Minden negyedik mozilátogató magyar filmet nézett a hétvégén; "gratulálok a magyar filmeseknek!" - közölte Andy Vajna a Twitter oldalán. Az eredmény nem csoda, sok jó magyar filmet tettek most le az asztalra, amire tényleg kíváncsi a mozizók többsége.
Remekül teljesítenek a magyar filmek a moziban
A Filmfogalmazók Egyesületének adatai szerint a magyar filmekre összesen 44 ezer 158 néző váltott jegyet hétvégén. Herendi Gábor Kincsem című filmjét az elmúlt hétvégén 28 ezer 114-en nézték meg, ezzel már összesen 232 010 nézőnél tart és az év második legnézettebb filmje lett, maga mögött hagyva a Logan és a Kong - Koponyasziget című nagyköltségvetésű amerikai filmeket. Bár tegyük hozzá, hogy a Kincsem is gigaköltségvetésű, ugyanis hárommilliárdot tapsoltak el rá.

A Brazilok című vígjáték 13 ezer 199 nézővel kitűnően indult, az alkotást M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor jegyezi.

Enyedi Ildikónak a Berlinalén Arany Medvével jutalmazott Testről és lélekről című filmjét 2078-an nézték meg, így összesen már 52 ezer 443 nézőnél tart. Továbbra is műsoron volt Vranik Roland Az állampolgár című alkotása és Sopsits Árpád A martfűi rém című krimije.

Török Ferenc 1945 címmel készült történelmi filmjének premier előtti díszbemutatója teltházzal ment a Titanic fesztiválon szombat este. A film április 20-tól lesz látható országszerte a mozikban. (MTI; Torony)
(0 szavazat)

Kapcsolódó cikkek

Különálló filmet kap Boba Fett

2018. május 25., péntek - 17:17
Toronicza Péter

Szerző

A Promotions Média szerkesztője és újságírója, a mennyei kultúra éllovasa. Bár meglátása szerint elég nehéz ezt fenntartani, mikor már a „galamb alfarhangjában” is politika van. Túl sok minden fut át rajta a sörön kívül, de mégis a kritika műfajában érzi a legjobban magát, ami egy zenei albumtól kezdve lehet egy gasztronómiai műremek is. Azt se bánja, ha 16 órás sorozat maratont kell tartania, vagy végig kell ülnie egy több mint öt órás teniszmérkőzést.

Szólj hozzá!

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!