promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar Péter már a rendőröket sem kíméli, hová fajul még ez a botrány?
Borítókép:  Profimedia / MartinxFejer/ estost.net
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyar Péter a keleti országrészben lévő településeket látogatja sorra, de szerinte Rogán Antal megbízásából a rendőrség korlátozza a mobilnetet a helyszíneken.

Magyar Péter és a TISZA Párt országjáró körútra indult, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegye után ezekben a napokban Borsodban roadshow-zik. A közéletbe bombaként berobbant, politikusi babérokra törő Magyar egy Facebook-bejegyzésben azt állította nemrég, hogy a titkosszolgálat elkezdte blokkolni az internet és a mobilhálózatok elérhetőségét a párt rendezvényein. 

„Két nap alatt egyszer tudtunk csak élő közvetítést adni itt a Facebookon. Legutoljára Újfehértón ment el a téren mindenkinél az érkezésünkkor minden térerő és a mobilnet, ami a rendezvény végén rögtön helyreállt…Felszólítjuk Rogán Antalt és Pintér Sándort, hogy állítsák le az orosz és észak-korai módszereket és ne korlátozzák az internet szabadságát és a szabad véleménynyilvánítást”

– írta közösségi média oldalán Magyar Péter.

A bejegyzéshez képeket is posztolt, amelyeken – szerinte – civil ruhás rendőrök láthatók, kezükben a feltételezhetően a blokkoláshoz használt eszközzel.

A poszthoz háromezernél is több hozzászólás érkezett, sokan azt írták: ezt várható volt, a fővárosi helyszíneken is lehet hasonlóra számítani majd, de nem bánják, ha nem látják élőben az eseményeket, felvételről is megnézik.

A rendőrség szerint Magyar Péter téved

A rendőrség is reagált Magyar Péter vádjaira. Azt írták: Ez természetesen nem igaz, nem tettünk ilyet és nincs is ilyenről tudomásunk. A közösségi oldalakon közzétett – nehezen azonosítható – fényképfelvételeken minden valószínűség szerint egy szolgálati (EDR) rádiókészülék látható, olyan, amilyet a rendőrök – így a gyűlések biztosításába beosztott munkatársaink is – használnak.”

A szolgáltatók szerint maga Magyar Péter tehet a hálózati problémáról. 

A Magyar Telekom az Index megkeresésére azt nyilatkozta, hogy egy népszerű esemény alkalmával, mely során a megszokottnál lényegesen több ember tartózkodik adott helyszínen, egy közepes vármegyeszékhely forgalma koncentrálódhat kis területre, emiatt a 4G/5G mobilhálózatban várható az adatforgalom lassulása vagy akár hálózatelérési probléma is.

A Yettel is ugyanezzel érvelt, a mobilszolgáltató szerint, ha ugyanabban az időben, kis területen az átlagoshoz képest sokkal többen vannak jelen, az előidézheti a hálózat akadozását.

Szólhatott volna előre...

A szakemberek szerint a probléma kezelésére megoldás lehetett volna a felkészülés. Ha Magyar Péter előre kéri, akkor a rendezvények idejére ideiglenes állomásokat telepítenek és megerősítik a környező cellákat, ezzel biztosítva a stabil adatforgalmat.

Magyar Péternek egyébként sűrű napja lesz ma is, Tiszaújvárosban, Mezőkövesden, Encsen, Kazincbarcikán, Putnokon és Ózdon is várják.

Csütörtök este Miskolcon szólalt fel, ahol még a villamost is leállíttatta a rendezvény idejére:  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás