promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elmondanák, hogy miért landolt a gépem Edinburgh-ban Düsseldorf helyett?
Borítókép:  AFP/Fabrice Coffrini
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A British Airways Londonból Düsseldorfba tartó járatán valaki bevett vagy megivott valamit. Nem tudjuk, hogy mi lehetett a szerben, de a nyugat-német város helyett Skócia felé vette az irányt a repülő. A cég sem tudja, hogy mi történhetett, az utasok még most sem biztos, hogy felocsúdtak a (rém)álomból.

Keressük a megfelelő szót arra, amit a British Airways művelt az utasaival, de nem találjuk. Leginkább obszcén szavak ugranak be, csakúgy mint azoknak az utasoknak, akik a London City–Düsseldorf járatra váltottak jegyet.

A British Airways menetrend szerinti járata hétfőn emelkedett a magasba, s a fedélzeten tartózkodó összes utas abban a hitben volt, hogy amikor kinyílik a gép ajtaja, német földre lépnek. Még akkor is így gondolták, amikor a landolást követően a kapitány úgy szólt a mikrofonba:

„Üdvözöljük önöket Edinburgh-ban”.

Azt hitték, ez csak valami hülye vicc. Nem az volt.

„British Airways, el tudnák, kérem magyarázni, hogy a reggel még Düsseldorfba induló járatom hogyan landolhatott Edinburgh-ban? Érdekes a koncepciójuk, de azt gondolom, az utasok közül senki sem jelentkezett valamiféle titokzatos utazási sorsjátékra”

– írta Twitteren az egyik felháborodott utas.

Utóbb kiderült, hogy a járat rossz utazási tervet adott le a légiirányítónak, mely rossz úticélhoz adott felszállási engedélyt. A cég jelezte, hogy a járatot a WDL nevű alvállalkozó vállalat üzemelteti. A WDL azonnal elnézést kért, kiemelte, hogy senkinek a biztonsága nem forgott veszélyben, s rögvest vizsgálatot indítanak a hiba miatt.

A gép egyik utaskísérője landolás után megkérte az utasokat, hogy tegye fel a kezét közülük az, aki Düsseldorfba szeretne továbbmenni. Mindenki feltette, így megtankolták a gépet, s mintegy kétórás várakozás után folytatták útjukat. Minden bizonnyal a gép azóta leszállt a német város repterén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás