promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Forradalom készül Oroszországban? Putyin állítólag már ettől a lehetőségtől pánikol
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A brit miniszterelnök szerint ez egy reális forgatókönyv, az elnök ezért fél a demokratikus Ukrajnától.

Oroszország történelmétől nem idegenek a forradalmak, 1917-ben így döntötték meg a cárok uralmát is, vagyis előfordulnak néha földcsuszamlásszerű változások az eurázsiai államban. Most Boris Johnson brit miniszterelnök állítja azt, hogy Putyin elnök szabályosan pánikol attól, hogy egy forradalom őt is elsöpörheti, ezért nem tűri a szomszédságában a demokratikus Ukrajnát.

Miközben az orosz invázió egyre akadozik, a nyugati nagyhatalmak vezetői egyre élesebben szólalnak fel Putyin elnök agresszív politikája ellen. Boris Johnson legutóbb már „barbárnak” nevezte politikustársát, aki „diktátor” módjára nem átallott egy szabad és független országot megtámadni.

A britek könnyen beszélnek, hiszen viszonylag gyorsan meg tudják emelni az északi-tengeri olaj- és gázkitermelést, amivel érezhetően függetlenedni tudnak az orosz szénhidrogénektől. A miniszterelnök ugyanakkor demokráciából is igyekezett kiokítani az orosz vezetőt:

„Az Egyesült Királyság legnagyobb erőssége, hogy mi hiszünk abban, miszerint az emberek el tudják dönteni, mit akarnak tenni, feltéve persze, hogy azzal nem okoznak kárt másoknak. Ezt hívják szabadságnak, és ezért menekülnek most a tehetséges emberek Oroszországból tömegével hozzánk.”

Boris Johnson szerint a háború minden újabb napja azt bizonyítja, hogy Putyin elnök katasztrofális hibát követett el. Pedig tudhatta, hogy Ukrajna nem fog belátható időn belül a NATO-hoz csatlakozni, és nem telepítenek idegen rakétákat a földjére, hogy Oroszországot riogassák azokkal.

„Úgy gondolom, hogy teljesen más miatt félhetett Ukrajnától. Azért, mert ott létezik a szabad sajtó, és vannak szabad választások. Közben Putyin Oroszországában 15 évre bebörtönzik, aki az inváziót inváziónak nevezi, aki pedig az elnökkel egy választáson szembeszáll, azt megmérgezik vagy lelövik. Putyin teljes pánikban van amiatt, hogy egy forradalom Oroszországban is bármikor kitörhet”

– zárta elemzését a brit miniszterelnök.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás