A román sajtóban megjelenő hírt a Magyar Hang vette észre.
2019 nyarán Székelyföldre látogat Ferenc pápaFerenc pápapeacealliance.org
A Q Magazine a román elnök környezetére hivatkozva azt írja, hogy Ferenc pápa május 31-én Bukarestbe érkezik – írja a lap.

A román magazin úgy értesült, hogy a Szentatya Klaus Johannis, Románia elnökének meghívására érkezik a szomszédba, ahol először fővárosi programokon vesz részt, majd másnap Jászvásárra, Balázsfalvára és Csíksomlyóra utazik. Mindhárom helyszínen misézni fog. A hivatalos bejelentésre péntekig kell várni.

A Magyar Hang felteszi azt a kérdést, hogy vajon Ferenc pápa miért nem egy héttel később érkezik Székelyföldre, hiszen pünkösdkor zarándokok százezrei vesznek részt a hagyományos csíksomlyói búcsún.

A csíksomlyói búcsú a székelyek 1567-ben kezdődött, katolikus hitük megvédéséért hálát adó fogadalmi zarándoklata, amely 1990-től kezdődően mára már az összmagyarság legjelentősebb keresztény eseményévé vált. A magyar katolikus és keresztény hívők által minden év pünkösdjén, több százezer résztvevő jelenlétében megtartott búcsú az erdélyi Csíksomlyó kegytemplomában és szabadtéri szentmise a közeli Kissomlyó-hegy és a Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben.

(Promotions)
(0 szavazat)

Kapcsolódó cikkek

Szólj hozzá!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!