Nagy utazás kisvonattal. A téli erdőben ez az álomutazás kategóriája a Bükkben egy olyan szárnyvonalon, amelyen menetrend szerint nem is jár szerelvény. 
Útnak indul a Zúzmara expressz Miskolcról MahócáraForrás: facebook.com/ESZAKERDO
Magyarország talán legvadregényesebb hegységében, a Bükkben nem ritka látvány – és tavasztól őszig – könnyen hozzáférhető élmény: a kisvonat. Talán a legkülönlegesebb szárnyvonalra, a mahócaira már jóval ritkábban kínál esélyt az élet – vagy a vasúttársaság. Télen pedig bizonyosan felejthetetlen lesz az utazás, legyen bármilyen is az idő.  

Mint a vasúttársaság honlapján olvasható:
Január 19-én az Északerdő Zrt. ismét elindítja hagyományos téli különvonatát Mahócára, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által amúgy nem járt szárnyvonalára.
A program keretében reggel 9:30-kor és délután 13:10-kor kirándulóvonat indul Miskolc-Dorottya utcáról. A délelőtti különvonat érkezését követően egyéni erdei túra tehető tetszés szerint akár a kisvasút lillafüredi fővonalának garadnai végállomásáig is. A túra hossza – a pontos útvonaltól függően – kb. 10 km. Garadnáról visszaútra a menetrend szerint közlekedő LÁEV-járatok a programra váltott jeggyel igénybe vehetők. Az utolsó vonatindulás Garadnáról: 15:15. A Mahócán maradók számára 11:30-kor és 15:15-kor indul vissza különvonat.

A szerelvények az időjárásnak megfelelő összeállításban zárt és fűtött személykocsikból fognak állni, de szükség esetén legfeljebb egy nyitott kocsi is a vonat részét képezheti majd a honlap szerint, amely az utazás egyéb fontos részleteit is közli (jegyár, regisztráció határideje, stb)

(Promotions)
(0 szavazat)

Kapcsolódó cikkek

Szólj hozzá!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Kövess minket!

Nélküled nincs értelme...
Kövess minket Facebookon, hogy mindig lásd épp milyen érdekességeket osztunk meg Veled!