Denis Ten csupán a kocsiját akarta megvédeni, mindössze 25 éves volt.
Halálra késelték az olimpiai bronzérmes műkorcsolyázótForrás: astanatimes.com
A Kazinform kazah állami hírügynökség információját több online médium is hamar átvette: csütörtökön megkéselték a 2014-es szocsi téli olimpián bronzérmet szerző Denis Tent. A 25 éves műkorcsolyázó épp az autójához igyekezett a kazah fővárosban, Almatiban, amikor észrevette, hogy két tolvaj megpróbálja meglovasítani kocsijának visszapillantó tükrét. A két férfi nem menekült el, hanem rátámadt az őket felelősségre vonó Tenre, és egyikük egy késsel combon szúrta.

A sportolót hamar kórházba szállították, de a sebe olyan mély volt, hogy nem tudták megmenteni az életét. - Sajnos elveszítettük – nyilatkozta a BBC tudósítása szerint az egyik kormányzati sajtós.

A csapatban olimpiai bronzérmes Adam Ribbon amerikai műkorcsolyázó Twitteren a következőket írta búcsúzsképp: - Mindenkivel annyira kedves volt mindig, nekem és másoknak is komoly inspirációt adott. Denis, köszönöm, hogy megmutattad, hogyan kell bajnokká válni. Túl kevés volt az idő, amit velünk tölthettél...

Ten 1993-ban született Almatiban, születi koreaiak voltak. A karatét, a teakwandót, az úszást és a teniszt is kipróbálta, mielőtt műkorcsolyára váltott. A civil karrierjére is szánt időt, 2015 óta egy gazdasági egyetemre járt.

Ő volt Kazahsztán első műkorcsolyázója, aki olimpián és világbajnokságon vett részt, ráadásul tehetséges is volt abban, amit csinált. 2013-ban Londonban ezüst, 2015-ben Sanghajban bronzérmet szerzett egyéniben a világbajnokságon. A szocsi olimpián harmadik lett ugyancsak egyéniben, a Téli Ázsia Játékokon viszont aranyérmes vehetett át. Felkészüléseit az Egyesült Álllamokban, Oroszországban és Kazahsztánban végezte mostanáig.

(Gaba)
(0 szavazat)

Kapcsolódó cikkek

Meghalt Kun Zsuzsa balettművész

2018. december 24., hétfő - 14:35

Meghalt SpongyaBob „atyja”

2018. november 27., kedd - 21:45

Szólj hozzá!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!