Most először lesz négy napos hétvégénk, mivel kiadták a nagypénteket is munkaszüneti napnak. Itt a kisokos, hogy melyik nap tudjuk rommá vásárolni magunkat.
Íme a húsvéti nyitvatartás biblia
Mindig leteremtenek, hogy egybe írom a ”nyitvatartást”. Mire megtanulta mindenki, hogy külön kell írni, addigra 2015 szeptemberében a Magyar Tudományos Akadémia új helyesírási szabályzata megváltoztatta. Ez van, szóval írjuk egybe! De most már térjünk vissza a húsvéti sonka beszerzéséhez.

Valószínűleg a csütörtök lesz az a nap, amikor mindenki le akarja majd tudni a bevásárlást, így olyan kígyózó sorokra számítsunk, mintha a világ végére készülne az emberiség. Kedvenc, vagy közelünkben lévő boltoknál egyszerűbb, ha megnézzük vásárláskor az ünnepi nyitvatartást, amit elvileg ki kellene tenniük. Nagyobb üzletláncoknál a honlapon is tájékozódhatunk, akik mondjuk csütörtökön meghosszabbított nyitvatartással segítik kicsit a vásárlókat. Ha valamiről elfeledkezünk, azt kisebb boltokban, vagy szombaton tudjuk megvenni.

Azonban a hivatalos menetrend jelenleg ez:

április 14., péntek: ZÁRVA

április 15., szombat: a szokásos, szombati rendnek megfelelően nyitnak ki (egyes élelmiszer üzletek hosszabb nyitva tartással működhetnek, de a kisebb boltok zárva lehetnek)

április 16., vasárnap: ZÁRVA

április 17., hétfő: ZÁRVA

április 18., kedd: mindenki nyit, ahogy kell

A jogszabály szerint hivatalosan a következő üzletek lesznek nyitva:

- benzinkutak

- az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak

- virágboltok

- édességboltok

- a vendéglátó- és szórakozóhelyek

- kisebb boltok, közöttük nonstop üzletek, trafikok, amennyiben maga az egyéni vállalkozó, a bolt tulajdonosa vagy a segítő családtag áll a pult mögé

- a kifejezetten a húsvét alkalmából rendezett piacok, vásárok árusító helyei

Kellemes pihenést, és senki se vásárolja túl magát! (Torony)
(0 szavazat)

Kapcsolódó cikkek

Paul McCartney vagyona nem akar apadni

2018. május 10., csütörtök - 10:05

Rengeteg magyar fellépő a VOLT-on

2018. március 14., szerda - 17:23
Toronicza Péter

Szerző

A Promotions Média szerkesztője és újságírója, a mennyei kultúra éllovasa. Bár meglátása szerint elég nehéz ezt fenntartani, mikor már a „galamb alfarhangjában” is politika van. Túl sok minden fut át rajta a sörön kívül, de mégis a kritika műfajában érzi a legjobban magát, ami egy zenei albumtól kezdve lehet egy gasztronómiai műremek is. Azt se bánja, ha 16 órás sorozat maratont kell tartania, vagy végig kell ülnie egy több mint öt órás teniszmérkőzést.

Szólj hozzá!

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!