A Tesla konkurense akar lenni a Volkswagen

A Volkswagen új termékstratégiája az ázsiai tömegtermelő autógyárak helyett már az elektromos autókat gyártó amerikai Teslát tekinti legnagyobb ellenfelének a finanzen.net hírportál német Automobilwoche lapot idéző beszámolója szerint. Innentől nagyon rá akarnak menni, hogy az ID típusú autójukat népszerűsítsék. A Teslát befogni azért kemény feladat lesz.

Kaliforniában zöld utat kaptak az önvezető autók

Az illetékes hatóságok engedélyezték, hogy jövő évtől vezető nélküli autók is közlekedhessenek Kaliforniában.

Itt vannak a legértékesebb márkák

Immár az ötödik egymást követő évben idén is az Apple és a Google bizonyult a világ legértékesebb márkájának az Interbrand nevű amerikai tanácsadó vállalat globális rangsorában.

Magyar kutatócsoport munkája is hozzájárult a fizikai Nobel-díj elnyeréséhez

A gravitációs hullámok kutatása terén elért eredményeiért három amerikai tudós kapja az idei fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia keddi stockholmi bejelentése szerint. A munkában ugyebár magyar kutatócsoport is részt vett.

Mályi Beach

Hirdetés (x)

Élvezd ki a nyár utolsó hónapját, szürcsöld a koktélod tóparton! MályiBeach - Korrekt árak, kényelem és nyugalom öt percre a várostól. MályiBeach - a város partja! Tovább olvasom

Rockwell Miller

Hirdetés (x)

Na, ide már nem térhetsz be, csak hétvég esténként. Főleg barátaiddal, vagy egyedül. Ha discózni vágysz, táncolni és tombolni. Ha jó koktélokat kívánsz inni. Vagy egyszerűen csak ha fel akarod venni az éjszaka hangulatát... Itt a helyed! Tovább olvasom

Kíváncsi vagy milyen egy 80 billió pixeles fotó a Földről?

Az Európai Űrügynökség fantasztikus képet hozott nyilvánosságra. A fotót két műhold rakta össze, amin felhők nélkül láthatjuk az egész bolygót.

Teljesen átalakítja böngészőjét a Firefox

Aki eddig nem is nagyon szerette a rókás böngészőt, az most lehet elgondolkodik majd a váltáson. Megérkezett a sokkal gyorsabb Firefox Quantum.

A programozás mindenkié - San Franciscoból jöttem interjú

Ma már Magyarországon is közhelynek számít, hogy informatikusokból komoly hiány van: több 10 000 szakembert keresnek az IT vonalon mozgó cégek; a modern munkakörülmények, a hosszútávú fejlődéssel kecsegtető pálya és nem utolsó sorban a már kezdőként is magas fizetés pedig vonzó opciót jelentethet a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. A piac ráérzett a keresletre: számos gyorstalpaló képzést kínáló intézet jött létre az elmúlt években, azonban ezek jellemzően igen magas tandíj mellett nyújtják a szolgáltatásaikat. Ezen oktatási csoportok mellett, idehaza formabontóként megjelent egy ingyenes kurzust kínáló kezdeményezés, ami valós alternatívát jelenthet a programozni vágyó, kevésbé tehetős fiatalok számára is: ez nem más, mint a San Fransciscoból jöttem (röviden: SFJ) nevű csapat. Az SFJ "frontemberével", Heisz Krisztiánnal beszélgettem az általuk nyújtott lehetőségekről és az informatikus szakma jelen helyzetéről.

Letesztelték Dubajban a légitaxit

Ha a légitaxi még nem lenne elég, akkor még azt is hozzá kell tennünk, hogy a jármű teljesen önvezető.

Kutatók éjszakája a Nyíregyházi Egyetemen

Több mint húsz helyszínen harmincnál több program, többek közt szimulátoros repülés, fizika- és kémiashow, robotfoci valamint kávé- és borkóstolás is várja az érdeklődőket a Kutatók éjszakája alkalmából, szeptember 29-én a Nyíregyházi Egyetemen.

London is el akarja távolítani az Ubert

Nem hosszabbítja meg az illetékes londoni közlekedési hatóság az Uber egy hét múlva lejáró taxiszolgáltatási engedélyét. A cég fellebbezz, de érezhetően ott fogják őket támadni, ahol éppen nem sajnálják.
1. oldal / 67

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!