promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin az egész világgal a bolondját járatja? - Hideglelős feltételezések terjednek az orosz elnökről
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök igazi túlélőművész, sőt, a friss hírek szerint talán már csodákra is képes.

Az orosz-ukrán háború árnyékában mindenki leginkább a szörnyűségekkel van elfoglalva. A legtöbb ember azért imádkozik, hogy minél hamarabb érjen már véget ez az őrület, azonban a döntő csata még hátra van, és félő, hogy minden eddiginél több áldozattal fog járni. A fél világ attól retteg most, nehogy tovább súlyosbodjon a helyzet és bekövetkezzen a legrosszabb, azaz a harmadik világháború.

Az elmúlt napokban sorra érkeztek hírek a szlovák és lengyel kormány tabudöntögető lépéséről, amivel MiG 29-es típusú vadászgépeket ajándékoztak a szorongatott helyzetben lévő Ukrajnának. Ez nagyon komoly előrelépés, még ha az alacsony darabszám miatt inkább csak jelképesnek is számít. A fejlett nyugati gyártmányú harckocsik viszont már közel sem csupán jelképes mennyiségben fognak érkezni a közeljövőben. Jóval komolyabb tűzerőt képviselnek az orosz oldalon felsorakoztatott fegyvereknél, ezzel pedig könnyen a mérleg nyelvévé válhatnak a háborúban. Az igazi hírverés most mégsem a fegyverek körül alakult ki.

Vlagyimir Putyin az utóbbi időkben kényesen vigyáz arra, hogy ártó szándékkal véletlenül se kerülhessen közel hozzá senki. Rengeteg jól képzett elit testőr védelmezi, állítólag a hivatalos megjelenéseket kivéve nem is nagyon mozdul ki jól védett bunkeréből, és lassan már abban sem lehetünk biztosak, hogy amikor megjelenik valahol, akkor tényleg őt láthatjuk-e.

Régóta tartják magukat a pletykák, hogy minden oroszok vezetője több, rá a megszólalásig hasonlító testdublőrrel rendelkezik. Ezek a kiválasztottak komoly testi és mentális felkészítésen estek keresztül. Plasztikai sebészek ügyes kézzel alakították az arcukat, szakemberek segítségével tökéletesen elsajátították az elnök járásmódját és mozdulatait, ráadásul vélhetően komoly pszichológiai felkészítésen is keresztülmentek, hogy minden körülmények között higgadtnak maradva tökéletesen játszhassák el az elnököt.

A gépezetbe azonban a Dailymail cikke szerint mintha kezdene egyre több homokszem kerülni, a pletykák pedig csak felerősödtek legutóbbi mariupoli látogatás óta. A háború kezdete óta nem volt még példa arra, hogy ilyen közel merészkedjen az orosz elnök a frontvonalhoz, most pedig megtette – vagy mégsem?

Egyre többen gondolják azt, hogy csak egy hasonmása járt az ukrán városban. Feltételezésüket arra alapozzák, hogy az „igazi” Putyin és a meghódított települést meglátogató elnök között számos testi eltérést véltek felfedezni a kiadott hivatalos videófelvételek alapján. Megváltozott az elnök álla, a fülcimpája, sőt egy anyajegy is máshogyan nézett ki az arcán.

Nem tudni, hogy mi a valóság, és talán nem is fog egyhamar kiderülni, mindenesetre az biztos, hogy Putyin lassan tényleg kezd olyanná válni, mint egy igazi varázsló. Személyét mítoszok és legendák sora övezi, a valóságot pedig lassan talán már ő maga sem ismeri.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás