promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tömegek vándorolnak az elhagyatott magyar erőmű betonmonstrumához, életre kel a régi turbinacsarnok
Borítókép:  YouTube / INOTA Festival
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Igazán stílusos körülmények között lehet majd bulizni.

Idén nyáron is megrendezik az INOTA Fesztivált, melyet tavaly, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretein belül hívtak életre Várpalotán. A kezdeményezés rendkívül pozitív fogadtatásra talált, a hazai underground, valamint elektronikus zenét felvonultató eseményt ráadásul az egykori Inotai hőerőmű helyszínén rendezték meg, így a hangulat is rendhagyó volt.

Az elhagyatott ipari épületek és hűtőtornyok, valamint az azokon táncoló látványos fényfestés tökéletesen működött, a művészi kreativitást tükröző installációk pedig a zenével együtt teljesedtek ki. Az esemény teljesen átformálta a zenei fesztiválokról alkotott képet, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy bár idén kisebb területen, de újra megrendezik – ezúttal INOTA Focus: Turbinacsarnok néven a nem mindennapi zenei programot, melyről egészen bámulatos felvételek készültek:

„Tavaly a múlt és jövő formái rendeződtek egységbe a hőerőmű területén. Fesztiválunk kiemelkedő pillanata volt az irdatlan méreteivel fölénk tornyosuló Turbinacsarnok megnyitása, a gondolatok pedig már akkor szárba szöktek: megrengetjük még ezt az óriást - külön is”

írják a szervezők.

„2024 nyarán tehát nem a teljes területet aktiváló fesztivál, hanem dedikált koncept események formájában jelentkezik INOTA: először július 12-én és 13-án térünk vissza az erőmű területére, reggelig tartó újhullámos technót és határfeszegető elektronikát költöztetve a hatezer négyzetméteres, üvegtéglák szegélyezte betonmonstrumba, ahol ötven éve még súlyos turbinák termelték zakatolva az áramot.”

„A hűtőtornyok ezúttal csendben felügyelnek, a terület nagyobb része pihen, fókuszunkba a csarnok kerül - ahol erre a két napra megnyitjuk az ország legnagyobb nemhivatalos technoklubját. Gyertek velünk!”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás