Már mindkét kupasorozatban a döntőbe jutás lesz a cél, így sehol sem lesznek könnyű küzdelmek. Gyakorlatilag minden meccsen kiegyenlített párharcra lehet majd számítani. 
Itt vannak a Bajnokok Ligája és az Európa-liga elődöntő párosításai
Bajnokok Ligája

Már kiderült, hogy nem lesz spanyol házi döntő, csak elődöntő, mivel a két spanyol gigász már itt találkozik egymással. Ezzel eldőlt, hogy nem ismétlődik meg a 2015–2016-os idény fináléja, melyben a Real Madrid a tizenegyespárbajban győzte le az Atlético Madridot. Igazából a BL-ben mindig is jobban teljesített a Real a városi riválisa ellen, de egyértelműen kiszámíthatatlan a párharc.

A Monaco és a Juventus eddig négyszer csapott össze egymással a legrangosabb európai kupasorozatban. A múlt a torinói drukkereknek lehet kedvesebb: a Juventus egy döntetlen és egy vereség mellett két győzelmet tudhat magáénak a Monaco ellen. Ahogy elnéztem a szavazásokat, mindenki a Juventus győzelmét várja, de elég nagy hiba lenne leírni a Monaco csapatát, ami iszonyatosan össze van most rakva. De ott van a másik oldal is, az olasz óriások, akik 3-0-al ütötték ki a Barcelonát.
 
Elődöntők:

Real Madrid (spanyol)–Atlético Madrid (spanyol)
AS Monaco (francia)–Juventus (olasz)

Az elődöntő első találkozóit május 2-án és 3-án, míg a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A finálénak június 3-án a cardiffi Millennium Stadium ad otthont.

Európa-liga

euro

Őrület volt a legjobb négy közé jutásért, mivel a négy mérkőzésből 3 hosszabbításba torkollott, a Besiktas – Lyon meccsén pedig még 11-es párbaj is volt. Itt a Lyon lőtte tovább magát, akiknek az Ajax lesz az ellenfele, akik a hosszabbításban piros lap után tudtak felállni.
 
Egy fokkal pikánsabb lesz a Celta Vigo és a Manchester United küzdelme. Nagyon úgy néz ki az angolok már nem tudnak odaérni a BL-t érő helyre a Premier Leagueben, így első számú céllá tűzték ki az Európa-liga megnyerését, amit ráadásul még sosem tudtak elhódítani. Ezt talán egy kisebb előrehozott döntőnek is nevezhetjük, mivel talán a két legerősebb csapat találkozik egymással.

Elődöntők:

Ajax (holland)–Olympique Lyon (francia)
Celta Vigo (spanyol)–Manchester United (angol)

Az első mérkőzéseket május 4-én, a visszavágókat május 11-én rendezik.

A finálénak Stockholm ad otthont május 24-én. (Torony)
(0 szavazat)

Kapcsolódó cikkek

Toronicza Péter

Szerző

A Promotions Média szerkesztője és újságírója, a mennyei kultúra éllovasa. Bár meglátása szerint elég nehéz ezt fenntartani, mikor már a „galamb alfarhangjában” is politika van. Túl sok minden fut át rajta a sörön kívül, de mégis a kritika műfajában érzi a legjobban magát, ami egy zenei albumtól kezdve lehet egy gasztronómiai műremek is. Azt se bánja, ha 16 órás sorozat maratont kell tartania, vagy végig kell ülnie egy több mint öt órás teniszmérkőzést.

Szólj hozzá!

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!