promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen változás a benzinkutakon - minden magyar autóst érint
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az őrület december 6-án kezdődött, és azóta is tart.

Pontosabban az azt megelőző napokban, amikor sms-ben terjedtek a rémhírek, hogy a kormány megszünteti a benzinárstopot. Akkor ez még kacsának bizonyult, azonban a hír hatására óriási kereslet mutatkozott a benzinkutakon, kígyózó sorok lepték el az egész országot, és hamar kritikussá vált a helyzet - ezt a Mol-vezér is megerősítette.

A tartalékok elfogytak, a kormány pedig Mikulás napján este 23 órakor bejelentette az üzemanyagárstop eltörlését. Már másnaptól 640 forintos átlagáron lehetett benzint vásárolni, 699 forintért pedig dízelt tankolni. A benzinársapka 13 hónapig élt, ezután pedig könnyes búcsút vehettek tőle a magyar autósok.

Arról is szó volt ezután, hogy az újévben 32,5 forinttal emelné az üzemanyagok jövedéki adóját az EU, ettől azonban felmentést kért Magyarország a jövő év végéig. Ha a derogációs kérelmünket elutasítják, újabb üzemanyagár-emelkedés várhat ránk. Pár hete Hernádi Zsolt Mol-vezető úgy nyilatkozott, hogy az év elején életbe lépő uniós szankció további bizonytalanságot hozhat számunkra, hiszen megakadályozza az orosz olajból készült üzemanyag exportját.

Ha körbenézünk, mi a helyzet a szomszédunkban a benzinárakat illetően, csóválhatjuk a fejünket, hiszen a brutális fejlemények úgy tűnik, kis hazánkban a legrosszabb ar

Utánunk következik Szlovákia és Ausztria az árversenyben, a legolcsóbban pedig Ukrajnában lehet tankolni, 539 forintért. Szlovénia és Románia is Ukrajna ársávja környékén mozog. Szerbia egyébként megelőz minket a gázolajárat tekintve, ami itthon 691 forint. Ennek egyszerű az oka: az utóbbi napokban erősödött a forint, ezáltal pedig a külföldi kutak árai olcsóbbnak bizonyulnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás