A labdarúgó Bajnokok Ligájában először jutott öt csapat egy országból az egyenes kieséses szakaszba. A Premier League eddig is a világ legerősebb bajnoksága volt, de most kifejezetten az, és az Arsenal még ott sincs a BL-ben. Az első kalaposok között egy darab csoportleső sem volt. Izgalmas lesz a hétfői sorsolás.
Hétfőn egy izgalmas Bajnokok Ligája sorsolás vár ránk
Az európai szövetség (UEFA) honlapjának összefoglalója kiemelte, korábban tizenkétszer fordult elő, hogy egy bajnokságot négy együttes képviselt a csoportkör után: hatszor az angol, négyszer a spanyol, kétszer a német élvonal csapatai uralták ezt a szakaszt. A csúcsdöntést a Premier League képviselői hajtották végre: a szerdán zárult csoportkörben a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United és a Tottenham Hotspur saját négyese elsőjeként, míg a Chelsea másodikként biztosította helyét a legjobb 16 között.

A negyeddöntőben korábban kétszer szerepelt négy együttes egy ligából - mindkétszer angol csapatok -, és mivel a hétfői, nyoni sorsoláson egy nemzetbeli gárdák nem kerülhetnek össze, akár ez a csúcs is megdőlhet. A Chelsea dolgát pont ez nehezíti, mivel a többi angol csapat csoportelső lett, így őket nem kaphatják. Imádkozhatnak a Besiktasért, mivel a másik két csapat, akivel összesorsolhatják őket, az a Barcelona és a PSG.

A sportág statisztikáival és érdekességeivel foglalkozó Opta emlékeztetett, hogy a csoportkörben rekordot jelentő 306 gól született.

Az UEFA weboldala kitért rá, hogy az FC Barcelona argentin támadója, Lionel Messi és a Real Madrid játékosa, Cristiano Ronaldo egyaránt 60-60 gólt szerzett eddig BL-csoportmérkőzéseken, ezzel holtversenyben elsők. A címvédő madridiak portugál játékosa idén mind a hat csoportmeccsén betalált, ami korábban senkinek sem sikerült, ráadásul az egy naptári éven belül szerzett BL-gólok csúcsát is megjavította azzal, hogy 2017-ben 19 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját a kupasorozatban. A Bajnokok Ligája örökrangsorát is ő vezeti, a főtáblán 114 gólt szerzett.

Ismét ébresztő jellegű az a dolog az UEFA számára, hogy az első kalaposok között nem volt csoportelső, sőt a Benfica és a Monaco csoport utolsó lett. Ezt várnák egy első kalapos csapattól?

A nyolcaddöntő sorsolása december 11-én, a svájci Nyonban lesz. (MTI; Torony)

Csoportelsők: Manchester United (ENG), PSG (FRA), Roma (ITA), Barcelona (ESP), Liverpool (ENG), Manchester City (ENG), Beşiktaş (TUR), Tottenham Hotspur (ENG)

Csoportmásodikak: Basel (SUI), Bayern München (GER), Chelsea (ENG), Juventus (ITA), Sevilla (ESP), Shakhtar (UKR), Porto (POR), Real Madrid (ESP)
(0 szavazat)

Kapcsolódó cikkek

Toronicza Péter

Szerző

A Promotions Média szerkesztője és újságírója, a mennyei kultúra éllovasa. Bár meglátása szerint elég nehéz ezt fenntartani, mikor már a „galamb alfarhangjában” is politika van. Túl sok minden fut át rajta a sörön kívül, de mégis a kritika műfajában érzi a legjobban magát, ami egy zenei albumtól kezdve lehet egy gasztronómiai műremek is. Azt se bánja, ha 16 órás sorozat maratont kell tartania, vagy végig kell ülnie egy több mint öt órás teniszmérkőzést.

Szólj hozzá!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!