Az EP nem piszkálja a döner kebabot

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a képviselők nem szavazták meg a kebab előállításához használt húshoz adott foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenző határozati javaslatot. Maradhat a döner kebab, amit mi tévesen gyrosnak hívunk, de hát ez már így fog maradni.

Mi az akrilamid tartalom az ételben, és miért kell csökkenteni?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2018. április 11-től kifejezetten figyel majd, hogy a gyártók féken tartsák az akrilamid tartalmat az ételekben. De mi a fene az, és milyen ételekben lehet benne?

Innentől a világörökség része a nápolyi pizza

 A nápolyi pizza tényleg különleges, és össze sem hasonlítható azzal, amit mi margherita pizzaként árulunk.

Mennyit rágcsál és csokizik a magyar egy évben?

Mintegy 180 milliárd forintot tesz ki évente a belföldi édességpiac forgalma. A statisztikákról a Magyar Édességgyártók Szövetsége beszélt az MTI-nek.

Index Café

Hirdetés (x)

A filozófia: Ide írhatnánk neked nagy szavakat, megetethetnénk vagy "eladhatnánk" neked szép szavakba burkolt ideológiákat, de a mi helyünk nem erről szól, hanem hogy közösséget-, baráti köröket építsünk, hogy kapcsolatok alakulhassanak ki emberek és emberek között... és hogy egy ital vagy étel me... Tovább olvasom

Mix Club HBH

Hirdetés (x)

hamarosan... Tovább olvasom

Ha már ilyen hideg van, akkor jöhet a sütőtökkrémleves

Egyik kedvenc séfünk, Széll Tamás mutatja meg, hogyan is kell ezt profin elkészíteni.

Kiosztották a magyar turisztikai-díjakat

Az idén Tiszafüred lett az Év turisztikai települése, a békéscsabai Luxus Wellness Apartman az Év szállása és a Nyíregyházi Állatpark az Év turisztikai attrakciója.

Ennél tücsökből készült kenyeret?

Egy finn pékség belevág a tücsökből készült kenyér árusításának.

Jön az Olasz Gasztronómiai Világhét

Többek között szemináriumokkal, konferenciákkal, séftalálkozókkal, filmvetítésekkel, kóstolókkal és vacsorákkal népszerűsíti az olasz konyhát november 20. és 26. között Magyarországon is a 2. Olasz Gasztronómiai Világhét. A programok több helyszínen lesznek megrendezve, mutatjuk majd ezeket is.

Jobban szárnyal a Fornetti, mint valaha

Közel 40 százalékos növekedést ért el a Fornetti Csoport a 2015 nyarán történt tulajdonosváltása óta, így a 2017. július 31-én zárult üzleti évében 100 millió eurós, 31 milliárd forintos árbevételt ért el. A magyar péksütik már rengeteg külföldi országban érhetők el.

Óriási hiba éhgyomorra kávét inni

Mégis rengetegen csinálják, pedig több kárt okoznak vele, mint ébredési hasznot.
1. oldal / 25

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!