Tényleg sok jó magyar film lát napvilágot, amik aztán nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Klasszikus minimálhorrort még nem igazán csináltunk, mostanáig. 
Magyar horrorfilm készült (18+)
The Basement, azaz A pince címmel készített filmet Illés László, aki a rendező és producer is egyben. A film érdekessége, hogy teljesen független. Nem adott rá pénzt a Filmalap, se semmilyen nagy név. A büdzsét külföldi horror fanatikusok és néhány hazai cég dobta össze.

A filmben főleg külföldi színészek játszanak, ezért is pörgetik ilyen jól az angolt. Az alkotás első ránézésre teljesen profinak tűnik, és tényleg ijesztő, meg nem mondaná az ember, hogy csak egy közönségfinanszírozós filmről van szó.
 
A forgatás az Astoriához közeli háztömbben, és annak pincerendszerében zajlott, ami valóban tökéletes helyszín egy kis vérfürdőre. Itthon csak kisebb közönségtalálkozókon mutatják majd be, azonban egy Los Angeles-i cég már lecsapott a film külföldi értékesítésre. Televízióban, online, illetve DVD-n és Blu-Rayen is elérhető lesz.

Most jöjjön a kedvcsináló előzetes, amiből a sztori is kirajzolódik. Már megszokhattuk, a szellemidézésből mindig balhé lesz. (Torony)
(1 szavazat)

Video

Kapcsolódó cikkek

Különálló filmet kap Boba Fett

2018. május 25., péntek - 17:17

Gary Oldman Oscar-díj szagú filmet rendez

2018. május 16., szerda - 15:30
Toronicza Péter

Szerző

A Promotions Média szerkesztője és újságírója, a mennyei kultúra éllovasa. Bár meglátása szerint elég nehéz ezt fenntartani, mikor már a „galamb alfarhangjában” is politika van. Túl sok minden fut át rajta a sörön kívül, de mégis a kritika műfajában érzi a legjobban magát, ami egy zenei albumtól kezdve lehet egy gasztronómiai műremek is. Azt se bánja, ha 16 órás sorozat maratont kell tartania, vagy végig kell ülnie egy több mint öt órás teniszmérkőzést.

Szólj hozzá!

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!