promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zelenszkij sorsfordító bejelentést tett, miközben Putyin a háború jövőjéről tárgyalt
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kijev infrastruktúráját és energiahálózatát komoly légicsapások sújtották.

Ukrajna szempontjából fontos nyilatkozatot tett Zelenszkij, az ország elnöke. Úgy fogalmazott, hogy 6 millió ukrán lakos számára állították helyre az áramellátást, ami a fagyos téli hónapokat megelőzően sorsdöntő hírnek bizonyulhat. 

„A város helyreállította működését a legutóbbi támadások után. A főváros fűtési rendszere is ismét működik"

- szólalt fel Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere is.

A napokban az orosz hadierők több mint 70 rakétával bombázták Ukrajnát, ami a háború kezdete óta az egyik legsúlyosabb szám, amely meg is zavarta a hő- és vízellátását az országnak, főleg Kijevnek. Oroszország azzal magyarázta a példátlan támadássorozatot, hogy külföldi fegyverek Ukrajnába való szállításának a megakadályozására irányultak. Az ukrán erők rendszeres segítséget kaptak nyugatról, ami igencsak szúrja a szemét Putyinéknak. 

[[c1]]

Tragikus fennhangja is volt a pénteki bombázásnak, hiszen a rakéták egy háromemeletes lakóépületet is eltaláltak. Négyen is életüket vesztették, többek között mentők egy másfél éves kisfiú holttestét is előhozták a törmelékek alól. További tizenhárom ember, köztük négy gyermek is súlyosan megsérült. 

Putyin mindent bevetne annak érdekében, hogy a téli fagyok beköszönte előtt minél jelentősebb kárty tegyen az ukrán infrastruktúrában, hiszen a napokban már -6 Celsius-fokot is mértek a szomszédunkban. A főváros áramellátásáért felelős vezérigazgató, Szergej Kovalenko azonban úgy fogalmazott, hogy a helyzet továbbra is veszélyes és kritikus. 

Mindeközben Szergej Sojgu, Oroszország védelmi minisztere sorozatosan folytat egyeztetéseket legmagasabb rangú tisztekkel, parancsnokokkal. Tervezik a következő lépéseket Putyinnal, az ország elnökével egyetemben. Sajtóértesülések szerint az orosz vezérkar komoly tanácskozásokat folytat a háború jövőjével kapcsolatban, illetve azt fontolgatják, miképp kellene folytatni a hadjáratot.

[[c2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás