A Déryné tulajdonosa: Súlyos hiba, ha mindjárt étlapot nyomnak a kezünkbe

Az étterem, amit reklámozni kell, haldoklik. Első a csapat, második a vendég: ezzel a vendég is jól jár. Ez is kiderül a Déryné tulajdonosával készített diningguide-interjúból. 
(0 szavazat)

Ha különleges utazásra vágysz, akkor irány a Szigligeti Süllőfesztivál!

Bikini a Balatonnál, október végén is. Aztán Takáts Tamás, helyi borok – de akár tokajiban is párolhatjuk a süllőt.  
(0 szavazat)

Magyar pék süti Anglia legjobb kenyerét

Az Egyesült Királyság legjobb kovászos kenyércipóját egy magyar pék, a 2011 óta kinn dolgozó Nádházi István süti – írja a Szuperfarm.
(0 szavazat)

Elképesztő összeg: elkelt a világ legdrágább bora

A Romanée-Contit eddig se bagóért adták, de most az egyik 1945-ös évjáratú palackot horribilis pénzért sikerült értékesíteni.
(0 szavazat)

Fesztiválon mutatják be, hogyan kerülhető el az élelmiszer-pazarlás

Október 18-án és 19-én, az immár 18. BrandFestivalon az egyik központi téma a zero waste-filozófia. Gasztronómiában sem mellékes, hogyan lehetne jobban csinálni.
(0 szavazat)

Tökjó hónap az október, és ha már vasárnap, akkor itt egy új ebéd recept

Leves és köret mellett sütőtökből egyszerű és jó süteményeket készíthetünk, akár mézes-fahéjas sütőtökös muffint is.  
(0 szavazat)

A sör inkább pezsgő lehetett, de még inkább az sem

Százötven évig nem koccintottunk sörrel, de tán ez sem igaz, ahogyan az sem, hogy az oszták tábornokok koccintottak. És mégis jót tehetünk magunkkal, ha folytatjuk a nemkoccintás hagyományát. 
(0 szavazat)

Még tíz év, aztán talán megint tíz: a konyhaművészet csúcsán az aggastyán japán séf

A vele készített videó is művészi, az éttermében kétszáz éve szerepel az étlapon az angolna, ami népételnek számított korábban, mert marhahúst és disznóhúst nemigen láttak az emberek. 
(0 szavazat)

A recept, amibe lehet, hogy Gordon Ramsay is belesülne

A tökéletesség csúcsa, a magyar gasztronómia műremeke: a hagymás zsíros kenyér.
(1 szavazat)

Békéscsaba megint tele lesz kolbásszal

Többel, mint gondolnánk, ugyanis kolbászkészítő versenyre 750 csapatot várnak. Így természetesen rengeteg európai ország képviselteti majd magát az egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválon.
(0 szavazat)

Itt az új őrület: kólába mártott földimogyoró

Pár napja még sokan azon háborogtak, hogy egy nő a US Open szünetében rántott csirkeszárnyat mártogatott a kólájába, most meg arról lehet olvasni, hogy a földimogyorós kólánál nincs menőbb. 
(0 szavazat)

Ismét adhatunk egy esélyt a vegán ételeknek

A WestEnd Millennium Tetőkertre költözik szeptember harmadik hétvégéjén, azaz 20. és 23. között Magyarország egyik izgalmas, és egyre nagyobb teret nyerő gasztrofesztiválja, a növényi ételekre specializálódott Vegan Food Fest.
(0 szavazat)

Saját desszertje lett Budapestnek

A szőlős fehércsokoládés édességet a hét végén, a 8. Édes Napok Budapest rendezvényen már meg is lehet kóstolni.
(0 szavazat)

Mekkora pizzát rendelnél házhoz?

Mert ha a legnagyobbat akarod, akkor azt bizony Dél-Kaliforniában kell keresni.
(0 szavazat)

Imádjuk a pizzát, még akkor is, ha mirelit

Még én is ledöbbentem milyen tetemes mennyiséggel tömjük vele a pocakot. Az adatok mellett menjünk bele kicsit a „fagyasztott” pizza filozófiájába is.
(2 szavazat)

Iszonyatosan bizarr Oreo ízek érkeznek

Annyiban örülhetünk, hogy nem a magyar piacra szánják őket.
(1 szavazat)

A thai ételek szerelmesei ismét készíthetik a gyomrukat

A Thaiföldi Királyság Nagykövetsége idén harmadik alkalommal rendezi meg a Thai Fesztivált 2018. szeptember 2-án, vasárnap a Vajdahunyad várában.
(0 szavazat)

Újabb Trónok harca sört készíttet az HBO

„The winter is coming”, avagy a tél közeleg, és ezzel együtt hamarosan egy Jon Snow által inspirált stout sör is érkezik az HBO csatorna jóvoltából, ami reméljük legalább olyan kellemes lesz mint sokak által kedvelt, méltán híres könyv- és filmsorozat.
(0 szavazat)

Megvan az ország új tortája

Csokoládé, körte, gyömbér, méz, és dió – a Komáromi Kisleányt választották idén az ország tortájának. 
(0 szavazat)

Indul a Bajai Halfőző Fesztivál

Csütörtökön már indul a Bajai Halfőző Fesztivál, szóval aki halászlére vágyik, az célozza meg a helyszínt. Természetesen a zenei felhozatalra sem lesz panasz.
(0 szavazat)

Gasztrotérképpel jelent meg a legátfogóbb balatoni gasztrokalauz

A Balatoni Kör gasztrotérképével együtt jelent meg a Balaton környékének legjobb éttermeit, borászatait, cukrászdáit, strandbüféit és piacait összegyűjtő Magyar Konyha 2018 gasztrokalauz.
(0 szavazat)

Jön a hetedik Gönci Barack Vigasság

Július első hétvégéjén immáron hetedik alkalommal ünnepelik meg gönci kajszibarackot mindenféle formában. A Zemplén kapujában ilyenkor minden a barackról szól, és nem csak azoknak lesz érdemes kilátogatni, akik imádják a gyümölcsöt.
(0 szavazat)

Bejutott a világdöntőbe a magyar csapat!

Pohner Ádám a nyolcadik helyen végzett a Bocuse d'Or európai válogatóján, így kijutott a világbajnokságra, amit 2019-ben rendeznek Lyonban. 
(0 szavazat)

Itt a nyár, igyunk uborkasalátás sört!

A sörforradalom győzelmének hála már szinte minden sarkon találunk a legjobb kézműves és kisüzemi nedűkből. De mit és hol érdemes kipróbálni?
(0 szavazat)

A spagetti volt a meglepetés az idei Bocuse d'Or-on

Pohner Ádám és csapata képviseli Magyarországot a verseny európai döntöjén. Pohner a verseny első napján, negyedikként kezdett főzni, reggel tíz órakor, és egészen fél négyig a konyhában volt a segítőjével.
(0 szavazat)
1. oldal / 9

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!