Amíg oldalakat gépelünk, vagy az unalmas prezentációkat készítjük, addig kicsiben nézhetjük a kedvenc sorozatunkat, vagy éppen a meccset. 
Kép a képben móddal támad a Windows 10Kicsiben nézhetünk bármit, mialatt az unalmas prezit csináljuk
Nyáron lesz két éve, hogy a Windows 10 köztünk van. Vannak akik szeretik, és vannak, akik továbbra is a korábbi Windowsokat favorizálják. Na persze az XP egyre korlátozottabban használható, lassan már egy emailt sem fog tudni megnyitni. Február közepétől a Gmailt nem támogatják többé a Chrome régi változatai, márpedig az XP-n és a Vistán csak ezek működnek. Most viszont jön egy új funkció a Windows 10-be, ami tényleg nagyon jó. De eddig miért nem volt? A TV készülékek már bő 10 évvel ezelőtt is tudtak olyat, hogy miközben néztünk egy műsort, kis képben nézhettünk egy másikat is. Ezt ugyebár kép a képben módnak hívják. Analóg TV adásoknál nem működik, de a digitális berendezéssel rendelkezők használhatják. Valami hasonlót tud a Windows újdonsága, amit Compact Overlay néven hívnak a Microsoftnál.

A fejlesztőkön múlik, hogy az alkalmazásaikban lehetővé teszik-e ezt a funkciót vagy sem, de várhatóan a média lejátszó alkalmazások és a chat programok fejlesztői hamar fognak reagálni, hiszen ezek azok az alkalmazásfajták, amelyek praktikusak, ha pl. egy táblázatszerkesztés közben is felül vannak és láthatók. Várhatóan a következő nagy frissítőcsomag része lesz az újítás, de pontos információkat nem adott kis a Microsoft. Ha a tippek jók, akkor április 17-én fog érkezni a következő nagy frissítés. (Mastermind Számítástechnika)
(0 szavazat)

Kapcsolódó cikkek

Nem indult újra a zsarolóvírus

2017. május 15., hétfő - 14:44

Imádjuk a Windows 7-et, de hamarosan ennek is vége

2017. március 04., szombat - 17:49
Toronicza Péter

Szerző

A Promotions Média szerkesztője és újságírója, a mennyei kultúra éllovasa. Bár meglátása szerint elég nehéz ezt fenntartani, mikor már a „galamb alfarhangjában” is politika van. Túl sok minden fut át rajta a sörön kívül, de mégis a kritika műfajában érzi a legjobban magát, ami egy zenei albumtól kezdve lehet egy gasztronómiai műremek is. Azt se bánja, ha 16 órás sorozat maratont kell tartania, vagy végig kell ülnie egy több mint öt órás teniszmérkőzést.

Szólj hozzá!

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!