Magyar diákok nyerték a washingtoni robotépítő versenyt

A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját Washingtonban. Az iskola Európát képviselte a megmérettetésen.
(0 szavazat)

Új Nokia butatelefonok érkeznek

Ezek nem csak azoknak jók, akik imádják a butatelefonokat, hanem az olyan vásárlóknak, akik számára elengedhetetlen egy tartalék készülék.
(0 szavazat)

Olcsó, de kiváló okostelefon tör be Kelet-Európába

Kinőtte a kínai piacot a Xiaomi, ezért olcsó, de funkciókkal gazdagon felszerelt okostelefonjaival, viselhető számítástechnikai eszközeivel és egyéb mobil készülékeivel hamarosan megjelenik az európai piacon is.
(0 szavazat)

Biztonságos lesz a Wi-Fi a vizes vb-n, de inkább ne használjuk

Biztonságos lesz a vezeték nélküli internet használata a budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokságon a szervezők csütörtöki közleménye szerint, Lázár János szerint viszont jobb, ha nem használják.
(0 szavazat)

Megérkeztek az első képek a Jupiter vörös foltjáról

Közzétette honlapján a Jupiter Nagy Vörös Foltjáról készített legfrissebb és eddigi legrészletesebb képeket az amerikai űrkutatási hivatal (NASA), amelynek Juno űrszondája a hét elején minden eddiginél közelebb került a légköri képződményhez.
(0 szavazat)

Tudomány: kevésbé élhető a Mars felszíne, mint azt gondolták

Matt Damon végül nehezebben termesztene burgonyát a Marson, mint azt gondoltuk. De mi a baj a felszínnel?
(0 szavazat)

Hova fejlődött a számítógépes grafika?

1962-től indul az utazás, ahol még azért is leesett az álla az embernek, hogy mozog az űrhajó a Spacewar-ben. 
(0 szavazat)

Akkor most mi is a Bitcoin és hogyan bányásszák?

A Bitcoinban továbbra sem bíznak sokan, pedig már itthon is rengeteg áruház elfogadja fizetőeszközként. De milyen pénznem is ez, és hogyan lehet hozzájutni?
(0 szavazat)

Félelmetes fotón az Androméda-galaxis

Gondoljunk bele a mobilunk milyen képet tud készíteni, és hány pixeles. Na most az Andromédáról 15 milliárd pixeles képet készítettek.
(0 szavazat)

Újra látogatható a Gateway to Space kiállítás

Másfél év Föld körüli keringés után visszatér Budapestre a világ legnagyobb utazó “űr-gyűjteménye”, a NASA és az űrrepülés történetét feldolgozó Gateway to Space kiállítás. Az emberiség legnagyobb kalandját végig kísérő expó július 1-től szeptember 11-ig  látogatható a Millenárison, ezúttal azonban nagyobb interaktív teret és több játékot kínálva a látogatóknak.
(0 szavazat)

Sokan nem egyeztettek SIM-kártya adatot

Egy napjuk maradt adategyeztetésre a feltöltőkártyás mobiltelefonok előfizetőinek, a nem azonosított SIM-kártyák előfizetése és a hozzá tartozó szolgáltatás szombaton megszűnik. A határidő lejárta után pedig csak új szerződéssel adható vissza megszűnt előfizetések hívószáma és egyenlege az ügyfeleknek, ha igazolták a személyazonosságukat.
(0 szavazat)

Ismered az akksid?

Laptop, okostelefon, táblagép, mindegy mit használunk, az akkumulátort lehet kímélni, hogy ne tegyük tönkre idő előtt. Ehhez persze nem árt körbejárni a témát!
(0 szavazat)

Nagyon úgy néz ki, van egy 10. bolygó is a Naprendszerben

Bolygóméretű objektum keringhet a Nap körül a Naprendszer Plutón túli jeges régiójában: ez lehet a Naprendszer 10. bolygója. Persze igazából így 9. bolygónak is kell lennie, mivel a Plutót már csak törpebolygóként említik. 
(0 szavazat)

Még mindig a napelemé a jövő

Egyre többen fordulunk most már a megújuló energiaforrások felé, mivel tényleg ez jelenti a jövőt, és most már az áruk sem verdesi a csillagos eget.
(0 szavazat)

Kanadában mindenhol kártyafüggetlen telefonok lesznek

Úgy tűnik, ők lesznek az elsők, akik végre hátat fordítanak ennek a begyepesedett dolognak.
(0 szavazat)

Elon Musk tényleg nem viccel, ha a Marsról van szó

Egymillió embert juttatna el a Marsra a következő 50-100 évben Elon Musk - derül ki az amerikai milliárdos, a SpaceX vállalat vezetője által papírra vetett tervekből, amelyet a New Space folyóirat hozott le.
(0 szavazat)

Innentől megszűnt a Roamingdíj

Június 15-től megszűntek a roamingdíjak az Európai Unióban, így a távközlési cégeknek belföldi díjakért kell mobilszolgáltatást biztosítaniuk az unión belül időszakosan külföldre utazók számára.
(0 szavazat)

A Földről készítettünk fotót a Nemzetközi Űrállomásról

Komka Péter az MTI fotósa türelemjátékkal a nap előtt elhaladva kapta lencsevégre a Nemzetközi Űrállomást.
(0 szavazat)

Elkezdik kiképezni a Mars asztronautáit

Az amerikai Országos Repülésügyi és Űrhajózási Hivatal (NASA) bejelentette: kiválasztotta azokat az asztronautákat, akiket a tervezett Mars-utazásra készítenek fel.
(0 szavazat)

Továbbra is a Google a világ legértékesebb márkája

Tavalyhoz hasonlóan a Google volt idén is a világ legértékesebb márkája - derült ki a Kantar Millward Brown médiapiaci kutatóvállalat "Brandz Top 100" felméréséből.
(0 szavazat)

Tudomány: harmadik alkalommal észleltünk gravitációs hullámokat

Márka Szabolcs fizikus bejelentette, hogy újabb két fekete lyuk összeolvadását figyelték meg a LIGO (lézer interferométeres gravitációshullám-vizsgáló obszervatórium) detektoraival, ezzel pedig sikerült ismét megfigyelni az Einstein által megjósolt gravitációs hullámokat.
(0 szavazat)

Egyre több lesz a befizetésre is alkalmas OTP-s ATM

Az OTP Bank 2017 végére országszerte 200-ra növeli a befizetésre is alkalmas ATM-ek számát a mostani 60-ról. A szolgáltatást egyre többen veszik igénybe a befizetések összértéke öt hónap alatt meghaladta a 11 milliárd forintot.
(0 szavazat)

Zuckerberg végül lediplomázott

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon, az Egyesült Államok egyik legrégibb, a világ egyik legjobb egyetemén.
(0 szavazat)

Nem indult újra a zsarolóvírus

Egyelőre úgy tűnik, hogy sikerült elkerülniük a "kiberkáoszt" az európai kormányoknak és vállalatoknak, a helyzet stabilizálódni látszik a hét végén mintegy 150 országon végigsöprő WannaCry zsarolóvírusos kibertámadás után - közölte az európai rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) hétfőn.
(0 szavazat)

Kezd lecsengeni az egyik legnagyobb zsarolóvírus támadás

A WannaCry zsarolóvírus szombat délutánra 140 ezer gépet fertőzött meg, de elvileg sikerült megállítani, legalábbis kis időre zsákutcába terelni.
(0 szavazat)
1. oldal / 12

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!