Újra bezsebelte az Év Étterme díjat a Costes

Ismét a Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat.
(0 szavazat)

Íme egy recept, amit képtelenség elrontani

Ha viszont nem sikerül elkészíteni, akkor valóban maradjunk távol a konyhától.
(0 szavazat)

Pohner Ádám képviseli országunkat a Bocuse d'Or európai döntőjén

Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét, így ő képviselheti az országot az európai döntőn júniusban Torinóban.
(0 szavazat)

Korlátlan sörfogyasztás a III. Indoor Sörfesztiválon

Az ország legnagyobb sörkocsmájává válik február 16-18 között a Gellért Hotel. Az idén 100 éves szálloda falai közt mintegy 100 féle sört kóstolhatunk, na meg rengeteg finom ételt.
(0 szavazat)

Elhunyt Paul Bocuse, a világ egyik legjobb séfje

Paul Bocuse évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A világ egyik legjobb szakácsa 91 éves korában hunyt el.
(0 szavazat)

Budapesten jelentik be a friss Michelin-csillagosokat

Budapesten rendezik március 26-án a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményét: a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésében bemutatják a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját.
(0 szavazat)

Lenyúlták a világ legdrágább vodkáját

Ellopták a világ legdrágább, 1,1 millió eurót (mintegy 340 millió forintot) érő üveg vodkáját egy koppenhágai gyűjteményből.
(0 szavazat)

Mutatjuk a tökéletes halászlé receptjét

Egyik kedvenc séfünk, Széll Tamás mutatja be a tökéletes halászlé receptjét, természetesen a tőle megszokott 1-2 csavarral.
(1 szavazat)

Az EP nem piszkálja a döner kebabot

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a képviselők nem szavazták meg a kebab előállításához használt húshoz adott foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenző határozati javaslatot. Maradhat a döner kebab, amit mi tévesen gyrosnak hívunk, de hát ez már így fog maradni.
(0 szavazat)

Mi az akrilamid tartalom az ételben, és miért kell csökkenteni?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2018. április 11-től kifejezetten figyel majd, hogy a gyártók féken tartsák az akrilamid tartalmat az ételekben. De mi a fene az, és milyen ételekben lehet benne?
(0 szavazat)

Innentől a világörökség része a nápolyi pizza

 A nápolyi pizza tényleg különleges, és össze sem hasonlítható azzal, amit mi margherita pizzaként árulunk.
(0 szavazat)

Mennyit rágcsál és csokizik a magyar egy évben?

Mintegy 180 milliárd forintot tesz ki évente a belföldi édességpiac forgalma. A statisztikákról a Magyar Édességgyártók Szövetsége beszélt az MTI-nek.
(0 szavazat)

Ha már ilyen hideg van, akkor jöhet a sütőtökkrémleves

Egyik kedvenc séfünk, Széll Tamás mutatja meg, hogyan is kell ezt profin elkészíteni.
(0 szavazat)

Ennél tücsökből készült kenyeret?

Egy finn pékség belevág a tücsökből készült kenyér árusításának.
(0 szavazat)

Jön az Olasz Gasztronómiai Világhét

Többek között szemináriumokkal, konferenciákkal, séftalálkozókkal, filmvetítésekkel, kóstolókkal és vacsorákkal népszerűsíti az olasz konyhát november 20. és 26. között Magyarországon is a 2. Olasz Gasztronómiai Világhét. A programok több helyszínen lesznek megrendezve, mutatjuk majd ezeket is.
(0 szavazat)

Jobban szárnyal a Fornetti, mint valaha

Közel 40 százalékos növekedést ért el a Fornetti Csoport a 2015 nyarán történt tulajdonosváltása óta, így a 2017. július 31-én zárult üzleti évében 100 millió eurós, 31 milliárd forintos árbevételt ért el. A magyar péksütik már rengeteg külföldi országban érhetők el.
(0 szavazat)

Óriási hiba éhgyomorra kávét inni

Mégis rengetegen csinálják, pedig több kárt okoznak vele, mint ébredési hasznot.
(0 szavazat)

Elhunyt az egyik legnagyobb olasz szakács

Antonio Carluccio nevét valószínűleg még itthon is sokan ismerték. Az olasz sztárszakács és nagyevő 80 éves korában hunyt el.
(0 szavazat)

Mennyi tömény gurul le a torkunkon?

A Világgazdaság a Nielsen adataira hivatkozva válaszolja meg az égető kérdést, hogy mennyi égetett szeszt is vásárol a magyar.
(0 szavazat)

Hamisítvány volt a világ legdrágább whiskyjeként felszolgált ital

Hamisítvány volt az a 139 évesnek mondott skót whisky, amelynek egyetlen kortyáért 10 ezer svájci frankot (2,6 millió forint) fizetett a nyáron egy tehetős kínai kuncsaft egy svájci szállodában, ami gyakorlatilag a whiskyk palotája.
(0 szavazat)

Úgy néz ki azonosították a hetedik ízt

Egy lehetséges hetedik ízt, a szénhidrátét azonosítottak ausztrál kutatók, akik azt próbálják feltárni, miként kapcsolódik ez az íz a keményítőben gazdag ételek fogyasztásához.
(0 szavazat)

Beindult az Országos Étterem Hét

Több mint 100 közép- és felső kategóriás étterem várja az érdeklődőket hétfőtől országszerte az Országos Étterem Héten, ahol kedvezményes áron kóstolhatók háromfogásos menüsorok, a magyar éttermek különleges fogásai. Ha akarjuk, még néhol a cápahúst is megkóstolhatjuk.
(0 szavazat)

Fördős Zé és Gordon Ramsay is megtanít a tökéletes rizsre

Sokan félnek tőle, pedig sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint azt gondolnánk.
(0 szavazat)

Hatmilliónál is többen voltak az Oktoberfesten

Ismét a megszokott szintre, hatmillió fölé emelkedett a látogatók száma a világ legnagyobb sörfesztiválján, a kedd este véget érő müncheni Oktoberfesten.
(0 szavazat)

Jön az édesszájúak fesztiválja

Előadások, workshopok és gyermekprogramok is várják az érdeklődőket a IV. Sütnicake, Sütemény- és Tortafesztiválon október 7-én és 8-án a budapesti Gellért Hotelben.
(0 szavazat)
1. oldal / 8

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!