promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zöldség- és gyümölcslimit várható Magyarországon? - Ennek sokan nem örülnének
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyes boltokban már limitálva van, hogy bizonyos zöldségekből és gyümölcsökből mennyit lehet vásárolni – Angliában.

Az árak folyamatosan emelkednek Magyarországon is, de a fizetések többsége sajnos még nem volt képes felvenni a tempót, így a magyarok a saját bőrükön tapasztalják, hogy mennyivel drágább lett az élet különböző okoknál fogva. Mindenki keresi az olcsóbb alternatívákat, spórolási lehetőségeket, illetve a hatósági áras termékeket – bár azokat hamar elkapkodják az emberek, hiszen jelentős árkülönbségről van szó.

A hatósági áras termékek esetében van vásárlási limit, így például a tej, liszt, cukor és az étolaj megvásárolható mennyisége is maximalizálva van személyenként és alkalmanként. Viszont úgy tűnik, hogy vannak helyek, ahol elég aggasztó a helyzet, ráadásul annyira, hogy egyes vásárlók konkrétan nem is tudnak beszerezni pár gyümölcsöt, illetve zöldséget, akármennyire is szeretnék.

Az Egyesült Királyságban állítólag a rendkívül kedvezőtlen időjárás miatt hatalmas hiány alakult ki, így rengeteg bolt arra kényszerült, hogy zöldség-, illetve gyümölcslimitet vezessen be – ott, ahol egyáltalán még elérhetők az érintett termékek.

A legtöbb helyen üres polcok fogadják a vásárlókat, mikor paradicsomot, paprikát, uborkát, salátát, brokkolit, karfiolt vagy málnát szeretnének venni. Ahol pedig még vannak ezek a termékek, ott erősen limitálva van a megvásárolható mennyiség – van, ahol például maximum 2 darabot lehet venni a paradicsomból, paprikából vagy az uborkából, szóval elég aggasztó a helyzet.

A szakértők szerint ez a probléma hamarosan megoldódhat, hiszen az Egyesült Királyságnak a szállítmányozással is gondjai adódtak az utóbbi időben, de ez az állapot nem sokáig fog tartani elvileg, vagyis csak átmeneti kellemetlenségről van szó.

Magyarországon jelenlegi állás szerint szerencsére nincsenek ilyen kilátások, szóval nem kell ehhez hasonló, drasztikus limitálásra, vagy hiányra számítaniuk a magyar vásárlóknak – legalábbis egyelőre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás