promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyint a szeretőjének tönkretételével zsarolják, ezért késlekedett keményebben odaütni Ukrajnának?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Állítólag az orosz elnök dúsgazdag barátai is tartanak a nyugati szankcióktól.

A nyugati hatalmak keményen kiállnak Ukrajna függetlensége és területi önállósága mellett. Ez valamennyire meglephette Putyin orosz elnököt, aki szomszédja gyors és totális lerohanása helyett elsőre az óvatosabb előrenyomulást választotta. Február 24-én aztán megindította az általa „különleges katonai műveletnek” nevezett inváziót.

Minden bizonnyal visszatartották a beígért, és már részben megvalósított gazdasági szankciók is, amelyek egy része különösen érzékenyen érinti a 69 éves államfőt. Nem is akárhogyan: a feltételezett szeretője „megfincogtatása” révén.

Putyin 1983-ban vette feleségül Ljudmila Alekszandrovna Skrebnyevát, akitől két lánya született, de nagyjából öt év után a házasságuk csődbe is ment. Hivatalosan csak 2013-ban váltak el, az elnök magánélete azonban azóta is rejtve maradt a nyilvánosság elől.

Állítólag gyengéd szálak fűzik az üzbég származású, 31 évvel fiatalabb ritmikus gimnasztikázóhoz, Alina Kabajevához, aki a sportból kiöregedve politikussá, illetve médiavállalkozóvá vált. Feltehetőleg három gyermeket is szült Putyinnak, sőt bizonyos források szerint egy titkos szertartáson már össze is házasodtak.

Fotó: Profimedia

Az elnököt ezért is érintené érzékenyen, ha a nyugat valóban kiterjedt szankciókat hozna nagyjából 800 orosz – már megnevezett – befolyásos személlyel szemben, akik jó kapcsolatokat ápolnak a Kremllel. Ez a vagyonaik megpiszkálásától egészen odáig terjedhet, hogy a gyermekeiket kitiltják az amerikai és európai elit iskolákból. Alina állítólag nemrég kapott egy gyönyörű lakást Monacóban, amelyre akár szintén keresztet vethet.

A fényűző életmódot élő, az üzleti élet befolyásos alakjainak számító személyek vegzálása aligha esne jól az érintetteknek. Így akár az is elképzelhető, hogy nyomást gyakorolnak Putyinra annak érdekében, hogy hagyjon fel Ukrajna fenyegetésével.

Az elnök egyébként nem egyszerű eset férjként sem, az exfelesége, Ljudmila például simán csak „vámpírnak” nevezte őt. Nem lesz tehát könnyű dolga a férfival Alinának sem, de a rengeteg pénz és befolyás biztosan kárpótolja majd a kellemetlenségekért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás