promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kezdenek kibújni a hóvirágok, előre hozták az ünnepet Alcsúton
Borítókép:  Hír.ma
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban az év egyik fénypontja, a szentjánosbogarak rajzása mellett. Máskor is kellemes hely a park, csendes és zöld, bár szokott lenni némi hiányérzetünk.

„Jó hírünk van!” – írja Facebook-oldalán az Alcsúti Arborétum a módosított nyitvatartással kapcsolatban. Február 18-tól minden nap 10-től 16-óráig várják már ugyanis a vendégeket, hiszen a hóvirágok kezdenek előbújni: „Egybefüggő hóvirágmező ugyan nem látható, de már érdemes ellátogatni hozzánk, hiszen elkezdődik a csodaszép hóvirágok nyílása az arborétumban!”

És valóban, személyes tapasztalatból mondjuk, hogy ha kora tavasszal járunk erre, ahol egyébként törzsvendégek vagyunk,

amerre csak látunk, hóvirágok vesznek körül bennünket.

Az arborétumban az ilyen alkalmak a legjobbak. A virágzás várhatóan egy hónapig tart, a legfrissebb információkat mindig feltöltik a Facebook-eseményhez. A másik fénypontot a június hozza majd, a szentjánosbogarak rajzásával. Nyolc-tíz éve még viszonylag kevesen ismerték, hogy ilyenkor ide kell jönni, ma már az ember megijed a sortól. 

Ha már elmondtuk, hogy mennyi jó emlékünk van az Alcsúti Arborétumról, tegyük hozzá, egy átlagos hétköznapon azért lehetne különlegesebbé tenné. Így is jól érezzük magunkat mindig, de egy arborétumtól elvárható lenne, hogy

a növényei többségéről megtudjuk, hogy micsoda, ha már belépőt szednek. 

Ezzel együtt be szoktunk lépni, mert olyan, mint egy szép parkban, csendes és zöld. A hóvirágünnep pedig tényleg különleges!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás