Egy videó, amely megmutatja, hogy milyen ételekért rajongott 30 éve Magyarország

Neked mi a kedvenc ételed? Zseniális gyerekarcok és válaszok a nyolcvanas évekből az osztályteremben készített videón. 
(0 szavazat)

Bezár a Pick-múzeum, amely a világ egyik legjobbja volt

A National Geographic világszerte a hat legjobb között tartotta számon, a Lonely Planetnél a legjobb három között volt. Lepusztult, méltatlan. Karácsonyig még megnézhetjük. 
(0 szavazat)

Válsággal küzd a Vapiano, de új éttermet nyitott Budapest belvárosában

Túl gyorsan terjeszkedett és túl lassan szolgált ki csúcsidőben. Vezércsere után jöhetnek az automata rendelő terminálok. A Vörösmarty téri étterem is újdonságokat ígér. 
(0 szavazat)

A világ legjobb éttermei: négy magyar a legjobb ezerben

Három fővárosi és egy vidéki étterem szerepel a La Liste ezres listáján, a rangsor készítéséhez 350 ezer vendég szavazatait is figyelembe vették. Az élen Párizs és New York, holtversenyben. 
(0 szavazat)

Egy könyv, ami bizonyítja, hogy a sütés egyfajta terápia

Rendhagyó receptkönyv jelent meg Horváth Alexandrától Hangulatfüggő címen, amely az érzelmekre alapoz, és sajátos képi világot tár az olvasó elé. 
(0 szavazat)

Mátyás király serege, török elől menekülő szerbek és vörös aszú

Miért különlegesek az Év bortermelőjének borai és a vidék, amelyen teremnek? Már-már elfeledett múlt, marosi mikroklíma, adriai éghajlat, kiváló talaj Aradtól keletre. 
(0 szavazat)

Az igazi sörforradalom most kezdődik csak Magyarországon

Az igényes sörfogyasztás a gasztroforradalom része. A sörivókat egyre jobban érdekli, hogy mit isznak, ezért a gyártóknak is oda kell figyelniük, hogy mit adnak. Erősödnek a sörmanufaktúrák. 
(0 szavazat)

Trónok harca-rajongó vagy? Akkor ebből a whiskyből innod kell!

Írtunk már korábban e népszerű témában kiadott sörökről, most pedig a világ egyik legnagyobb szeszesitalgyártó- és forgalmazó cége, a Diageo döntött úgy, hogy single malt, azaz házasítatlan malátawhiskyjeire épülő szériát dobnak piacra az év végén.
(0 szavazat)

Vacárnapra bográc gulyác cipetke

Több tipp is érkezett arra, hogyan születhetett ez az étlap. Egy igazi gyöngyszem a kádári Magyarországból. 
(0 szavazat)

Így kegyelmezett meg Donald Trump Borsónak, a pulykának

Könnyebb testsúlyának köszönhette, hogy az elnök elé kerülhetett, aki a videó alapján látványos gesztussal engedte el. De miért pont a pulykák a hálaadás eleségei?
(0 szavazat)

Halak a hegyen: itt a Gasztrohegy-hétvégék újabb felvonása

A nagy halak megeszik a kicsiket, mi meg a nagyokat. Gyalog vagy a gasztrobusszal is be lehet járni az emblematikus hegyet az előételtől a desszertig!
(0 szavazat)

Ha nemzetközi csokoládéverseny, akkor magyar éremeső!

Négy ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyar csokoládégyártók az International Chocolate Awards versenyen.
(0 szavazat)

Mautner Zsófi valami egészen új dolgot ajánlott

A libaevés szezonja nem ért véget a Márton-nappal. A gasztronómus-műsorvezető ezúttal a hagyományostól eltérő módot kínál kásakészítésre. 
(0 szavazat)

A csapata odaveszett a titanicon, de tőle tanult a McDonald's

Escoffier konyhájában nem volt ordibálás, fejetlenség, káosz, és minden folyamatnak megvolt a maga felelőse. Hasonló volt ez ahhoz, amit Henry Ford vezetett be az autógyártásban. 
(0 szavazat)

Ahol a pénzügyminiszterről nevezik el a tejbegrízt

Mautner Zsófit elvarázsolta Moszkva, gasztronómiailag is. Az élménybeszámoló után a recepteket sem sprórolta meg. 
(0 szavazat)

A rántott hús reneszánsza: íme a főváros legjobb tizenegye

Rajongásig szerettük, aztán lett belőle „bécsi szelet”, aztán már az is ciki volt, de végül csak ráébredtünk, hogy fejedelmi étel. Kultusztörténet és friss válogatás a frissen sültek legjobb lelőhelyeiről. 
(0 szavazat)

Zsidó ízekben mártóztunk, és elaléltunk csütörtök este

Kacsarilette, muflongerinc és újragondolt flódni, illetve lúdlábtorta a Dob utca sarkán. Zsidóknak és nem zsidóknak kötelező!
(0 szavazat)

Bolti ketchup, instant leves, konzerv sült bab – ételek magas cukortartalommal

Sokszor a gyereknek adjuk a leginkább egészségtelent. Amikor nem eszünk a cukrot, akkor is esszük, ha ezeket vesszük. Persze van alternatíva. 
(0 szavazat)

Mesterszakáccsal tér vissza Iváncsik Gergő és Gulyás Péter a Veszprém Arénába

A péntektől vasárnapig tartó Bakony Expón fütsölt libamelles salátát készítenek, majd egészséges uszonnát a gyerekekkel. A környék receptjeit kipróbálhatjuk, ízeit kóstolhatjuk. 
(0 szavazat)

Három napos Borfesztivál a Gellértben

November 8-án egy butik sörfesztivállal indul a Danubius Hotel Gellért Márton Napi borfesztiválja. Érdemes kilátogatni, mert korlátlan italfogyasztással és Michelin-csillagos fogásokkal várják az érdeklődőket. Mind a három napra jut a jóból.
(0 szavazat)

Gianni top10-es listája Milanó megfizethető jó helyeiről

A divat mellett a gasztronómia fővárosa is: fantasztikus sajtok, kiváló minőségű vaj és rizottó jellemzi a vidéket, laktató húsos specialitások a várost. 
(0 szavazat)

Főzelékek: az undortól az egészségig, a finomtól a tényleg finomig

Mi volt az egyetlen étel, amit a menzán jobban szerettünk, mint otthon? Hát biztos nem a főzelék. Most mégis főzelékeket ajánlunk szép számmal. Jókat. 
(0 szavazat)

Usain Bolt: A vendéglátás jobban megy, mint a futball

Megnyílt a sprinterkirály új londoni étterme, és az első hírek szerint nem is rossz. A profi futballkarrierrel viszont megint gondok akadtak. 
(0 szavazat)

Széll Tamás és Király Viktor az édesség csúszdán

Magyarország egyik legjobb séfje ismét kapott maga mellé egy sztárvendéget, akivel most az édességek vizeire eveztek.
(0 szavazat)

Őszi tökmagos gombakrémleves és a hét társa

Óravisszaállítás után kint még korábban sötétedik, hideg is lesz, eső is. Mit tehetünk? Maradunk, zenélünk vagy zenét hallgatunk és eszünk, mondjuk egy jó levest. 
(0 szavazat)
1. oldal / 11

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!