promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyszerre nevetnek és sírnak a szolnokiak, nincs ennél rövidebb bringaút a világon – van viszont magyarázat
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A helyiek közül sokan nem tudják hova tenni a nyúlfarknyi kerékpárutat, egyesek szerint viszont igenis van létjogosultsága.

A hazai úthálózat kapcsán viszonylag gyakran találkozhatunk furcsaságokkal, láttunk már körbeaszfaltozott villanykarót, semmibe vezető hidat vagy körforgalmat, most pedig itt a világrekord rövidségű bicikliút.

Persze dübörög a kampány, minden városvezető igyekszik még valami szépet, újat, jót felmutatni, a lakosság pedig általában hálás a legkisebb fejlesztésekért is, ami a köz javát szolgálja. A szolnoki bringaút-szakasz azonban némi magyarázatra szorul – ítélkezés helyett viszont inkább megmutatjuk mindkét álláspontot.

A város egyik Facebook-fórumában, a Szolnokon Beszélik-ben osztották meg a lentebb szereplő fotókat, amin egy valóban meglehetősen rövid szakasz látszik, ránézésre nem lehet több pár méternél, és a képekből nem igazán látszódik a létjogosultsága.

A nem mindennapi bringaútra a Szol24 is felfigyelt, mint írták, a városban hónapok óta befejezetlen aszfaltozási munkálatokkal találkozhatunk, a Széchenyi városrészben pedig meglehetősen sűrűn ássák ki és temetik be a munkagödröket. Így nem véletlen, hogy kissé paprikás a hangulat a városban útépítés ügyében.

A rövidke kerékpárút az egyik szandaszőlősi kereszteződésnél található, a Vörösmező és a Karinthy Frigyes utcák találkozásánál, a helyiek közül pedig nem mindenki érti, hogy mi szükség volt a rövid szakaszra.

Egy kommentelő ugyanakkor az eredeti poszt alatt megjegyezte, hogy a rövid rész egy nagyobb kereszteződés része, ami nem szerepel a fotókon. A nyúlfarknyi szakasz pedig azért kellett, hogy összekösse a két, átkelésre szolgáló részt, és hogy a kerékpárosok szabályosan tudják ezt megtenni.

Hogy ezt pontosan miként kell elképzelni, az tényleg nem biztos, hogy kiderül a képekről, ám vélhetően később még pontosabb magyarázatot kaphatunk, ami valószínűleg a szolnokiakat is érdekelni fogja.

Más azt írta, hogy ezen a szakaszon biztonságban meg lehet várni, hogy a mögöttünk lévő járművek elhaladjanak, ez viszont már a mostani fotók alapján is teljesen logikusnak tűnik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás