promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Albérletet szexért cserébe? – Egyre többen látják ezt követhető megoldásnak
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyedül Nagy-Britanniában negyedmillió nő kap ilyen tisztességtelen ajánlatot.

Az ingatlanárak globálisan emelkedtek az elmúlt években, jórészt a koronavírus-járvány, illetve más bizonytalansági tényezők hatására. Sokan úgy érzik, hogy a pénzük akkor van biztonságban, ha azt lakásba, házba fektetik.

Az ingatlanárak kilövése értelemszerűen magával vonta az albérleti díjak emelkedését is. Nem kell messzire menni, hiszen Budapesten ma már egy fiatal pár két fizetésből is csak nagy nehezen tud kigazdálkodni egy megfelelő bérleményt.

A helyzet Nagy-Britanniában is elég súlyos, ráadásul ott a nők újfajta kizsákmányolási módszerével párosultak az elképesztő albérleti díjak. Egyre több egyedülálló férfi ugyanis nem átall szobát felkínálni rendszeres szexért cserébe, kihasználva az egyedülállók kiszolgáltatott anyagi helyzetét.

„Ha nem feküdnék le vele, akkor kitenne a házból. Szingli anyukaként nincs más választásom, nem akarom elveszteni a tetőt a fejem fölül”

– nyilatkozta egy kihasznált nő a felmérést készítő hatóságoknak. Hasonló a helyzet az USA-ban is, ahol milliószámra vesztették el munkájukat az emberek a járvány ideje alatt, és a visszarendeződés elég lassú folyamat.

Egy angol felmérés már 2018-ban azt mutatta, hogy mintegy 250 ezer nőtől kérnek szexuális ellenszolgáltatást az ingyenes vagy kedvező árú lakhatás ellenében. A témát azonban sokáig a szőnyeg alá söpörték, mert egyik félnek sem állt érdekében nyíltan beszélni róla.

Az utóbbi időkben pedig már újsághirdetésekben is megjelentek az efféle „csereüzleti” lehetőségek. A brit hatóság erre végre lépett, és egy új törvénytervezet már büntethetővé teszi ezt a fajta eljárásmódot.

Kérdés, hogy az olyan gigantikus online felületeken, mint például az apróhirdetéseket közlő Craigslist, ki tudják-e szűrni a sokszor burkoltan tálalt ajánlatokat. A hatóságok azonban nem adják fel eleve a harcot, nemrég például 21 éves egyetemistáknak kiadva magukat buktattak le 20 olyan férfit Angliában, akik egy kis hancúrozást kértek az ágyért, szobáért cserébe.

Az elvárt „szolgáltatás” az erotikus masszázstól a nemi aktusig terjedt, a rendszeresség időtartamát is pontosan meghatározva (általában heti alkalmakról volt szó). A „ragadozóknak” nevezett férfiak igyekeztek előzetesen megszűrni a hölgyeket, az arckép után teljes testes fotót kértek tőlük, sőt a magasságukat, súlyukat és mellbőségüket is megtudakolták. Olyan is akadt, aki szép summát, mintegy 150 fontot (azaz 67 ezer forintot) is kínált a nőknek hetente a szexért cserébe, nemcsak albérletet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás