A hőségben rákapcsoltunk a sörfogyasztásra

Nőtt a sörfogyasztás az elmúlt meleg napokon, a sörgyárak teljes kapacitással működnek, és ha kitart a hőség, a tavalyinál több millió korsóval több sör fogyhat ebben a negyedévben.
(0 szavazat)

Mától teljesen másfajta kenyerekkel találkozhat

Péntektől megváltozik a kenyerek összetétele, a rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia. Íme az összes változás!
(0 szavazat)

Mégsem olyan egészséges a kókuszolaj, mint azt hittük.

Nálunk is egyre nagyobb sztár lett és a reform konyhák elkezdték előszeretettel használni. Csak közben kiderült, hogy mégsem annyira egészséges, mint ahogy reklámozzák.
(0 szavazat)

Többen esznek belőle, ha izgalmas nevet adunk a zöldséges fogásnak

Sokszor nem értem mennyire át lehet verni az emberek agyát. Az amerikai kutatók most arra jöttek rá, hogy ha a menzán olyan érdekes fantázianevet adnak a zöldségeknek, mint "sistergő bab", "dinamit cékla" vagy "citrusmázas csavart sárgarépa", akkor több fogy belőlük.
(0 szavazat)

Elkészítették a világ leghosszabb pizzáját

Itt most a mennyiség volt a cél a minőség előtt, meg is dőlt a világrekord.
(0 szavazat)

Tanuld meg a legmenőbb konyhai trükköket!

A 15 perces videó rengeteg konyhai trükköt mutat be, amit később bármikor tudunk hasznosítani.
(0 szavazat)

7 millió egyedi üveget kap a Nutella

Mindenki kedvenc mogyorókrémje mindig nyitott a marketinges újításokra, most 7 millió üveg kap egyedik csomagolást. 
(0 szavazat)

Ismét jön a Debrecziner Gourmet Fesztivál

Idén a hagyományos hortobágyi alapanyagok kerülnek a középpontba a Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 24-én és 25-én rendeznek meg a Nagyerdőben, a Békás tó partján.
(0 szavazat)

Te vagy a legjobb hamburgerevő? Akkor nyerj 100.000-et!

2013 óta folyamatosan megtartják Magyarországon a Hamburger Days nevű eseményt, ami mi más előtt is tisztelegne, mint az igazi kézműves hamburger. Aki gyors hamburgerfogyasztó, az most 100 ezret is nyerhet az evőversenyen.
(0 szavazat)

Indul a Gourmet Fesztivál

Minden eddiginél átfogóbb választékkal és színesebb programkínálattal várja vendégeit az idei Gourmet Fesztivál május 18-21. között a Millenárison, amelynek központi témája ezúttal a mangalica és az eper lesz.
(0 szavazat)

300 milliós kárt okozott a jégeső a mátrai borvidéken

Az előzetes becsléseket jóval meghaladó, a 300 millió forintot bizonyosan elérő kár keletkezett a mátrai borvidék termésében a szombati jégeső következtében.
(0 szavazat)

Serényi Zsolt felkészít minket a grillszezonra

Serényi Zsoltot anno még a TV Paprika műsoraiból ismerték sokan, ma pedig a Tetovált séfként a grill tudását próbálja átadni mindenkinek. Budapesti barbecue éttermében egy gyorstalpalót is tartott a tavaszi grillszezonra készülve, ahol izgalmas technikákkal ismertette meg a gasztronómia szerelmeseit.
(0 szavazat)

Tök véletlenül rúghattak be emberek a Bombay Sapphire gintől

A márkát a bermudai Bacardi vállalat terítette, akik elég sok üveget hívtak vissza, nem azért mert kevesebb, hanem mert lényegesen nagyobb alkoholtartalommal bírtak. Az italt nálunk is lehet kapni, de hozzánk nem jutott a magasabb alkoholtartalmú üvegből.
(0 szavazat)

Taroltak a tokaji borok Franciaországban

A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International du Vin borversenyen, amelyet 41. alkalommal rendeztek meg Bordeaux-ban.
(0 szavazat)

Tanuld meg a tökéletes omlettet

Ha valamit mi is imádunk reggelire, akkor az a tojás, amit a többségünk omlettként szeret a legjobban fogyasztani. Mutatunk klasszikus és felturbózott változatot is.
(0 szavazat)

Túlfőzték magukat sörben a csehek

Rekordmennyiségű, 20,5 millió hektoliter sört főztek tavaly a csehországi sörgyárak - közölték a prágai sajtótájékoztatón a csehországi sörgyárak képviselői. A megelőző évben a sörgyárak 20,1 millió hektoliter sört állítottak elő, de most több emberre is kell főzni.
(0 szavazat)

A világ legerősebb söre: Brewmeister Snake Venom

A sörről általában egy könnyed nedű jut eszünkbe, melynek alkohol tartalmáról egy forró nyári napon teljesen meg is feledkezünk, ugyanis olyannyira üdítőszerűen csusszan le. Persze most nem egy sima, 4-5%-os italról lesz szó.
(0 szavazat)

Ismerd meg a világ legjobb éttermét

Ismét lehozták a ranglistát, ami a világ 50 vezető éttermét sorolja fel. Az aranyérmet a New York-i Eleven Madison Park szerezte meg.
(0 szavazat)

Vége a háborúnak: megegyezett a Heineken és a Csíki Sör

Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra. A Hivatalos közleményt a Csíki Sör magyar és angol nyelven is közétette a közösségi oldalán.
(0 szavazat)

Itt vannak a legújabb hungarikumok

A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét is. A listát Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hozta nyilvánosságra Egerben, ahol kilenc új értéket jelentettek be.
(0 szavazat)

Nemsokára mesterséges csirkét ehetünk

Szerintetek a Vissza a jövőbe 2 pizza hidratálása is közel van? Hát, arra még biztosan várni kell, de mesterséges csirke és kacsa már lesz az asztalon.
(0 szavazat)

Indul az országos étterem hét!

Ha már nincsen torkos csütörtök, legalább ez maradjon meg. Március 13-tól hétfőtől vasárnapig kedvezményes áron kóstolhatjuk meg a magyar éttermek háromfogásos menüsorait. 
(0 szavazat)

Négy darab Michelin-csillagos éttermünk maradt

Megjelent az európai Michelin étteremkalauz, amiből megtudhattuk, hogy már csak 4 Michelin-csillagos étterem maradt az országban, a Tanti ugyanis elvesztette a csillagot.
(0 szavazat)

Bundás kenyér, kicsit másként

A retro recepteket is fel lehet dobni kicsit, és rögtön egy új állagú és kinézetű kaját kapunk.
(0 szavazat)

Csúcsgasztronómia a Gourmet Fesztiválon

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit, hogy mást ne mondjunk, itt lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš. A főszerepben a mangalica és az eper lesz majd, mint alapanyag.
(0 szavazat)
1. oldal / 6

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!