promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Kékes nemcsak egy TV-toronyból, sípályákból és éttermekből áll
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ha Mátra, akkor Kékestető, meg Galyatető, meg talán Parád, Mátraháza és nagyjából ennyi jut sokszor eszünkbe. Na meg persze Mátraszentistván télen, a sípark hüttével.

De Sas-kő? Kevesen ismerik a Kékeshez közel fekvő, könnyen megközelíthető „előormot”, amelyen egyrészt találunk egy turistaemlékművet, másrészt fenséges kilátást nyújt (akárcsak az idáig tartó út), tömeg nélkül. A Sas-kőt bárki bármikor simán felkeresheti, ha elcsendesedni és gyönyörködni akar, de november 2-án pénteken vezetett panorámatúra keretében is meglátogatható, az I love Mátra szervezésében.    
Hazánk legmagasabb pontja nem csak egy TV-toronyból, egy csúcskőből, sípályákból és éttermekből áll, hanem számos értéket, megannyi rejtett látnivalót, erdők mélyén lapuló kincseket rejt magában
– írja az I love Mátra Facebook-oldala, az „Első lépés a természetbe!” című tematikus túrasorozat célja pedig, hogy mindezt bemutassa. Ezúttal a 2. számú, könnyű, a Keleti-főgerinc csodái címet viselő panorámatúrán vehet részt mindenki.

A túrát a Magyar Természetjáró Szövetség által minősített gyalogos szakágú bronzjelvényes, szakképesített túravezető, Demecs Norbi vezeti, fejenként 1000 forintért. Jelentkezni a túra előtti napon, éjfélig lehet itt.

Találkozó pénteken 10.40-kor Kékestetőn, az 1014 m magasságot jelölő nemzeti színű csúcskőnél. A túra elsősorban iskolás kortól ajánlott, de a túrázáshoz, természetjáráshoz, sporthoz szokott gyermekek fiatalabb kortól is részt vehetnek rajta. Az indulási és érkezési helyszín azonos.

További részletek a I love Mátra Facebook-oldalán.

(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás