Egyre erősebb a magyar gasztronómia

A hét elején adták Budapesten a friss Michelin-csillagokat, ahol az Onyx étteremnek sikerült először elérnie a két Michelin-csillagos címet. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szerint így már Magyarország valóban felkerült a gasztronómiai világtérképre.
(0 szavazat)

Innentől van két Michelin-csillagos éttermünk

Budapesten mutatták be a 2018-as európai Michelin-kalauzt, ahol az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. A Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy Michelin-csillagát.
(0 szavazat)

A gasztronómia elitje Budapesten

Két napig Budapest Európa gasztronómiai fővárosa. Ezekben az órákban érkeznek meg Budapestre az első, európai hírű séfek, olyan szakemberek, akik az éttermüket Michelin-csillaghoz segítették hozzá.
(0 szavazat)

Már vasárnap tele lesz Michelin-csillagos séfekkel Budapest

Csaknem 100 Michelin-csillagos séfet várnak Budapestre az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményére, a Michelin Main Cities of Europe Guide 2018-as kiadásának bemutatójára, amelyen az is kiderül, hogy melyik magyar éttermek érdemelték ki idén a Michelin-csillagot.
(0 szavazat)

Újra Gourmet Fesztivál

Magyarország legnagyobb presztízsű gasztrofesztiválját pünkösd hétvégén, május 17-20 között a Millenárison tartják majd meg, ahol a világ tizedik legjobb éttermével is találkozhatunk. A középpontban a gombóc, a kaviár és a pezsgő lesz.
(0 szavazat)

Pizza 111 féle sajttal?

A sima sajtos pizza nem lehet túl csábító, de ha már 111 féle van rajta, na az már valami.
(0 szavazat)

Igazi francia menüt kóstolhatunk az éttermekben

Magyarországon huszonöt étterem csatlakozik a negyedik alkalommal meghirdetett Gout de France/Good France gasztronómiai világünnephez, melynek keretében március 21-én vérbeli francia menüt kóstolhatunk a kezdeményezéshez csatlakozó éttermekben.
(0 szavazat)

Poénosan kért bocsánatot a KFC a csirkehús hiány miatt

A cég még a bocsánatkéréssel is reklámot csinált magának.
(0 szavazat)

Ismét olcsón ehetünk csúcsmenüt

Indul a tavaszi Országos Étterem Hét, amit március 5. és 11. között rendeznek meg. A résztvevő éttermek már 3300 forinttól háromfogásos menüsorokat kínálnak, és ugyebár nem a gagyi fajtából.
(0 szavazat)

Beválasztották a világ legjobb borai közé a tokaji aszút

A Patricius Borház 2007-es évjáratú, 6 puttonyos tokaji aszúját választották a világ negyedik legjobb édes borának a Best Wine of the World 2017 (A világ legjobb bora 2017) borversenyen.
(0 szavazat)

Újra bezsebelte az Év Étterme díjat a Costes

Ismét a Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat.
(0 szavazat)

Íme egy recept, amit képtelenség elrontani

Ha viszont nem sikerül elkészíteni, akkor valóban maradjunk távol a konyhától.
(0 szavazat)

Pohner Ádám képviseli országunkat a Bocuse d'Or európai döntőjén

Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét, így ő képviselheti az országot az európai döntőn júniusban Torinóban.
(0 szavazat)

Korlátlan sörfogyasztás a III. Indoor Sörfesztiválon

Az ország legnagyobb sörkocsmájává válik február 16-18 között a Gellért Hotel. Az idén 100 éves szálloda falai közt mintegy 100 féle sört kóstolhatunk, na meg rengeteg finom ételt.
(0 szavazat)

Elhunyt Paul Bocuse, a világ egyik legjobb séfje

Paul Bocuse évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A világ egyik legjobb szakácsa 91 éves korában hunyt el.
(0 szavazat)

Budapesten jelentik be a friss Michelin-csillagosokat

Budapesten rendezik március 26-án a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményét: a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésében bemutatják a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját.
(0 szavazat)

Lenyúlták a világ legdrágább vodkáját

Ellopták a világ legdrágább, 1,1 millió eurót (mintegy 340 millió forintot) érő üveg vodkáját egy koppenhágai gyűjteményből.
(0 szavazat)

Mutatjuk a tökéletes halászlé receptjét

Egyik kedvenc séfünk, Széll Tamás mutatja be a tökéletes halászlé receptjét, természetesen a tőle megszokott 1-2 csavarral.
(1 szavazat)

Az EP nem piszkálja a döner kebabot

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a képviselők nem szavazták meg a kebab előállításához használt húshoz adott foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenző határozati javaslatot. Maradhat a döner kebab, amit mi tévesen gyrosnak hívunk, de hát ez már így fog maradni.
(0 szavazat)

Mi az akrilamid tartalom az ételben, és miért kell csökkenteni?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2018. április 11-től kifejezetten figyel majd, hogy a gyártók féken tartsák az akrilamid tartalmat az ételekben. De mi a fene az, és milyen ételekben lehet benne?
(0 szavazat)

Innentől a világörökség része a nápolyi pizza

 A nápolyi pizza tényleg különleges, és össze sem hasonlítható azzal, amit mi margherita pizzaként árulunk.
(0 szavazat)

Mennyit rágcsál és csokizik a magyar egy évben?

Mintegy 180 milliárd forintot tesz ki évente a belföldi édességpiac forgalma. A statisztikákról a Magyar Édességgyártók Szövetsége beszélt az MTI-nek.
(0 szavazat)

Ha már ilyen hideg van, akkor jöhet a sütőtökkrémleves

Egyik kedvenc séfünk, Széll Tamás mutatja meg, hogyan is kell ezt profin elkészíteni.
(0 szavazat)

Ennél tücsökből készült kenyeret?

Egy finn pékség belevág a tücsökből készült kenyér árusításának.
(0 szavazat)

Jön az Olasz Gasztronómiai Világhét

Többek között szemináriumokkal, konferenciákkal, séftalálkozókkal, filmvetítésekkel, kóstolókkal és vacsorákkal népszerűsíti az olasz konyhát november 20. és 26. között Magyarországon is a 2. Olasz Gasztronómiai Világhét. A programok több helyszínen lesznek megrendezve, mutatjuk majd ezeket is.
(0 szavazat)
1. oldal / 8

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!