promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Remélhetőleg nem vásároltál ebből a magyar felvágottból – kíméletlenül elhasalt az egyik teszten
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Aldi és a Lidl sertéskaraja sincsen ott az élbolyban, pedig nekik a saját márkás termékeik jól szoktak szerepelni a teszteken.

Elég kevés háztartás van Magyarországon, ahol nincsen valamilyen felvágott a hűtőben. Imádjuk szendvicsben, szeretjük pirítóson, de még tojást is ütünk rá, ha úgy van. A lényeg, hogy mindig szívesen elővesszük, ha éppen korog a gyomrunk, és elég kreatív módokon tudjuk őket belecsempészni az ételekbe.

A Magyar Élelmiszerkönyv a húskészítmények között négy nagy termékcsoportot és kiemelt kategóriákat is megkülönböztet. A felvágottak, a szalámik, a sonkák és az érlelt kolbászok mellett nevesíti többek közt a párizsit, a virslit vagy az angolszalonnát is. Előkelő helyen van persze a sertéskaraj, ami tényleg luxusfeltétnek számít mostanság, amikor kétszer is meggondoljuk, hogy mit teszünk a kosarunkba.

Tehát ha már kiadjuk érte a pénzt, akkor szeretnék azt is, hogy jó minőségű legyen. Most a Maradok a Pénzemnél blog újra belevágott egy tesztbe, ahol ez a csomagolt húsfajta került reflektorfénybe. Rögtön tegyük is hozzá, hogy amiket kipróbáltak, abból egyik sem ehetetlen Magyarországon, csak egyszerűen ha tesztre kerül a sor, akkor vannak olyan termékek, amik kevésbé szerepelnek jól.

A vakteszten 12 ember vett részt, és figyelték az illatot, az állagot, és persze a legfontosabbat, vagyis az ízt. Aki nem bírja tovább az izgalmakat, az ide kattintva rögtön megnézheti a felsorolásban a teszt végeredményét.

Utolsó helyen végzett a Pirvát Hús Csemege Karaja 6,2 ponttal. Itt az íz aromás volt, de a karaj szeletek nedvesek voltak, valamint uralkodott egy nem kellemes, felvágott jellegű illat. Az Auchan szeletet karaja is hátul végzett, de ő már elérte a 7 pontot.

Magyarországon az Aldi és a Lidl terméke is hátra szorult, viszont ezeket a sertéskarajokat azért mind be tudjuk szerezni 600 forint alatt, és ma már azért az ár is számít.

A dobogó második helyén a Kométa Kemencés sült karaja, valamint SPAR Regnum csemege karaja osztozott. Az aranyérmet a Herz sült karaj akaszthatta a nyakába 8,4 ponttal. Rögtön tegyük is hozzá, hogy a Herz terméke a legdrágább a listában, csomagonként 899 forinttal.

A teszten persze sok szakember vett részt, de mindenkinek van saját ízlése, szóval próbáljuk ki mi is bátran őket, aztán döntsük el melyik ízlik jobban. Ha egyikben sem bízunk, akkor nincs más hátra, készítsük el otthon ezt a húsfajtát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás