promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Öveket becsatolni – ez a hír minden magyar autóst érint
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Komoly akciót tart ma a rendőrség Magyarországon, szinte minden bokorból a közlekedést figyelik. 

A Promotions.hu már az elmúlt héten is felhívta a figyelmet a magyar rendőrség akciójára, mellyel csatlakozik az európai Roadpol szerveződés 2023-as eseményéhez. A Speedmarathon lényege, hogy országos traffipax-razzia kezdődött ma reggel, és tart kereken huszonnégy órán. A szolgálatot adó kékruhások pedig nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint arra, hogy üzembe állítják az ország összes valamire való és működőképes traffiját.

Hangsúlyozott, hogy sem a rendőrök, sem a sebességmérő eszközök nem azért vannak, hogy bárkit is eltántorítsanak az utaktól, a vezetéstől. Az akció csupán egyértelműen az, hogy egyrészt kiszúrják a szabályszegőket, illetve kiszűrjék a magyar közúti forgalomba nem oda illő egyéneket, járműveket. Állítólag korábbi Speedmarathonok alkalmával is kiderült, hogy hazánkban rendkívül sokan vezetnek megfelelő jogosítvány nélkül és/vagy használnak olyan járművet, mely nem rendelkezik forgalmi engedéllyel vagy egyenesen körözik egy másik uniós országban.

További adaléka volt a 2023-as nagy gyorshajtó vadászatnak, hogy hivatalosan

április 10-ig, vagyis húsvét hétfőig bárki jelezhette az érintett vármegyei rendőrkapitányság felé, hogy hol tanácsolja a traffipax kihelyezését a Speedmarathon idejére.

Belső információforrásunk szerint a rendőri vezetők roppant elégedettek voltak, ugyanis záporoztak a vármegyei székhelyekre az üzenetek és tanácsok, remek meglátások.

Szerencsére a magyar rendőrség nem az a kifejezetten titokzatoskodó típus, és közzé tette vármegyei bontásban, egy-egy .pdf fájl formájában, hogy pontosan hol lesznek kihelyezve holnap reggelig a traffik. Az autósokat külön figyelemre intjük, míg a rend őreinek kitartást és sok türelmet kívánunk a Speedmarathonon való részvételükért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás