Tavaly futott be az új album, amit a srácok elhoznak Budapestre is, amit a Barba Negra Music Club színpadán mutatnak be 2019. április 10-én.
Magyarországot is érinti a Bullet For My Valentine turnéja
Az 1998-ban eredetileg Jeff Killed John néven alapított banda, amely végül öt albumra szóló major kiadói szerződést kötött, már a 2005-ös debütálásakor, és az azt követő megjelenéseivel is folyamatosan újabb hiánypótló műveket alkotott a keményzene színpadára. Ezzel folyamatosan megszilárdította követésre méltó pozícióját, albumok millióit adta el világszerte, valamint a Kerrang! díjkiosztón három egymást követő évben is megkapta a legjobb angol banda címet, nem mellesleg a legjobb dal és a legjobb koncertbanda díjakkal együtt. Amúgy a csapat életében már 1996 óta voltak kezdeti zenekarok és kavarodások, de végül csak összeálltak.

Tavaly dobták ki a Gravity című új anyagukat. A walesi kvartett minden eddiginél jobban kiterjesztette kreativitását, elektronikával, jeges szintetizátorok bevonásával spékelték meg a védjegyüknek számító kőkemény hard rock zenéjüket.

A lemez kicsit megosztotta a rajongókat, az egyik felük azt mondta, hogy a csapat behódolt a popiparnak, egy erős, kiforrott albumot érzett, melyet a bandával együtt emocionálisnak, és melankolikusnak tituláltak. Az biztos, hogy nem hasonlított egyik korábbi anyagukra sem.
Készen állunk az új kihívásokra, és jobb formában vagyunk, mint valaha
– kommentálják az új felállásukat a dobos Jason Bowld-dal, aki az alapító énekes-gitáros Matt Tuck, és társa, Michael „Padge” Paget, valamint a basszusgitáros Jamie Mathias társaságához csatlakozott.

A banda messzire jutott el, meghódították a slágerlistákat, és díjak tucatjait nyerve platinalemezeket tettek le az asztalra. Most új albummal, és egy új felállással és hangzással akarják bizonyítani, hogy még mindig számolni kell velük.

(Torony)

(0 szavazat)
Toronicza Péter

Szerző

A Promotions Média szerkesztője és újságírója, a mennyei kultúra éllovasa. Bár meglátása szerint elég nehéz ezt fenntartani, mikor már a „galamb alfarhangjában” is politika van. Túl sok minden fut át rajta a sörön kívül, de mégis a kritika műfajában érzi a legjobban magát, ami egy zenei albumtól kezdve lehet egy gasztronómiai műremek is. Azt se bánja, ha 16 órás sorozat maratont kell tartania, vagy végig kell ülnie egy több mint öt órás teniszmérkőzést.

Szólj hozzá!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!