Az EP nem piszkálja a döner kebabot

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a képviselők nem szavazták meg a kebab előállításához használt húshoz adott foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenző határozati javaslatot. Maradhat a döner kebab, amit mi tévesen gyrosnak hívunk, de hát ez már így fog maradni.

Mi az akrilamid tartalom az ételben, és miért kell csökkenteni?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2018. április 11-től kifejezetten figyel majd, hogy a gyártók féken tartsák az akrilamid tartalmat az ételekben. De mi a fene az, és milyen ételekben lehet benne?

Innentől a világörökség része a nápolyi pizza

 A nápolyi pizza tényleg különleges, és össze sem hasonlítható azzal, amit mi margherita pizzaként árulunk.

Mennyit rágcsál és csokizik a magyar egy évben?

Mintegy 180 milliárd forintot tesz ki évente a belföldi édességpiac forgalma. A statisztikákról a Magyar Édességgyártók Szövetsége beszélt az MTI-nek.

Bistro - Eger

Hirdetés (x)

A Mekivel szemben felsétálasz azon a rengeteg lépcsőn. Felérve rögtön balra fordulsz a kisutcába és kb. 20 méter után már látod is a fényket. A "Menyország" kapuját... Tovább olvasom

Bumeráng Kávézó és Étterem

Hirdetés (x)

Várunk minden kedves Vendéget igényesen felújított üzletünkben, éjjel-nappal, non-stop nyitvatartással Egerben a Vallon út 14.-ben, a régi Bükk-kapu mellett (csebox). - Minden hétvégén Italakc... Tovább olvasom

Ha már ilyen hideg van, akkor jöhet a sütőtökkrémleves

Egyik kedvenc séfünk, Széll Tamás mutatja meg, hogyan is kell ezt profin elkészíteni.

Kiosztották a magyar turisztikai-díjakat

Az idén Tiszafüred lett az Év turisztikai települése, a békéscsabai Luxus Wellness Apartman az Év szállása és a Nyíregyházi Állatpark az Év turisztikai attrakciója.

Ennél tücsökből készült kenyeret?

Egy finn pékség belevág a tücsökből készült kenyér árusításának.

Jön az Olasz Gasztronómiai Világhét

Többek között szemináriumokkal, konferenciákkal, séftalálkozókkal, filmvetítésekkel, kóstolókkal és vacsorákkal népszerűsíti az olasz konyhát november 20. és 26. között Magyarországon is a 2. Olasz Gasztronómiai Világhét. A programok több helyszínen lesznek megrendezve, mutatjuk majd ezeket is.

Jobban szárnyal a Fornetti, mint valaha

Közel 40 százalékos növekedést ért el a Fornetti Csoport a 2015 nyarán történt tulajdonosváltása óta, így a 2017. július 31-én zárult üzleti évében 100 millió eurós, 31 milliárd forintos árbevételt ért el. A magyar péksütik már rengeteg külföldi országban érhetők el.

Óriási hiba éhgyomorra kávét inni

Mégis rengetegen csinálják, pedig több kárt okoznak vele, mint ébredési hasznot.
1. oldal / 25

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!