promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: előbb meg kell emészteni a rossz hírt, de aztán szinte egész Magyarország örülni fog annak, ami történik
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Persze sokaknak az is rossz hír, hogy egészen biztosan nem lesz fehér karácsonyunk.

Mit utál szinte egész Magyarország a télben? A többség még a hideget is elviseli, de azt nem annyira, hogy ilyenkor iszonyatosan korán lemegy a nap, és délután 16 órakor már gyakorlatilag sötét van.

Az Időkép számolt be róla, hogy holnap lesz a téli napforduló, amivel túl kell élnünk a leghosszabb éjszakát, aztán viszont ismét hosszabbodni kezdenek a nappalok. Az elején csak hajszálnyi lépésekben haladunk, de január végén például már csak este fél 5-kor kell elköszönnünk az égbolton a Naptól. A növekedés üteme a tavaszi napéjegyenlőség felé közeledve egyre nagyobb lesz.

A többség csalódott volt, hogy Magyarországon valószínűleg nem lesz fehér a karácsony, mivel enyhülés jön. A világ túlsó felén más lesz a helyzet, mert sarkvidéki hideg fog rázúdulni Amerikára, sokfelé napközben sem lesz melegebb -10, -15 foknál.

Nálunk Magyarországon a fagyos légtömeget enyhe, óceáni eredetű léghullámok váltották fel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este még általában -5 és 0 fok között valószínű, de a keleti megyékben alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

Szerdán Magyarország nagy részén borult, párás idő lesz, azonban délnyugaton, délen vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás, ónos szitálás fordulhat elő. A délies szél a délnyugati megyékben olykor megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +7 fok között valószínű, azonban délnyugaton magasabb értékek lesznek a jellemzőek, akár 11 fok körüli maximumokkal.

Az enyhülés közben fokozatosan átveszi a hatalmat a hazánkban. A jelenlegi jóslatok alapján például december 24-én hajnalban 2 és 10, míg kora délután 7 és 14 fok közötti értékek várhatók. Magyarország néhány részén ráadásul még az eső is eshet. Szóval ezzel gyakorlatilag le is zárhatjuk a fehér karácsony kérdését.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás