promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkészítette a magyarok egyik kedvenc ételét egy külföldi tiktokker, de alaposan lehúzta a végén
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bár a magyarok közül szinte senki sem eszi cukrosan a bundás kenyeret.

A hideg reggeleken kevés szívmelengetőbb dolgot tudunk elképzelni mi magyarok, mint egy csodás bundáskenyeret, gőzölgő, forró teával. Anno Fördős Zé édesapja, Fördős Lajos meg is mutatta a Street Kitchen rajongóknak, hogyan is néz ki ez az étel, ha tökéletesen akarjuk elkészíteni.

Szokták mondani, hogy aki egy bundáskenyeret nem tud elkészíteni, az tényleg ne tegye be a lábát a konyhába. Itt Magyarországon a legtöbben a szimpla verziót szeretik, de akad olyan, aki imádja a bundászsemlét is, vagy éppen a bundáskiflit.

A bundás kenyér amúgy nálunk sós, azonban legtöbb helyen édesen eszik. Világhírű például a hongkongi bundás kenyér. Két szelet kenyér közé általában mogyoróvajat tesznek, majd megforgatják szokás szerint tojásban. A tetejére kerül egy kis vaj, méz, és már lehet is fogyasztani.

Világhírű még a francia bundás kenyér, vagyis a french toast. Ez is édes verzió, amihez adnak vaníliakivonatot, és fahéjat is. A magyarok többsége nem tudja édesen elképzelni ezt a fogást, szóval előbb tesznek rá ketchupot, mint cukrot.

Egy külföldi gasztroblogger a TikTokon most kipróbálta a bundáskenyér magyar változatát. Kevinnek már 3,4 millió követője van, és most roppant népszerűek azok a videói, amiben különböző országok fogásait próbálja ki.

Bár a magyarok többsége lehet meg fog rá haragudni, mivel pontozásban eléggé lehúzta sokak kedvenc reggelijét. Az egyikre sót tett, míg a másikra cukrot – ugyebár utóbbit mi nem igazán használjuk így.

Talán bocsássunk meg neki, mert Kevin elkészítette a bejglit is, eredeti magyar recept alapján. Erre a gasztroblogger már 10 pontot adott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás