promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lefülelhettek egy embert egy másik dimenzióból, máshonnan nem is érkezhetett
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A rejtélyes idegennek egy nap után nyoma veszett.

Nem is olyan régen történt, hogy felbukkant a világban egy rejtélyes személy, akit képtelenség volt azonosítani, mert olyan országot mondott be lakóhelyeként, amely a mi tudomásunk szerint nem létezik. Ő volt az ember Tauredből.

Sokan hajlanak arra, hogy a létezése csupán városi legenda, míg mások arra gondolnak, hogy talán egy párhuzamos univerzumból érkezett. 1954 júliusában, egy szokatlanul forró napon érkezett meg a japán fővárosban, Tokióban lévő Haneda nemzetközi repülőtérre, és miután elég komoly zavart okozott, a következő napon már a nyomát sem lelték.

Eltűntek a személyi dokumentumai, az útlevele, a jogosítványa, ami persze utalhatna egy jól megszervezett kémtörténetre is, de ennek alig egy évtizeddel a második világháború befejezése után nem lett volna sok értelme. A férfit kaukázusi típusúnak írták le, és szakállt viselt. Az anyanyelve feltehetőleg a francia volt, de japánul és más nyelveken is meglepően jól beszélt.

A problémák akkor kezdődtek, amikor átnyújtotta az útlevelét az ügyintézéshez. Az irat valódinak tűnt, de a rajta lévő Taured országot a hivatalnok nem tudta azonosítani. A férfi azt állította, hogy a hazája valóban létezik, mégpedig legalább 1000 éve, Franciaország és Spanyolország között.

Egy térképen meg is kellett mutatnia az országát, és ekkor a férfin volt a meglepődés sora, hiszen nem értette, miért szerepel ott a számára teljesen ismeretlen Andorra név. Az idegent mindenesetre feltartóztatták addig, amíg nem tisztázták a furcsa esetet, mivel azonban nem tudtak bűncselekményt rábizonyítani, egy szállodában helyezték el éjszakára. Két őrt is az ajtaja elé állítottak, biztos, ami biztos.

Reggelre azonban a férfi eltűnt, az irataival együtt. Talán visszautazott a múltba vagy a jövőbe, esetleg felszívódott egy másik dimenzióban? A sztori ugyanakkor kitaláció is lehet, pontosabban egy 1959-es eset elferdítése.

Akkor egy rejtélyes férfi úgy akart Japánba jutni, hogy egy Tamanrossetben kiállított útlevelet mutatott be a hatóságoknak, amely – állítása szerint – egy Tuarid nevű állam fővárosa. A vicc az, hogy Tamanrosset tényleg létezik, mégpedig Algériában, míg a Tuarid a nomád tuareg név módosítása lehetett, ám itt egyértelműen bebizonyosodott, hogy csalásról van szó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás