A változtatást elég komolyan gondolják, de valószínűleg nem lesz belőle semmi. Már csak azért sem, mert így egy jóval több, mint 100 éves szabályt rúgnának fel.
Lerövidítenék a félidőt a fociban
A 90 percet már mindenki megszokta, az IFAB (International Football Association Board) viszont ezt lerövidítené 60 percre, vagyis 30 perces félidők jöhetnének. Az IFAB amúgy a labdarúgás szabályainak megalkotásával illetve módosításával megbízott nyolctagú testület. Ők most jelenleg úgy látják, hogy a játék sokat áll, sok az időhúzás, ezért bevezetnék az óramegállítást.

Amint a labda nem lenne játékban, a bíró megállítaná az órát. Úgy számítottak, hogy egy meccsen átlagosan 30 percet van tisztán játékban a labda, így a fél órás félidő ideálisnak mondható. Ezzel fel is akarják pörgetni a játékot, de ha valami balhé, vagy szabadrúgás van, ugyanúgy állni fog minden, csak nem fog menni az óra. Szóval a félidőből így is elmenne kb. 45 perc, sőt, lehet még több.
 
Az IFAB még sok szabályváltoztatáson gondolkodik, de nehéz elképzelni, hogy ezekből valóság is legyen. Ezek közé tartozik, hogy a szabadrúgást vagy szögletet önmagának is lepasszolhatná a játékos, vagy a tizenegyes utáni kipattanó nem számítana, ugyanúgy, mint a tizenegyespárbajban.
 
Egy valami biztosan jól működik, és az a videóbíró, ami már a mostani Konföderációs Kupán is sok kínos döntéstől megmentette a játékvezetőket. (Torony)
(0 szavazat)

Kapcsolódó cikkek

Toronicza Péter

Szerző

A Promotions Média szerkesztője és újságírója, a mennyei kultúra éllovasa. Bár meglátása szerint elég nehéz ezt fenntartani, mikor már a „galamb alfarhangjában” is politika van. Túl sok minden fut át rajta a sörön kívül, de mégis a kritika műfajában érzi a legjobban magát, ami egy zenei albumtól kezdve lehet egy gasztronómiai műremek is. Azt se bánja, ha 16 órás sorozat maratont kell tartania, vagy végig kell ülnie egy több mint öt órás teniszmérkőzést.

Szólj hozzá!

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!