Jön a hetedik Gönci Barack Vigasság

Július első hétvégéjén immáron hetedik alkalommal ünnepelik meg gönci kajszibarackot mindenféle formában. A Zemplén kapujában ilyenkor minden a barackról szól, és nem csak azoknak lesz érdemes kilátogatni, akik imádják a gyümölcsöt.
(0 szavazat)

Bejutott a világdöntőbe a magyar csapat!

Pohner Ádám a nyolcadik helyen végzett a Bocuse d'Or európai válogatóján, így kijutott a világbajnokságra, amit 2019-ben rendeznek Lyonban. 
(0 szavazat)

Itt a nyár, igyunk uborkasalátás sört!

A sörforradalom győzelmének hála már szinte minden sarkon találunk a legjobb kézműves és kisüzemi nedűkből. De mit és hol érdemes kipróbálni?
(0 szavazat)

A spagetti volt a meglepetés az idei Bocuse d'Or-on

Pohner Ádám és csapata képviseli Magyarországot a verseny európai döntöjén. Pohner a verseny első napján, negyedikként kezdett főzni, reggel tíz órakor, és egészen fél négyig a konyhában volt a segítőjével.
(0 szavazat)

Öngyilkos lett a világ egyik legismertebb szakácsa

Anthony Bourdain a CNN tévése, az egyik leghíresebb tévés szakács és riporter, számos könyv szerzője, 61 éves volt.  
(0 szavazat)

Nyomokban sört tartalmaz a nyár különleges burgere

Berúgni persze nem fogunk a Zing legújabb burgerétől, de garantált az ízorgia.
(0 szavazat)

Kánikulában jól esik a rózsaszín fröccs a rózsaszín halhoz

Jobbnál jobb helyekben bővelkedik Budapesten a turistacsalogató Gozsdu-udvar, legutóbb a DiVino-ban jártunk. Íme.
(0 szavazat)

Ők lettek a Gourmet Fesztivál díjazottjai

Idén is hatalmas volt az érdeklődés a legmenőbb hazai gasztrofesztivál iránt. Természetesen nem maradhatott díjeső nélkül a rengeteg finomság, lássuk kik nyertek!
(0 szavazat)

Mi lesz, ha megeszel 30.000 Big Macet?

Don Gorskenál semmi, mivel hihetetlen módon túl van a 30.000-ik mekis szendvicsén, és egészséges, mint a makk.
(0 szavazat)

Lebomló poharakkal próbálkozik a Heineken

A vállalat már idén készül csökkenteni a karbonlábnyomát: májusban lebomló növényi alapú poharakat vezetnek be, amivel már az idei fesztiválszezonban csökkentik a műanyagfelhasználást, a jövő évtől pedig folyamatosan fenntartható csomagolástípusokra állnak át a tervek szerint.
(0 szavazat)

Ismét bebizonyítják, hogy a vegán étel is lehet finom

Idén május 10 és 13 között rendezik meg az V. Vegan Food Festet a WestEnd Millennium Tetőkerten, ahol ínycsiklandozó növényi ételkülönlegességeket kóstolhatnak meg látogatók. Még a húsevők is bepróbálhatják, mivel a fesztivál azt is bizonyítani akarja, hogy a vegán étel is lehet finom.
(0 szavazat)

Kaviár és pezsgő az idei Gourmet Fesztiválon

Pünkösd hétvégén ismét elfoglalják a Millenárist a gasztronómia szerelmesei. A Gourmet Fesztivál május 17-20. között mutatja be Magyarország top éttermeit, legjobb cukrászdáit, borászatait, a hazai gasztronómia aktuális finomságait, és ízelítőt ad a nemzetközi csúcsgasztronómia világából is.
(0 szavazat)

Londonból 1,7 millióért licitáltak az aszú válogatásért

Rekordáron keltek el a muzeális aszúk a Tokaji Borlovagrend hatodik alkalommal megrendezett Nagy Tokaji Borárverésén.
(0 szavazat)

Nagyon sok ételt dobnak ki az Amerikaiak

Nagyobb mértékű élelmiszerpazarlást eredményez a jobb minőségű étrend - mutatták ki amerikai kutatók tanulmányukban, amely szerint az amerikaiak fejenként naponta 422 gramm élelmet dobnak ki.
(0 szavazat)

Egyre erősebb a magyar gasztronómia

A hét elején adták Budapesten a friss Michelin-csillagokat, ahol az Onyx étteremnek sikerült először elérnie a két Michelin-csillagos címet. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szerint így már Magyarország valóban felkerült a gasztronómiai világtérképre.
(0 szavazat)

Innentől van két Michelin-csillagos éttermünk

Budapesten mutatták be a 2018-as európai Michelin-kalauzt, ahol az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. A Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy Michelin-csillagát.
(0 szavazat)

A gasztronómia elitje Budapesten

Két napig Budapest Európa gasztronómiai fővárosa. Ezekben az órákban érkeznek meg Budapestre az első, európai hírű séfek, olyan szakemberek, akik az éttermüket Michelin-csillaghoz segítették hozzá.
(0 szavazat)

Már vasárnap tele lesz Michelin-csillagos séfekkel Budapest

Csaknem 100 Michelin-csillagos séfet várnak Budapestre az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményére, a Michelin Main Cities of Europe Guide 2018-as kiadásának bemutatójára, amelyen az is kiderül, hogy melyik magyar éttermek érdemelték ki idén a Michelin-csillagot.
(0 szavazat)

Újra Gourmet Fesztivál

Magyarország legnagyobb presztízsű gasztrofesztiválját pünkösd hétvégén, május 17-20 között a Millenárison tartják majd meg, ahol a világ tizedik legjobb éttermével is találkozhatunk. A középpontban a gombóc, a kaviár és a pezsgő lesz.
(0 szavazat)

Pizza 111 féle sajttal?

A sima sajtos pizza nem lehet túl csábító, de ha már 111 féle van rajta, na az már valami.
(0 szavazat)

Igazi francia menüt kóstolhatunk az éttermekben

Magyarországon huszonöt étterem csatlakozik a negyedik alkalommal meghirdetett Gout de France/Good France gasztronómiai világünnephez, melynek keretében március 21-én vérbeli francia menüt kóstolhatunk a kezdeményezéshez csatlakozó éttermekben.
(0 szavazat)

Poénosan kért bocsánatot a KFC a csirkehús hiány miatt

A cég még a bocsánatkéréssel is reklámot csinált magának.
(0 szavazat)

Ismét olcsón ehetünk csúcsmenüt

Indul a tavaszi Országos Étterem Hét, amit március 5. és 11. között rendeznek meg. A résztvevő éttermek már 3300 forinttól háromfogásos menüsorokat kínálnak, és ugyebár nem a gagyi fajtából.
(0 szavazat)

Beválasztották a világ legjobb borai közé a tokaji aszút

A Patricius Borház 2007-es évjáratú, 6 puttonyos tokaji aszúját választották a világ negyedik legjobb édes borának a Best Wine of the World 2017 (A világ legjobb bora 2017) borversenyen.
(0 szavazat)

Újra bezsebelte az Év Étterme díjat a Costes

Ismét a Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat.
(0 szavazat)
1. oldal / 9

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!