promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Véget érhet a jó világ: visszatér a beltéri maszkviselés?
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Magyar Orvosi Kamara szerint eddig szerencsénk volt a delta variánssal, ez azonban nem tarthat örökké. 

„Ne kockáztassunk!” 

figyelmezteti közleményében a Magyar Orvosi Kamara a lakosságot, amely szerintük a járványügyi helyzet javulásával úgy érezte, gond nélkül visszatérhet a régi, megszokott életéhez.

„Korlátozás, ellenőrzés nélkül igénybe vehető tömött éttermek és bevásárlóközpontok, megnyitott strandok és szállodák, zsúfolt tömegközlekedési eszközök; a maszk pedig szinte mindenhonnan eltűnt, nyoma sincs a védekezésnek.”

A szervezet azonban arra figyelmezteti a magyarokat, hogy a megelőzés érdekében továbbra is óvatosnak kell lenni: tartani kell távolságot, zárt térben maszkot kell viselni és továbbra is be kell tartani a kézmosás és kézfertőtlenítés szabályait!

„Kérjük a döntéshozókat, hogy a COVID-járvány negyedik hullámának küszöbén minden hatékony eszközt vegyenek igénybe, amivel ösztönözni lehet a magyar lakosságot az oltás felvételére” – olvasható a figyelmeztető közleményben.

A magyar kormány egyébként egyelőre nem tett arra valú utalásokat, hogy újabb járványügyi szigorításokat vezetnének be, habár a szakértők szerint valóban eljöhet majd egy pont, amikor vissza kell térnünk a maszkviseléshez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás