Vagyis a közepébe vágva miatta is zárt be a hely, mivel nem tudta elviselni, hogy kultúrát és minőségi borokat szívnak magukba a vendégek a szomszédban.
Egy dühös szomszéd üldözte el az egri Brancs BorkertetKata és Adél a pult mögött. - Fotó: Busak Attila
A Brancs Kávé- és Borkert még 2015 nyarán nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy egy kis életet és kultúrát vigyen Egerbe. A Borkert pontosan 651 napig volt nyitva, ezalatt 65 borkostolót tartottak, 39 zenei programnak, valamint számos kiállításnak, könyvbemutatónak, közösségi vásárnak, kutya-terápiás foglalkozásnak és borvacsorának adtak helyet.

Az egsztroik.hu leírja, hogy a dühös szomszéd ötvenszer jelentette fel a két tulajdonost Koklács Katát és Tóth Adélt, legalábbis a videóinterjúban utóbbi ennyire emlékszik vissza. Mivel szabálysértés nem történt, így a rendőrség jegyzőkönyvet sem tudott felvenni. A magányos harcos így más eszközökhöz folyamodott és Ramboként belekezdett a bosszúba. A tulajdonosok elmondása szerint a szomszéd 18 alkalommal szúrta ki az autógumijukat. Arra kíváncsi lettem volna, hogy ennek mondjuk lett-e következménye? A helynek minden engedélye megvolt, és minden szabályt betartott, de autógumikat kiszúrni tizennyolcszor az már elég szabályellenesnek hangzik.

Rambo olykor megvárta a tulajokat záráskor és bőgette a motort kifejezve nem tetszését, de ha lusta volt kimenni, akkor csak obszcén szavakat kiabált át a vendégeknek. Még lejárató cikket is íratott, amiből mindenki szerint ömlöttek a valótlanságok, bár azt nem tüntetik fel, melyik portál hozta le ezeket, vagy egyáltalán kint van-e még.

brancs3
Végül az önkormányzat behívta a szomszédokat és a tulajokat is, de a Brancs egyáltalán nem kapott semmiféle támogatást, csak ellehetetlenítették a hely működését olyan kritériumokkal, hogy zárják be végleg a teraszt, a hely csak 9-ig legyen nyitva, valamint a Borkert ne árusítson bort. Végülis az Egri Bikavér csak most lett hungarikum, így tényleg jobb lenne, ha almalevelet árusítanának helyette.
 
Fura, hogy az önkormányzat semmivel sem támogatta a Brancsot, ami tényleg csak Eger jóhírét cipelte. Most ebből viszont negatív sztori lett.

A szomszéd gondoljuk megünnepelte egy csésze olajjal a győzelmét, Kata és Adél azonban nem adják fel. A vendégek kitartanak mellettük, és szeretnének új helyre költözni a városban. Csak előbb mérjék fel a szomszédok helyzetét. A sztori már csak azért is érdekes számomra, mert nekünk is volt dolgunk dühös szomszéddal, aki miatt a törzshelyünket most éppen a pincébe költöztetik, sajnálva tőlünk a D-vitamint. (Torony)
(0 szavazat)

Video

Kapcsolódó cikkek

Egy kis Bikavér, és FESZT!Eger!

2017. május 01., hétfő - 09:15
Toronicza Péter

Szerző

A Promotions Média szerkesztője és újságírója, a mennyei kultúra éllovasa. Bár meglátása szerint elég nehéz ezt fenntartani, mikor már a „galamb alfarhangjában” is politika van. Túl sok minden fut át rajta a sörön kívül, de mégis a kritika műfajában érzi a legjobban magát, ami egy zenei albumtól kezdve lehet egy gasztronómiai műremek is. Azt se bánja, ha 16 órás sorozat maratont kell tartania, vagy végig kell ülnie egy több mint öt órás teniszmérkőzést.

Szólj hozzá!

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!