorra kávét inni

Mégis rengetegen csinálják, pedig több kárt okoznak vele, mint ébredési hasznot.
1. oldal / 25

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!