promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így is lehet tüzes és izgalmas a szex - mindenképpen próbáld ki az ágyban ezeket a tippeket
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Örök vita övezi a fogamzásgátlás mikéntjét. Van, aki nem tömné magát hormonokkal az esetleges következmények miatt, más húzódozik az óvszertől, megint más spirált nem akar használni. Pedig a biztonságos szex a legtüzesebb szex, mondta a professzor, így tehát érdemes dűlőre jutni a védekezéssel kapcsolatban. 

„A biztonságosabb szex az izgalmasabb szex” – vágott a közepébe Kristen Mark, a Minnesotai Egyetem családorvostan és közösségi egészségügy professzora. „Azzal, hogy a szex során a biztonságot helyezzük előtérbe, azt mutatja, hogy tiszteletben tartjuk saját, és partnerünk egészségét. Kutatások szerint ugyanis, amikor az emberekben nem lappang a félelem a nem feltétlenül szándékos következményeiktől, akkor lesz igazán felümúlhatatlan az együttlét.

A professzor szerint a kulcs az, hogy a biztonságot szolgáló eszközt vonjuk be a szexbe, és ne úgy gondoljunk rá, mint ami rontja a helyzetet.

"Ez azt jelenti, hogy például az óvszert az esemény részévé kell tenni azáltal, hogy például szexin alkalmazod"

- fogalmazott a Vice-nak, és a lap alább meg is osztott ehhez néhány tippet. Az óvszer - amely 85 százalékban hatékony fogamzásgátló módszer - felhelyezése a partnerre akár önmagában is a szexuális aktus részévé válhat – mondta Erica Smith szexuális oktató. A trükk mindössze annyi, hogy érdemes a kézimunkával kombinálni. 

Egy másik lehetőség az óvszer felhelyezésére a szájjal. „Ha a kicsúcsosodó pont hegyét a nyelved és a szád közé helyezed, az összesodort részt pedig a fogak és az ajkak közé, szexivé teheted az aktust” – mondta Marla Renee Stewart, a The Ultimate szexológusa és társszerzője. Ha a partnered hormonális fogamzásgátlót szed, küldhetsz neki kedves emlékeztető üzenetet is. Persze nem úgy, hogy "Drágám, ne felejtsd el bevenni a bogyót", hanem akár azt is írhatod, hogy "Drágám, itt a napi emlékeztetőd, hogy mennyire odavagyok érted".

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás