promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg van néhány 100 forintos Magyarországon, ami 1 millió forintot ér?
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy TikTok videó alaposan bekavarta az embereket, és néhányan azt hitték, hogy ezek a 100 forintosok 1 millió forintot érnek.

Egy érdekes videó került fel a TikTok-ra, egy különleges magyar 100 forintosról, amit elég sokan megosztottak. A feltöltő teljesen kikelve magából arról beszél, hogy végre megszerezte az 1 millió forintos 100 forintost.

A TikTokon azt is hallhatjuk, hogy ebből a pénzérméből mindössze 100 darab van Magyarországon összesen, ami abszolút növeli az értékét. Közben akadt olyan hozzászóló, aki rákérdezett, hogy ebből neki is van, és hol tudja esetleg beváltani.

Ahogyan láthatjuk a fenti videóban, ez a 100 forintos valóban különleges, mivel a hátulja teljesen egyedi, de itt adódik a kérdés, hogy valóban ér-e 1 millió forintot Magyarországon ez a speciális kiadás, vagy a tiktoker túlzott egy kicsit?

Ha egy ilyet találunk a pénztárcánkban, akkor nem érdemes feltenni a netre, de még a postára sem rohanni vele, mert ugyanúgy 100 forintot fogunk kapni ért, mint egy rendes 100 forintosért.

Azonban mitől ilyen különleges ez a magyar pénzérme? A TikTok-videóban látszik, hogy ezt a 100 forintos 2022-ben adták ki. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont megnyitása alkalmából anno ezt a speciális 100 forintos érmét bocsátotta ki.

A hátán a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontnak helyet adó épület részlete látható, fölötte négy különböző – mérleget, földgömböt, Anjou-liliomot és 1-es címletértéket megjelenítő érme. Az érme elülső oldala ugyebár ugyanúgy néz ki, mint egy rendes 100 forintos.

Az érméből nem 100 darab, hanem összesen 2 millió készült Magyarországon, és 1 millió forintot sem fogunk kapni érte, ha feltesszük az internetre. Aki azonban megszerzi mint a 2 milliót, az 200 millió forintot kaphat érte.

A gyűjtők esetleg fizethetnek érte többet, de akkor tényleg különleges, egyedi darabnak kellene lennie, például valamilyen gyártási hiba miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás