Bár a magyar sajtóban elterjedt a hír, a Washington Post nem írt ilyenről, sőt Katinkáék sem hallottak róla.
Hosszú Katinka még nem nyert pert a FINA ellenFotó: mno.hu
Miközben Hosszú Katinka Hawaiin edzőtáborozik – a Facebook-oldalán pazar delfines fotók is vannak, érdemes megnézni őket –, a magyar zimankóban az a hír terjedt el, hogy az úszónő megnyerte a FINA, vagyis a Nemzetközi Úszószövetség elleni pert.

Hosszú Andrew Michaellel és Tom Shields-cel karöltve azért indított pert még tavaly a plénummal szemben, mert az megakadályozta, hogy egy újdonsült úszó szövetség, az ISL (International Swimming League) megrendezzen egy viadalt Torinóban. Az ISL egy, a világkupához hasonlatos versenysorozatot tervezett elindítani újszerű, a nézők számára is látványosabb lebonyolítással, csapatversenyekkel. Ráadásul a vk-hoz képest több pénzt fizetett volna az indulóknak, s mindez szálka lett a FINA szemében – erről hosszabban is beszélgettünk Cseh Lászlóval –, így megfenyegették a sportolókat, hogy aki elindul, azt akár két évre is eltilthatják. A viadal így elmaradt, Hosszúék pedig perre mentek egy washingtoni bíróságon, hiszen komoly pénzösszegtől estek el (az ISL nem csak a győzelmek után járó péndíjakat fizette volna ki, alanyi jogon, úszás nélkül is fizetett azoknak, akik aláírták, hogy elindulnak. A pénzt Cseh is megkapta).

A Bors csütörtöki írásában egy január 3-i Washington Post-cikkre hivatkozva az ISL és a FINA közti összecsapásról ír, s arról, hogy a FINA Büro tagjaként, a Magyar Úszószövetség volt elnöke, Gyárfás Tamás azt támogatta, hogy Hosszúék indulhassanak Torinóban. Több jelentős magyar portál viszont a Borsra hivatkozva már arról számol be, hogy Katinkáék megnyerték a pert a FINA-val szemben, a Bors anyagában viszont nincs ilyen infó. (Frissítés: információink szerint a Bors eredeti cikkében szerepelt az az állítás, hogy Hosszú Katinka pert nyert a FINA ellen.) A Washington Post cikkében sem találni erről semmit, ott is az úszók kontra FINA, ISL kontra FINA küzdelmet boncolgatják. A perről annyit írnak, hogy megérkezett a feljelentés a bíróságra, s nemsokára kezdődnek majd a meghallgatások. 

Ebben a helyzetben Hosszú Katinka sajtósához fordultunk, ha másnak nem, neki biztosan pontos értesülései vannak a bírósági üggyel kapcsolatban.
Tudomásom szerint nem érkezett még hozzánk értesítés arról, hogy ez a per lezárult volna
– felelte érdeklődésünkre Kiss Kinga. Ezután egyébként a 24.hu-nak Gyárfás Tamás is megerősítette, a per egyelőre nem zárult le, a FINA-t még meg sem hallgatták az ügyben. 

Igen valószínűtlennek tűnik, hogy az úszónő kapott volna a per megnyeréséről egy dokumentumot, de azt saját kommunikációs csapatával nem osztotta meg, így a kérdés eldőlni látszik, egyelőre nincs megnyert per, csak Hawaiin felkészülés. 

(Gaba)
(0 szavazat)

Kapcsolódó cikkek

A Nirvana beperelte a Marc Jacobsot

2018. december 30., vasárnap - 17:33

Hosszú Katinka fradista lesz?

2018. december 20., csütörtök - 14:51

Szólj hozzá!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!