promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Joe Biden tovább hergeli Putyint - De mit reagálnak erre az oroszok?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az amerikai elnök eladná az orosz oligarchák jachtjait.

Joe Biden elnök olyan törvénycsomagot sürget, amely lehetővé tenné az amerikai kormány számára, hogy jachtokat és egyéb orosz oligarcháktól lefoglalt vagyontárgyakat adjanak el, a bevételből pedig katonai és humanitárius segélyt fizessenek Ukrajnának.

Biden már bejelentette, hogy lefoglalják a jachtjaikat, luxusotthonaikat és mindent, ami Vlagyimir Putyinhoz vagy az orosz oligarchákhoz köthető.

„Az új eljárásrend ezen ingatlanok elkobzására és lefoglalására, biztosítja, hogy az oligarchák vagyonának eladásakor a pénzeszközök közvetlenül felhasználhatók legyenek az Oroszország által okozott károk orvoslására és Ukrajna felépítésére”

– mondta Biden.

Az elnök ezenkívül arra kérte a kongresszust, hogy hagyjon jóvá további 33 milliárd dolláros biztonsági, gazdasági és humanitárius segélyt Ukrajnának. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok nem küld csapatokat az orosz-ukrán háborúba, de minden lehetséges segítséget megad.

„Nem támadjuk Oroszországot, hanem segítünk Ukrajnának megvédeni magát az orosz agresszióval szemben”

– tette hozzá Biden.

Az Egyesült Államok már több millió dollár értékű ingatlant foglalt le a Putyinhoz köthető orosz oligarcháktól, valamint több mint egy tucatnyi jachtot is, körülbelül 2,5 milliárd dollár értékben világszerte.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás