promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Samsung egy apró szépséghiba miatt rengeteg telefont ad ajándékba, csak az a baj, hogy kamu az egész
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Samsungra hivatkozó átverős Facebook posztot cikkünk írásakor már több mint 3 ezren megosztották.

Európában ugyebár roppant népszerűek a Samsung telefonjai. Amerikában persze az Apple elképesztő fölényben van, ahol csaknem 57 százalékos a piaci részesedésük, ezután jön csak a Samsung közel 30 százalékkal.

Az Apple globális szinten azonosan áll a Samsung céggel, 27-27 százalékkal, majd őket követi a Xiaomi. Utóbbi ugyebár nem csak a csúcstechnikát képviseli, hanem árul fapados készülékeket is. Fontos azokra is gondolni, akiknek semmi szükségük napi felhasználói szinten egy csúcskategóriás mobilra. A Samsung Galaxy A-széria tehát tényleg igazán népszerű Magyarországon is, de alaposan át kell gondolnunk, hogy mire szeretnénk használni a telefont, ha ezt választjuk.

A fejlesztéseket tekintve Samsungnál ebben az évben egyértelműen az OLED dominált. Most a SID Display Week 2023-as eseményén, ahol a mobilos vonalon érkezik a Flex In & Out koncepció. Az iPon beszámolója szerint ez egy olyan panel, amit kifelé és befelé is lehet hajtogatni.

Feltűnt a kiállításon a Flex Hybrid, ami egy olyan képernyő, amit lehet hajtogatni és tekerni. Ezt így akár háromszoros méretűre is tudjuk bővíteni.

Aki nem a Samsung újításaira figyelt, az egy nyereményjátékkal találkozhatott. A cég arról írt, hogy a tokon lévő gyenge karcok miatt 375 darab telefont nem tudnak eladni. Ehhez van egy oldal megadva, ahol regisztrálni kell, de még azt is be kell kommentelnünk, milyen színben szeretnénk megkapni a készüléket.

Ennek persze ne dőljön be senki, mert a Facebook-oldal egy átverést reklámoz, a trükkel pedig az adatainkat akarják ellopni. Sajnos a posztot cikkünk írásakor már több mint 3 ezren megosztották, és 1,8 ezren kommenteltek a kép alá is.

A kamu „Samsung-fans” nevezetű oldal arra is kérte a netezőket, hogy minél több csoportban kezdjék el megosztani a posztot, így tudott iszonyatosan gyorsan elterjedni. Ha csalást észlelünk Magyarországon, azt nem árt jelezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézetnek. Ha már megtörtént a baj, nézzük meg, milyen adatokat osztottunk meg. Ha ilyen esetben bankkártya adatokat is megadtunk, akkor azonnal értesíteni kell a pénzintézetünket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás