promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennél sokkolóbb baleseti videót még nem készített a magyar rendőrség
Borítókép:  Youtube
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ORFK a Vöröskereszttel karöltve bízott meg egy egyetemistát, hogy készítsen megelőző videót a közlekedés közbeni mobilozás veszélyességének érzékeltetésére. A zombiként vánszorgó gyerekekkel felvett képsorok rémisztőek.

Gyermekzombik vonszolják magukat az utcán, közben a telefonjukat nyomkodják. Drámai zenei aláfestés növeli a feszültséget.

Egyszer csak az egyik, úttesten átkelő gyalogost elgázolja az autó. A sofőr lassan kiszáll, miközben az elütött fiatal keze megmozdul – mintha horrorfilmben lennénk –, s a mobil után nyúl. A sofőr ezt látva körülnéz, s rájön, hogy itt bárkit ütne el, senkit sem érdekelne. Maga az elgázolt is csak a mobilját akarná tovább böködni. Ugyanis itt mindenki mobilján csüngő élőhalott.

Az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete egy egyetemistát, Fekete Patrikot bízta meg azzal, hogy készítsen a mobiltelefon-függőség nem kívánt következményeiről egy megelőző videót. A felvétel célja egyértelmű, azt kívánja igen érzékletesen, az óriási divattá váló, zombifilmes példával bemutatni, hogy nem túl bölcs dolog közlekedés közben (is) a telefon kijelzőjére tapadva létezni. Elég, ha csak ébredés után, a wc-n ülve, a buszon, villamoson, munka közben, hazafelé a buszon, vacsora alatt és elalvás előtt telefonozunk.

A videó végére kívánkozott egy riasztó statisztikai adat: Magyarországon évente 2500 gyalogost gázolnak el, közülük átlagosan százötvenen bele is halnak a sérülésekbe.

Hasonló üzenettel elkészített mozgóképet eddig csak pálcikaemberekkel láttam, akik soha nem néznek fel a telefonjukról, s emiatt falnak ütköznek, csatornába esnek, vagy épp szakadékba. Azon talán az ember mosolyra húzza a száját, a fenti videón nem hiszem, hogy bárki jól szórakozna.

A rendőrség egyébként az utóbbi időben kitesz magáért az ötletes prevenciós videók terén. Mi is írtunk arról a kisfilmről, melyben a bepiálva autóba ülő Szőke András felveszi az öreg kaszást, akit Badár Sándor formáz meg. Várjuk a hasonló folytatást!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás