Szakácskönyvvel együtt jelent meg a Budapest Voices lemeze

Egy saját szakácskönyvet is megjelentetett új nagylemeze mellé a Budapest Voices. Az Ízbűvölők című kötetben a kórustagok receptjei szerepelnek, míg a Finomra hangolva című CD-n - az eddig megszokott koncepció szerint - magyar underground slágerek átiratai hallhatók. A két kiadvány egybecsomagolva jelent meg. Az együttes turnéja május 21-én ér Debrecenbe.
(0 szavazat)

Debreceni Borkarnevál 2015. Debreceni Bor- és Jazznapok

Három jazz-színpad – 33 jazz-formáció, 19 borvidék – mintegy 60 hazai családi borászat, pálinka-, gyümölcsbor- és pezsgőkóstolás, a hagyományos magyar konyha kemencés ételei, minőségi házi sajtok hazai termelőktől, tradicionális étkek és kézműves termékek vására várja az arra látogatókat a Békás-tó partján.

A szervezők szándéka, hogy a GASTROJAZZ Jamboree olyan társasági esemény legyen, amely színvonalas kulturális és gasztronómiai élményeket nyújt. Legyen biztos találkozási pontja a bor és zeneszerető embereknek. Magyarország legrégebbi, folyamatosan működő hazai jazzfesztiválja több szempontból is különleges lesz. Az egyik a régi-új helyszín miatt: a koncertek a Békás-tó környékén, három különböző színpadon lesznek. Az egyedülálló környezet igazi zenei csemegét kínál majd a 44. Debreceni Jazznapok látogatóinak. A másik újdonság, hogy a 16. Debreceni Borkarnevállal összhangban a tehetséges magyar muzsikusok mellett a magyar borvidékek legszebb borai várják a nemcsak jazz-rajongókat!
(0 szavazat)

Dj Dave-vel beszélgettünk az M47 Classic 2015 buli kapcsán és az azt követő afterről, amin ő is a lemezjátszók mögé lép.


Az M47 Club Sáránd egy igazán legendás Club volt. Az M47 Classic 2015 bulival szeretnének a szervezők tisztelegni a Club előtt.

1. Mit gondolsz erről a kezdeményezésről?

Tudván hogy az M47 sajnos nem valószínű, hogy újra kinyitja kapuit, mindenképpen üdvözölendő kezdeményezés ez a partisorozat. Különösen úgy, hogy ellentétben az első információmorzsákkal, szerintem mindenki számára egyértelművé válhatott már rég, hogy a szervezők nagyon komolyan veszik a dolgot és mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél inkább a “szentélyre” emlékeztessen minket a buli, és legalább olyan színvonalú legyen az egész, mint amilyen az M47 volt. Egy szó mint száz, maximálisan és teljes vállszélességgel támogatom az ötletet, még ha az első pillanatokban fenntartásokkal is kezeltük, aminek egyszerű oka volt: semmiképp nem szerettük volna, ha méltatlan körülmények közé és nem megfelelő emberek kezébe kerül az M47 név. De szerencsére hamar eloszlott minden kétely és nagyon remélem, hogy sok ilyen buli lesz még és sokáig éghet tovább a legendás klub lángja ebben a formában.

2. Milyen emlékeid vannak az M47-ről és az ott átélt időszakról?

Reggelig írhatnám az emlékeket, de arról is hosszú lenne a lista amikre nem emlékszem. (nevet) Talán kevesen tudják, de először 1999. szeptemberében voltam az M47-ben, egy Misjah – Budai – Tommyboy – Zsíros bulin, ekkor 15 éves voltam. Mondhatjuk, hogy nagyon fiatalon belecsöppentem ebbe, de azonnal rabja lettem a helynek, a zenének, a hangzásnak, a fényeknek és az elképesztő hangulatnak. Az egész úgy volt tökéletes ahogy volt! Nem sok bulit hagytunk ki, nagyon sok új barátot szereztünk, mindenki ismert mindenkit, szinte egy nagy család voltunk! Hallhattuk élőben zenélni szinte az összes nagy világsztárt, itt kiemelném Chris Liebing, Gaetano Parisio és Felipe egy egy olyan szettjét, amit a mai napig emlegetünk, de lehetne még sorolni! Természetesen szót érdemel a Zsíros-Schmidt páros is, akik mindig a legmagasabb szinten zenéltek és egészen hihetetlen szetteket produkáltak! Partiarcként azt hiszem nem lehetett többet kívánni, mint amit az M47 képes volt adni! Vagy mégis?! Pontosan 10 évvel később 2009-ben megkaptam azt a megtisztelő lehetőséget, hogy a klub harmadik számú rezidense lehettem, amire óriási kihívásként és megtiszteltetésként tekintettem! Örömmel tölt el, hogy a részese lehettem még akkor is, ha az már nem ugyanaz az időszak volt, mint mondjuk a 1998-2005 közötti években.

3. Hogyan élted meg a Club bezárását?

Természetesen nagyon szomorú dolog volt ez, tulajdonképpen a bezárás után fogtuk fel igazán, hogy mit is veszítettünk el! Nagyon felértékelődött minden ami ott történt, de azért van egy gazdasági oldala is a sztorinak, ami miatt érthető, hogy ez történt. Az M47 is egy vállalkozás volt, ami legfényesebb időszakában 2000-2500 fős partikat tudhatott magáénak, ehhez képest a végére ez a létszám 300-400 főre csökkent. Valljuk be, rendszeres külföldi fellépőkkel, azzal az infrastruktúrával és rezsivel ami ott van, és havi egy bulival hosszú távon sajnos nem fenntartható. Pár évig még reménykedtünk, ugyanis Imre bá'nak is hiányzott ez az egész, és azért volt rá esély, hogy valamilyen formában lesz M47, de ahogy telt az idő sajnos be kellett látni, hogy ez tényleg ennyi volt. Ha megnézzük nagyon kevés ilyen nagy klub van még életben. Nagyon sajnálom, de örülök, hogy létezett és a részese lehettem! Felejthetetlen ami ott volt!

4. Mivel töltöd a mindennapjaidat?

A hétköznapokban területi képviselőként dolgozom egy kereskedelmi cégnél. Hétvégente fellépések, hetente háromszor kis pályán focizom, szabadidőmben pedig szeretek filmet nézni, zenét hallgatni és jókat főzni.

5. Mire számíthatnak tőled az afterpartyn? Elő kerülnek a régi kedvencek a táska mélyéről?

Nehéz kérdés, mert másfél órába képtelenség minden kedvencet bezsúfolni. Szívem szerint mindent lejátszanék, de a nagy himnuszokat vélhetően hallani fogjuk a Pecsában! Egy nagyon kiegyensúlyozott, dinamikus szettel készülök, remek muzsikákkal. Reméljük mindenkiben marad elég energia a Pecsa után! (nevet)

6. Az afterparty a The Groove-ban lesz amely tavaly nyílt. Mi a véleményed a helyről?

Nem voltam még a The Groove-ban, ez lesz az első alkalom, de a bulik, videók, fotók és a barátok beszámolói alapján csak pozitív előítéleteim vannak. Szükség van egy ilyen helyre a fővárosban is és őszintén remélem, hogy hosszútávon életképes marad!

7. Mik a terveid a jövőre nézve?

Legfontosabb tervem 2015 első felére, hogy létre jöhessen újra egy saját rendezvénysorozat egy új szórakozóhellyel, ami reményeim szerint meghatározó lesz a környéken. Legkésőbb nyár elejéig szeretném, ha ez megvalósulna! Talán kevesen tudják, de van egy másik nagy zenei szerelmem, a picit sötétebb progressive house, és főleg a dél amerikai vonal, amit nyilván ritkán veszek elő bulikban, mint techno dj , bár ha warm up szerepkörben kell játszani, akkor azért bele szoktam nyúlni. Ebből kifolyólag szeretnék ebben a stílusban is színre lépni egy másik néven, mixeket csinálni, zenéket megjelentetni, de természetesen marad a Dj Dave vonal is és a techno is!

M47 Classic 2015 event: https://www.facebook.com/events/316303738555990/
(0 szavazat)

2015-ös táska divat

 
Táska Divat 2015


DAVID JONES TÁSKABOLT

Debrecen Csapó utca 4.

Szőrös vagy színes?
Kézi vagy vállra akasztható?
Rengeteg szín, minta és forma, melyeknél fantasztikus anyagkombinációk keverednek.
Csillogó, ékszerekhez hasonlító díszítések, vékony pántok, melyek körbefutnak a táskán.

Kézitáskák, melyek nagyméretűek. Amennyire szürreális a méret kézitáska esetén, annyira változatos a kinézet is.

Variáció méretekre és tágas helyekre. Ezekbe a táskamodellekbe garantáltan belefér mindaz, amit szeretnénk magunkkal vinni. Semmit nem kell otthon hagynunk. Akaszthatjuk vállra, de kézitáskakánt is hordhatjuk.

Egyszerű, letisztult formák, nagy méretek, és természetesen a táska anyaga. Jönnek a színes hüllőbőr imitációk, de boríthatja a táskát toll vagy szőrös anyag is. Itt is a nagy méretekre kerül a hangsúly.

A nagy méreteken túl, ne lepődjünk meg, ha a táskákra képek, esetleg festmények kerülnek díszítésként. Ezeknél a méreteknél szükség van a tartás biztosítására is, ezért a táskák alapját merev anyagok alkotják.

Szinte úgy néz ki, mint egy dosszié. Ezek a táskamodellek méretben nagynak tűnnek, de nem hétköznapi viseletre alkotta a tervező. A lapra hajtott táskák ismét a 70’-80’-as éveket idézik, csak anyagukban különböznek.

Színházba, étterembe, elegáns eseményre ilyen táskák lesznek divatosak. Finoman kidolgozott, pánt nélkül hordható. A trend szerint négyszögletes forma, ami lekerekített.

Csuklóra, kézben vagy kézre tehető táskák. Méretük nem véletlenül ilyen kicsi, de ezt kompenzálja a csillogás, rojtok és a hihetetlen elegancia.

A forma marad, csak kicsit modernebb kivitelben. Ez a stílus jó alternatíva lehet hétköznapokra. Stabil alap, letisztult stílussal. Színben megjelennek a barnás, olíva árnyalatok.

Éppen olyanok, mint az ékszertartó doboz, csak méretben térnek el tőle. Szépen kidolgozott díszítéssel jön az új trend. Kreatív, hangsúlyozza a nőiességet. Vajon mit rejthetnek ezek a táskák?

Itt is megjelennek díszítésként a színes, csillogó kövek, esetleg festmény utánzatok. Akinek ez túl sok lenne, választhatja a stílusban letisztultabb kinézetet. Mivel a táska formája különleges, ezért jól illenek ezekhez a modellekhez a hüllőbőr hatású vagy magas fényű anyagok.

Sokkal inkább díszítésként szolgálnak, mintsem használatra. Ezeket a táskákat nem fogjuk vállunkra akasztani, de a design mindenképpen magával ragadó. A pántok divatosak lesznek láncból vagy csillogó szálakkal díszítve.

Praktikusak, látványosak és különféle megjelenésben divatosak. Jönnek 90’ évek mintái és a magas fényű, bőr vagy bőrhatású anyagok. Elegáns és fiatalos stílusokban egyaránt kedvenceink lesznek. Jól kombinálhatjuk ruhaviseletünkkel. Több vagy kevesebb zsebbel?

Ezek a táskák tökéletesek lehetnek téli hónapokban. A kombinációk ötvözik az évszak elvárásit, a meleget és kényelmet. A szőrös is lehet elegáns, és erről a tervezők gondoskodtak is. Méretben itt is megjelennek a nagyobbak, lekerekített négyszögletes formákkal.

A hüllőbőr vagy hüllőbőr imitáció divatja sose múlik. A tervezők szinte minden évben használják kollekcióikhoz ezt a különleges megjelenésű anyagot. Természetes hatás vagy különlegesen színezett lesz divatos. A két stílust azonban nem kombináljuk. Vagy ez, vagy az. Amennyire különlegesek ezek az anyagok, annyira különleges a kidolgozottság is. Megfigyelhetjük a nagy oldalzsebeket és csodálatosan harmonizáló pántokat.

Érdekes és innovatív ez a stílus táskák tekintetében. Színesek és vidámak. De lehetnek elegánsak is. Ezek a textil anyagok kerülhetnek merev alappal rendelkező, négyszögletű táskákra, és megjelenhetnek tartás nélküli, könnyed stílust képviselő lágy esésű stílusban.

Két egyszerű szín újraálmodott stílusban. A fekete és fehér két uralkodó szín, melyek egyetlen divatstílusból sem maradhatnak ki. Dinamikus és ritmusos minták fekete és fehér kombinációjaként, melyek sosem unalmasak. Nagyméretű, négyszögletű vagy dosszié forma. Különlegességként minimális arányban feltűnhet valamilyen más szín is a táska díszítésén.

Jönnek a neon színek, melyek csak úgy világítanak. Hideg évszakban idézik a nyár színeit. Kis napsütést hoznak a szürke napokba. Ezek a táskák nagyon aktív megjelenést kölcsönöznek hétköznapokon és alkalmi viseletként is. Elegánsan vidám. Ezek a táskák különösen azoknak ajánlottak, akik szeretnek a figyelem középpontjába kerülni.

Kockás – táska divat 2014/2015 ősz és tél

A kockás minta is az időtállóak közé tartozik. Örök alternatíva minden évszakban. A színárnyalatok és elrendezések azonban megváltoznak. Kontrasztos minták az őszi és téli divatszíneket kombinálva. Ezek a kockás minták jól kombinálhatóak egyszínű ruhákkal, amennyiben a táska valamelyik színe megtalálható öltözékünkben.

Kontrasztos színekkel festett minták, különböző anyagkombinációk díszítésként. Matt és fényes, esetleg szőrös, térben érzékelhető, és ezek együtt is jól megférnek egymás mellett. Az alap táska trend itt is megmarad, miszerint nagyméret, lekerekített négyszögletes forma.

Minél hosszabbak és feltűnőbbek a rojtok, annál jobb? Igen! A rojtos stílus annyira feltűnő önmagába is, hogy semmilyen más díszítés nem került a táskákra. De az anyaga lehet fényes és matt is.(0 szavazat)

A vidám, díszes táskák hódítanak - Táskadivat 2014 tavasz/nyár

Boltunkat megtalálod
Debrecen Csapó utca 4. szám alatt.

A nő legfőbb kiegészítője a táskája, amiből éppúgy nem lehet eleget a gardróbban tartani, mint a szebbnél szebb cipőkből. A 2014-es táskadivatban a régi klasszikus méretek, formák és anyagok mellett találkozhatunk néhány különleges újítással is.

A méreteket illetően a borítéktáskától kezdve a nagyméretű változatokon át hatalmas a választék, továbbá a tavaly visszalépő, vállra akasztható kistáskáknak idén még nagyobb szerep jutott.

A korábban újdonságnak számító, hátizsák formájú táskák több kifutón is fellelhetőek voltak, illetve az olyan egészen különleges megoldások, mint a tízórais doboz, a szemetes zsák (kizárólag bőrből), és a tornazsák is megjelent, természetesen újragondolt formában.
(0 szavazat)

JULIA CARPENTER 2013 YEAR

Eltelt ez az év is… 2013 ha lehet, még több élménnyel gazdagított, hiszen nem csupán a hazai fesztiválokon, de a Tomorrowlanden is a lejátszók mögé állhattam!

Azt hiszem, hogy ezt a varázslatos hangulatot nem lehet elégszer felidézni és újra és újra átélni! Mindaz, amit Tőletek kapok feltölt és inspirál minden egyes fellépés után erőt és lelkesedést adva a folytatáshoz!
Ezzel a Yearmix-el szeretném egyrészt megköszönni Nektek/a közönségemnek, hogy ennyi szeretettel és életre szóló élménnyel tesztek gazdagabbá!
(0 szavazat)

Rock a nevem Arénaturné 2012 DECEMBER 29. SZOMBAT

Lassan hagyománnyá válik a decemberi Tankcsapda-koncert a Főnixben, és mint minden évben, idén is kihagyhatatlan programnak számít. Ezúttal 29-én kerül sor a "Rock a nevem" arénatruné keretében a hazai rockzene egyik legkedveltebb együttesének debreceni fellépésére. Mellettük a Benzin és az Omen fog gondoskodni a szenzációs hangulatról.
 
Jegyelővétel és egyéb információk:
Küzdőtér: 3990 Ft
Ülőhely: 4990 Ft
Kiemelt állóhely: 4990 Ft
JEGYEK ELŐVÉTELBEN KAPHATÓK ORSZÁGOSAN, ÉS INTERNETEN A TICKETPORTAL HÁLÓZATÁBAN.
 
Interneten ITT: http://www.ticketportal.hu/search2.asp?ID=45324&ID_Objekt=400177
 
Ticketportal hálózat-jegyirodák ITT:
http://www.ticketportal.hu/pmiesta.asp
 
További helyek:
MOL-kút, Debrecen, Sámsoni út, Tel.: 52/410-297
MOL-kút, Debrecen, Böszörményi út, Tel.: 52/455-430
MOL-kút , Debrecen, Segner tér, Tel.: 52/414-608
MOL-kút , Debrecen, Mikepércsi út I. (kimenő,) Tel.: 52/451-062
MOL-kút , Debrecen, Mikepércsi út II. (bejövő), Tel.:52/451-060
MOL-kút , Debrecen, István út 147., Tel.: 52/715-060
MOL-kút, Debrecen, Benedek tér, Tel.: 52/451-049
Alexandra Könyváruház -Debrecen Plaza, Debrecen, Péterfia u. 18., Tel.: 52/456-922
Alexandra Könyvesház, Debrecen, Piac utca 34-36., Tel.: 52/502-817
Ifjúsági Ház- Mezon Iroda, Simonffy u. 21., Tel.: 52/415-498
Lovarda Söröző, Debrecen, Kassai u. 26., Tel.: 52/426-180
Campus Jegyiroda, Debreceni Egyetem- Egyetem tér 1., Főépület alagsora
Főnix Csarnok Jegypénztár, Debrecen, Kassai út 28., Tel.:52/505-397
Kölcsey Központ, Debrecen, Hunyadi u. 1-3., Tel.: 52/518-497
Tourinform Iroda, 4024 Debrecen, Piac utca 20., 52/412-250
 
Hajdúböszörmény:
MOL kút Hajdúböszörmény, Debreceni út 1., Tel.: 52/561-717
 
Hajdúszoboszló:
MOL kút Hajdúszoboszló, Debreceni út, Tel.: 52/557-979
 
Nyíregyháza:
MOL kút, Nyíregyháza, Széna tér, Tel.: 42/433-680
Ticketline - A Jegyiroda, Szarvas u. 1-3., Tel.: +36 (70)289-29-13
Alexandra Könyvesbolt, Nyír Plaza, Szegfű u. 75., Tel.: 42/596-249
Alexandra Könyvesbolt, Bethlen G. út 2.,Tel.: 42/506-142
 
Miskolc:
Alexandra Könyváruház-Miskolc Plaza, Szentpáli u. 2-6., Tel: 46/506-628
(0 szavazat)

KEXX Fesztivál 2012 Hajdúböszörmény

Második alkalommal rendezzük meg Hajdúböszörményben a KEXX Fesztivált. A Könnyűzenei Extrémsport Fesztivál névre keresztelt rendezvény, Magyarország legnagyobb és legolcsóbb extrémsport, illetve zenei fesztiválját hozza el neked.
A sportversenyek gördeszka és BMX sportágakban, azon belül pedig amatőr és profi kategóriában lesznek megrendezve. Profi kategóriában Magyarország 20 legjobb profi sportolója kapott meghívást. Ezen kívül a fesztivál második napján kerül megrendezésre az In Flames Graffiti Jam is a MÁV állomás területén, ahol a legjobb magyar graffitisek meghívásos jamje lesz látható.
Az extrémsport versenyeken kívül az estéket a drum 'n' bass, elekctro, HC, hiphop, minimal, reggea stílusokban 4 helyszínen a legnagyobb magyar előadók szórakoztatják a közönséget (Smooth (VIPER/SLO), Monkey Theorem (FR), AKPH, Punnany Massif,, Hősök, Sub Bass Monster, Killakikitt, Skafunderz, Ludmilla, Robotrock, TMX, NKS, DSP, Insane, Till We Drop és még sokan mások)
A szervezők célja idén is egy olyan rendezvényt megvalósítani, ahol a disztribútoroktól a viszonteladókon és a gördeszkás, BMX csapatokon át a fogyasztókig mindenkit megmozgasson és emelje a magyar extrémsport szubkultúra világát!
NAH UGY HOGY SZERETED!? Akkor KEXX Fesztivál 2012!

(0 szavazat)

Ladányi Nyár

Püspökladány Főterén 2012. június 30. - augusztus 20. között minden szombaton este színes programokkal, szórakoztató rendezvényekkel várjuk az érdeklődőket.
Reméljük minden turista és vendég, minden városlakó és minden szórakozni, kikapcsolódni vágyó megtalálja az ízlésének, igényének megfelelő programot a 9 alkalom sorában.

(0 szavazat)

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!