promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális járvány fenyeget a koronavírus után: veszélyben lehetnek a gyerekek
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Visszatérhet egy régi betegség a mindennapjainkba, olyan komoly szövődményei is lehetnek, hogy halálhoz vezethet. 

A koronavírusután azt gondolhattuk, hogy ennél már nem jöhet rosszabb, ám most nagyon úgy tűnik, hogy régi, halálos betegség köszön vissza a mindennapjainkban. A kanyarós megbetegedések száma ugyanis egyre jobban növekszik, Angliában már figyelmezetést adtak ki. Az angol egészségügyi központ adatai szerint a tavalyi évben az országban 54 kanyarós megbetegedést regisztráltak, idén ez a szám már 128-ra nőtt. 

Úgy tudni, hogy az esetek 66 százalékát a fővárosban, Londonban észlelték, és az orvosok szerint komoly problémát okozhat a helyzet. 
A londoni és a környező önkormányzati területeken a szülőknek és gyámoknak küldött levelekben már azt tanácsolják, hogy ha az iskolákban vagy óvodákban megfertőződik egy gyerek, akkor 21 napos karanténba küldik. Csak akkor van kivétel, ha a gyermek megkapta a kanyaró elleni oltását - írja a Mirror. 

Az oltottsággal azonban egy a gond: a 1990-es évek végén megjelent egy tanulmány, amelyben azt taglalták, hogy a kanyaró elleni oltás növeli az autizmus kialakulásának esélyét. Emiatt pedig sok szülő inkább úgy döntött, hogy nem oltatja be a gyermekét, ám azóta az állítást már sok neves szakember megcáfolta. 

Milyen tünetei vannak a kanyarónak? 

Milyen tünetekkel jár a kanyaró? 

A kanyaró tünetei általában 10-12 nappal a megfertőződést követően jelennek meg és az első tünetek inkább a megfázásra hasonlítanak. Orrfolyás, köhögös jelentkezik, amelyet magas láz követ. Emellett megfigyelhetők a kivörösödött szemek, a harmadik és hetedik nap között akár 41°C-os láz is kialakulhat.  A 4-7 napig tartó, vörös kiütések jelennek meg, amelyek az arcon kezdődnek, majd az egész testre kiterjednek. Az Európai Vakcinázási Információs Portál szerint előfordulhatnak apró fehér foltok az ínyen és az arc belső oldalán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás