Aki eddig nem is nagyon szerette a rókás böngészőt, az most lehet elgondolkodik majd a váltáson. Megérkezett a sokkal gyorsabb Firefox Quantum.
Teljesen átalakítja böngészőjét a Firefox
Jómagam továbbra is több böngészőt használok, már kitesztelgettem mivel mit érdemes csinálni, így nincs konkrét kedvencem. Azonban azt ki kell emelni, hogy a Firefoxnak már nagyon kellett egy reneszánsz. Az 57-es verziószámú újítást olyan nagy volumenű változásnak tartják, hogy Firefox Quantum néven fog futni a dolog. Béta változatban már mi is tesztelhetjük ide kattintva.

A fő változás, hogy a Quantum futása pl. 30 százalékkal kevesebb memóriát igényel majd, mint a Chrome, és a több magos processzorokkal rendelkező gépeken el is fogja osztani a feladatokat, tehát sokkal gyorsabb lesz. A Firefox olyan szintű turbót ígér, amit már első ránézésre érzékelni fognak a felhasználók.

A Firefox, mint már fentebb írtuk, nem működött túl jól mostanság. Ez nem is meglepő, ugyanis a fejlesztők rengeteg olyan hibát találtak, ami befolyással volt a sebességre. Természetesen a csapat ezeket mind szépen kijavította.

A bővítmények maradnak, de a felület és a kinézet azért egy kicsit modernebb lesz. Szóval a Quantum már tesztelhető, de a végleges változat november közepén érkezik. (Torony)
(0 szavazat)

Video

Kapcsolódó cikkek

Toronicza Péter

Szerző

A Promotions Média szerkesztője és újságírója, a mennyei kultúra éllovasa. Bár meglátása szerint elég nehéz ezt fenntartani, mikor már a „galamb alfarhangjában” is politika van. Túl sok minden fut át rajta a sörön kívül, de mégis a kritika műfajában érzi a legjobban magát, ami egy zenei albumtól kezdve lehet egy gasztronómiai műremek is. Azt se bánja, ha 16 órás sorozat maratont kell tartania, vagy végig kell ülnie egy több mint öt órás teniszmérkőzést.

Szólj hozzá!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!