Elkészült a világűr Street View

A Google Street View-ban most már nem csak azt nézhetjük meg, hol lakik a haver, hanem barangolhatunk kicsit a Naprendszerben is.
(3 szavazat)

A Tesla konkurense akar lenni a Volkswagen

A Volkswagen új termékstratégiája az ázsiai tömegtermelő autógyárak helyett már az elektromos autókat gyártó amerikai Teslát tekinti legnagyobb ellenfelének a finanzen.net hírportál német Automobilwoche lapot idéző beszámolója szerint. Innentől nagyon rá akarnak menni, hogy az ID típusú autójukat népszerűsítsék. A Teslát befogni azért kemény feladat lesz.
(0 szavazat)

Kaliforniában zöld utat kaptak az önvezető autók

Az illetékes hatóságok engedélyezték, hogy jövő évtől vezető nélküli autók is közlekedhessenek Kaliforniában.
(0 szavazat)

Itt vannak a legértékesebb márkák

Immár az ötödik egymást követő évben idén is az Apple és a Google bizonyult a világ legértékesebb márkájának az Interbrand nevű amerikai tanácsadó vállalat globális rangsorában.
(0 szavazat)

Magyar kutatócsoport munkája is hozzájárult a fizikai Nobel-díj elnyeréséhez

A gravitációs hullámok kutatása terén elért eredményeiért három amerikai tudós kapja az idei fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia keddi stockholmi bejelentése szerint. A munkában ugyebár magyar kutatócsoport is részt vett.
(0 szavazat)

Kíváncsi vagy milyen egy 80 billió pixeles fotó a Földről?

Az Európai Űrügynökség fantasztikus képet hozott nyilvánosságra. A fotót két műhold rakta össze, amin felhők nélkül láthatjuk az egész bolygót.
(0 szavazat)

Teljesen átalakítja böngészőjét a Firefox

Aki eddig nem is nagyon szerette a rókás böngészőt, az most lehet elgondolkodik majd a váltáson. Megérkezett a sokkal gyorsabb Firefox Quantum.
(0 szavazat)

A programozás mindenkié - San Franciscoból jöttem interjú

Ma már Magyarországon is közhelynek számít, hogy informatikusokból komoly hiány van: több 10 000 szakembert keresnek az IT vonalon mozgó cégek; a modern munkakörülmények, a hosszútávú fejlődéssel kecsegtető pálya és nem utolsó sorban a már kezdőként is magas fizetés pedig vonzó opciót jelentethet a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. A piac ráérzett a keresletre: számos gyorstalpaló képzést kínáló intézet jött létre az elmúlt években, azonban ezek jellemzően igen magas tandíj mellett nyújtják a szolgáltatásaikat. Ezen oktatási csoportok mellett, idehaza formabontóként megjelent egy ingyenes kurzust kínáló kezdeményezés, ami valós alternatívát jelenthet a programozni vágyó, kevésbé tehetős fiatalok számára is: ez nem más, mint a San Fransciscoból jöttem (röviden: SFJ) nevű csapat. Az SFJ "frontemberével", Heisz Krisztiánnal beszélgettem az általuk nyújtott lehetőségekről és az informatikus szakma jelen helyzetéről.
(0 szavazat)

Letesztelték Dubajban a légitaxit

Ha a légitaxi még nem lenne elég, akkor még azt is hozzá kell tennünk, hogy a jármű teljesen önvezető.
(0 szavazat)

Kutatók éjszakája a Nyíregyházi Egyetemen

Több mint húsz helyszínen harmincnál több program, többek közt szimulátoros repülés, fizika- és kémiashow, robotfoci valamint kávé- és borkóstolás is várja az érdeklődőket a Kutatók éjszakája alkalmából, szeptember 29-én a Nyíregyházi Egyetemen.
(0 szavazat)

London is el akarja távolítani az Ubert

Nem hosszabbítja meg az illetékes londoni közlekedési hatóság az Uber egy hét múlva lejáró taxiszolgáltatási engedélyét. A cég fellebbezz, de érezhetően ott fogják őket támadni, ahol éppen nem sajnálják.
(0 szavazat)

Nem is olyan unalmas teherhajót vezetni

Egy csodálatos time-lapse videón tekinthetjük meg, milyen is az, ha 30 napig kormányozunk egy teherhajót. A látvány gyakorlatilag mindenért kárpótol.
(0 szavazat)

Szundi funkció jön a Facebookra

Nem kell törölni vagy tiltani innentől az idegesítő ismerősöket, elég lesz használni a szundi funkciót.
(3 szavazat)

Szeptember végén lehet nálunk megvenni az új iPhoneokat

Minden magyarországi mobilszolgáltató szeptember 29-én kezdi az iPhone 8 és 8 plus értékesítését. Az X-re november 3-ig kell várni.
(0 szavazat)

Végre egyszerűen tudunk küldeni akár 1 GB-ot

A Mozilla új fejlesztésével egyszerűen oszthatunk meg másokkal nagyméretű fájlokat.
(0 szavazat)

Pénteken pusztul el a Cassini űrszonda

A Szaturnusz kutatására küldött Cassini űrszonda végrehajtotta azt a pályamódosítást, mely a végső, megsemmisítő úgynevezett "nagy ugrás" felé irányította. Pénteken a National Geographicon pedig megnézhetjük, mit is fedezett fel.
(0 szavazat)

Megjött az iPhone 8 és az iPhone X

Az Apple kedd este lerántotta a leplet az új telefonjairól. Kapunk iPhone nyolcas kiadást, de a nagy durranást az iPhone X hozta el.
(0 szavazat)

Csaknem 400 millió forintra büntették a spanyolok a Facebookot

A spanyol adatvédelmi hatóság (AEPD) 1,2 millió euróra (367 millió forint) büntette a Facebook internetes közösségi oldalt a felhasználók adatainak engedély nélküli reklám célú felhasználása miatt.
(0 szavazat)

Tudomány: mik is ezek a hurrikánok?

Ez tényleg a hurrikánok éve: most jelenleg az Irma van főszerepben, de szorosan ott halad a nyomában a José nevezetű pusztító is. Mik is ezek a gigantikus viharok?
(0 szavazat)

Egy őrülten jó Walking Dead játék jön mobilra

Maga az AMC jelentette be, hogy egy új mobiljátékot ad ki, ami a Pokémon GO mintáját fogja követni.
(0 szavazat)

Új adatokat hozott a Szaturnuszról a Cassini űrszonda

Viszonylag fiatalok, mindössze talán 100 millió évesek lehetnek a Szaturnusz gyűrűi - közölték előzetes eredményeiket a kutatók a nagy fináléjára készülő Cassini űrszonda adatainak elemzése alapján.
(0 szavazat)

Még nincs késő azoknak a feltöltőkártyásoknak, akik nem egyeztettek adatot

A Telenor augusztus 31-ig, a Vodafone és a Magyar Telekom pedig szeptember 30-ig biztosít lehetőséget arra, hogy a június 30-i határidőre nem azonosított mobiltelefonos feltöltőkártyák előfizetői utólagos azonosítással, új szerződéssel a telefonszámaikat és az azokhoz tartozó egyenleget visszakapják.
(0 szavazat)

Hivatalosan is megszűnt a nyomozás az ”etikus hacker” ügyében

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az eljárást megszüntette az "etikus hacker" ügyében, mert - a BKV jegyértékesítési rendszerét érintő - cselekmény nem veszélyes a társadalomra - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerdán az MTI-t.
(0 szavazat)

Ilyen volt Amerikában az évszázad napfogyatkozása

Mintegy 200 millió amerikai nézte a szabadban Oregontól Dél-Karolináig az évszázad napfogyatkozásának nevezett természeti jelenséget.
(0 szavazat)

Nálunk is egyre jobban terjed a Pinterest

Egy újabb közösségi alapon működő oldalt, illetve alkalmazást mutatunk Neked. De ez nem egy Facebook alternatíva, hanem egy tök jó közösség, ahol az emberek megosztják egymással ötleteiket.
(0 szavazat)
1. oldal / 13

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!