Lady Gaga tud színészkedni, Bradley Cooper meg énekelni. Éljen a tehetség!
Bradley Cooper–Lady Gaga, és bele is vethetjük magunkat A Star Is Born filmzenéjébe
Ezen a héten már a magyar nézők is beülhettek A Star Is Born (Csillag születik) című filmre, ami gyakorlatilag egy remake. Ráadásul nem is az első, hanem a negyedik. A legutóbbi, 1976-os változatban Barbra Streisand és Kris Kristofferson volt a főszereplő. Hollywood azonban úgy döntött, hogy a modern mozizónak kell egy Lady Gaga és egy Bradley Cooper.

A film két főszereplője különlegesség is, mivel Cooper rendezőként debütál, míg Gagának ez az első mozija főszereplőként. A filmben elhangzó dalok mindegyikét élesben rögzítette a stáb: közülük néhány jelenetet a 2017-es Coachella fesztiválon vettek fel, ahol Lady Gaga volt az egyik headliner.

Gaga az albumon zeneszerzőként is közreműködött, emellett pedig ő és Cooper több neves zenésszel dolgozott együtt: ilyen például Lukas Nelson, aki a filmben is szerepel Cooper zenekarának egyik tagjaként. A lemezen pedig olyan sztárproducerek és -songwriterek is rajta hagyták kezük nyomát, mint Jason Isbell, Mark Ronson, vagy Diane Warren.

A lemezen 18 dal szerepel – a legtöbb teljesen új, de helyet kapott rajta egy csodás La Vie En Rose-feldolgozás is.

A Csillag születik díszbemutatója a Velencei Filmfesztiválon volt, és azonnal a kritikusok kedvence lett. Az előrejelzések alapján a film a Golden Globe-on és az Oscaron is ott lesz a legesélyesebbek között, Cooper például már első filmjével szerezhet egy legjobb rendezőnek járó jelölést. Az elsőként megjelent dalt, a Shallow-t pedig már most esélyesnek tartják a Legjobb eredeti dalnak járó Oscarra. Meglátjuk mi lesz ezekből, de addig is élvezzük a zenét!

(Torony)

(0 szavazat)

Kapcsolódó cikkek

Toronicza Péter

Szerző

A Promotions Média szerkesztője és újságírója, a mennyei kultúra éllovasa. Bár meglátása szerint elég nehéz ezt fenntartani, mikor már a „galamb alfarhangjában” is politika van. Túl sok minden fut át rajta a sörön kívül, de mégis a kritika műfajában érzi a legjobban magát, ami egy zenei albumtól kezdve lehet egy gasztronómiai műremek is. Azt se bánja, ha 16 órás sorozat maratont kell tartania, vagy végig kell ülnie egy több mint öt órás teniszmérkőzést.

1 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás Aly Chiman
  Aly Chiman
  2019. január 11., péntek - 11:00

  Hello there,

  My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at promotions.hu promoted as a resource on our blog alychidesign.com ?

  We are in the midst of updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well
  .
  If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know.

  Thanks,
  Aly

Szólj hozzá!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!