promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha egy napunk van sízni: a legközelebbi jó helyek a Tátrában és az Alpokban
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ha egyetlen napunk van és magashegységi hangulatban akarunk egy nagyot sízni – ha már itt a tél és itt a hó –, akkor is van bőven lehetőségünk, magyarországi lakosként. A határtól mindössze egy-két órányi járásra már az Alacsony-Tátrában és az Alpokban is van olyan hely, amelyért érdemes útnak indulni, mert a tudásunkhoz sokféle, karbantartott pálya közül választhatunk, megállás nélkül kilométereken át síelhetünk, vendéglátóipari egységek és egyéb szolgáltatások (kölcsönzők, javítók, stb.) várnak – és még hó is szokott lenni. Nem utolsó sorban gyönyörű tájon, fenyvesek között csúszhatunk és libegőzhetünk.
Mi most két ilyen helyet ajánlunk, mindkettőt kipróbáltuk és mindkettő bevált. Közös ismertetőjük még, hogy nemcsak közel vannak a határhoz, de könnyen meg is közelíthetők, jól járható utakon autózhatunk el e pályák aljához. A gyakorlott sízők között mindkettő ismertnek számít, sokan viszont nem tudják, hogy akár egyetlen hétvégi napra is érdemes kimenni.
Donovaly, a legközelebbi jó hely a Tátrában

Avagy Dóval, magyar nevén. De már mi sem hívjuk így – azért még megpróbálhatjuk.  Maga a település az Alacsony-Tátra és a Nagy-Fátra közötti völgyben terül el, különösebb emelkedőre sem kell kocsival felkapaszkodni ahhoz, hogy felkeressük. Az egyik oldalon kispályák, a másik oldalon nagypályák. Budapestről és Miskolcról is három óra alatt oda lehet érni. A miért éppen Donovaly kérdésre egyébként így válaszolt a Mozgásvilág.

Semmering-Stuchleck, a legközelebbi jó hely az Alpokban

Mégpedig az osztrák Alpokban. Győrből kevesebb, mint három óra az út, a fővárosiaknak nyilván korábban kell kelniük hozzá, nem beszélve a Kelet-Magyarországon élőkről (nekik inkább a két nap javasolt), de megéri. Az hagyján, hogy az osztrák színvonal azért nem rossz, de itt a hosszú pályákon belül is nagy a választék. Ha pedig kifogunk egy szép napot, és a sílifttel felmegyünk a pálya legtetejére, már igazi alpesi táj tárul elénk. Az első néhány száz méteren ezt is kiélvezhetjük, miközben a végtelen csúszásba kezdünk, mert innen tényleg nagyon messze az alja. Akár szervezett úton is mehetünk ide egy napra, de ezekből ötletet is meríthetünk az önszervezéshez.

(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás